Ναύπακτος: Θερμό χειροκρότημα για τον «Βιολιστή της Θάλασσας»

Δεκάδες θεατές παρακολούθησαν το μιούζικαλ στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα 

Σε μία κατάμεστη από κόσμο Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα, παρουσιάστηκε το μιούζικαλ «Ο Βιολιστής της Θάλασσας» του Στέφαν Τσάνεφ από το Θεατρικό Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου και την υποστήριξη του Δήμου Ναυπακτίας, καθώς η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό.

Με την τεχνική του «Μαύρου Θεάτρου», η σκηνή μετατράπηκε σε ένα μεγάλο Black Box για να μεταφέρει το κοινό στο παραμυθένιο ταξίδι του Βιολιστή στο βυθό της θάλασσας.  Οι δεκάδες μικροί και μεγαλύτεροι θεατές, ταξίδεψαν σε μέρη μαγικά με θαλάσσια όντα που ζωντάνεψαν μπροστά τους και ταυτόχρονα έγιναν δέκτες πολλαπλών μηνυμάτων, όπως η θεμελιακή ανάγκη για ανθρώπινες σχέσεις που είναι απαλλαγμένες από την καταπίεση και την εκμετάλλευση.  Το έργο βασισμένο στην όπερα «Σατκό» του Ρίμσκυ-Κόρσακωφ και σε γνωστό λαϊκό ρωσικό παραμύθι, με ποίηση και λυρικότητα θύμισε ξεχασμένες αξίες, όπως η αγάπη και ο έρωτας που φτάνει ως την αυτοθυσία, την ειλικρίνεια, την τιμιότητα και την αλληλεγγύη.

Το σύνολο των συντελεστών υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της κ.Ειρήνης Ευαγγελάτου που επιμελήθηκε και τις χορογραφίες, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό για να παρουσιάσει μία ακόμη εξαιρετική παράσταση που κέρδισε το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στην κ. Ευαγγελάτου όσο και στους ηθοποιούς που συμμετείχαν: Γιώργο Κατσάμπα, Αγγέλα Σταυροπούλου, Σπύρο Χαμηλό, Δημήτρη Καρασμαΐλη, Θάλεια Μπανιά, Μαριέττα Φούντζουλα, Αλέξανδρο Γιόξα, Βάσω Ταραμπίκου, Σοφία Τσιώτα, Παρθενία Βλαχοπούλου, Αλεξάνδρα Χριστοφορίδου, Ελένη Γιαλαμά, Λαμπρινή Μίχου, Ηλία Λιόνα, Μελίνα Φούντζουλα, Δανάη Μπίμπα, Μαριάννα Μπίμπα, Αθηνά Γαβριηλίδη, Γεωργία Πατσαλού, Μαρίλια Κουκούτση, Θοδωρή Φούντζουλα και Γιώργο Γκέκα. Ενώ, ευχαριστίες αποδίδονται στους συντελεστές: Λέα Κούση, Γιούρι Στούπελ, Γιάννη Καλατζόπουλο, Ίβα Χατζίεβα, Ηλία Θεοχαρόπουλο και Κώστα Κατσαντώνη, αλλά και στο Θέατρο Κνωσός και συγκεκριμένα στον κ. κ.Λάμπρο Τσάγκα και την κ.Βούλα Αλεξοπούλου για την παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων του συνόλου της παράστασης.