Ναύπακτος: Σε κακό χάλι το ξύλινο δάπεδο της παραλίας Γριμπόβου

Στην επισκευή του ξύλινου πατώματος στην παραλία Γριμπόβου στη Ναύπακτο, προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, δεδομένου ότι η ζημιές που παρουσίαζε ήταν πολλές και επικίνδυνες για τους περιπατητές.

Πρόκειται για ένα έργο που έγινε επί δημαρχίας Νταουσάνη, αλλά σύντομα παρουσίασε προβλήματα, καθώς τα ξύλα, παρόλο που ήταν θεωρούνταν ανθεκτικά στην αλμύρα της θάλασσας και την υγρασία, παρουσίασαν μεγάλες φθορές. Τα περισσότερα από τα δοκάρια στήριξης του πατώματος έχουν σαπίσει, με αποτέλεσμα οι πεζοί και οι θαμώνες των καταστημάτων που είχαν τραπεζοκαθίσματα πάνω σε αυτό, να κινδυνεύουν.

Αρκετοί ιδιοκτήτες καταστημάτων έκαναν μόνοι τους επισκευές για να προφυλάξουν τους πελάτες τους, όμως η κατάσταση δεν βελτιώθηκε.

Έτσι το Δ.Λ.Τ. Ναυπακτίας, αποφάσισε να συντηρήσει το ξύλινο αυτό δάπεδο προκειμένου το καλοκαίρι και αφού περάσει η λαίλαπα του κορωνοϊού, η πόλη να είναι έτοιμη να αποκτήσει και πάλι τους κανονικούς της ρυθμούς.

Ωστόσο πρέπει να βρεθεί λύση, καθώς κάτω από αυτό έχουν μαζευτεί σκουπίδια και ποντίκια, δεδομένου ότι υπάρχει ένα κενό περίπου 10 με 15 πόντους. Το πατάρι στηρίζεται πάνω σε κάποιες τσιμεντένιες βάσεις και κάτω από αυτό υπάρχει το παλιό πεζοδρόμιο που ήταν στρωμένο με τις κλασσικές πλάκες. Από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ξύλινο δάπεδο φαίνεται ότι μάλλον ήταν καλύτερα να μην χρησιμοποιηθεί αυτό το υλικό και ο τρόπος κατασκευής.

Αν και στην παρούσα φάση δεν είναι ο χρόνος κατάλληλος για να δει ο δήμος με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσει το θέμα, ίσως είναι σκόπιμο, όταν επανέλθει η κανονικότητα, να βάλει στον σχεδιασμό του και ένα έργο αποκατάστασης της παραλίας Γριμπόβου.

Βάσω Βήττα – aixmi-news.gr