Νεοχώρι Μεσολογγίου: Αθωώθηκε ο οδηγός µε τους 31 λαθροµετανάστες

Απαλλακτική ήταν η απόφαση του Εφετείου Κακουργηµάτων Δυτικής Ελλάδας στο Αγρίνιο, για τον οδηγό και ιδιοκτήτη του λεωφορείου που µετέφερε εν αγνοία του, λαθροµετανάστες στην περιοχή του ΙΧΘΥΚΑ στο Νεοχώρι πριν από µερικά χρόνια.

Το δροµολόγιο από την Αθήνα προς τη Ναύπακτο είχε κλειστεί από µεγάλο ταξιδιωτικό γραφείο του Περιστερίου, το οποίο ουσιαστικά µίσθωσε το λεωφορείο για να το εκτελέσει. Ο οδηγός, µε καταγωγή από το Θέρµο, όπως υποστήριξε ο ίδιος και ο συνήγορος υπεράσπισής του Καθηγητής Ποινικού Δικαίου του Πανεπιστηµίου Αθηνών και διακεκριµένος νοµικός, Λεωνίδας Κοτσαλής, δεν γνώριζε ότι µετέφερε 31 λαθροµετανάστες, αλλά είχε ενηµερωθεί ότι µεταφέρει τους συγγενείς ενός νεκρού του οποίου η κηδεία θα γινόταν στη Ναύπακτο. Φθάνοντας όµως στο Αντίρριο, πήρε εντολή να κατευθυνθεί προς το Αιτωλικό και από εκεί προς άλλη κατεύθυνση. Τότε άρχισε να υποπτεύεται ότι κάτι δεν πάει καλά και όταν έφθασε σε ένα ερηµικό µέρος ειδοποίησε από το κινητό του τηλέφωνο την αστυνοµία.

Τελικά το λεωφορείο εντοπίστηκε στην περιοχή του ΙΧΘΥΚΑ στο Νεοχώρι, απ’ όπου προφανώς οι διακινητές είχαν προγραμματίσει την επιβίβαση των λαθρομεταναστών, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και μικρά παιδιά, σε σκάφος για την γειτονική Ιταλία. Παρόλο που από την αρχή ο οδηγός υποστήριζε ότι δεν ήταν σε γνώση του η μεταφορά λαθρομεταναστών, το Εφετείο τον καταδίκασε σε 10 χρόνια φυλάκισης. Ο συνήγορος υπεράσπισης κατέθεσε αίτημα ακύρωσης της απόφασης στον Άρειο Πάγο, την οποία κέρδισε και έτσι η υπόθεση επανήλθε στο Εφετείο, που αυτή τη φορά τον αθώωσε.

aixmi-news.gr