«Πάτρα και Ηγουμενίτσα οι νέοι κόμβοι παράνομης μετανάστευσης»

Η αυστριακή εφημερίδα Die Presse αναφέρεται στη σύλληψη στην Αθήνα μελών κυκλώματος, που μετέφερε παράνομα μετανάστες από λιμάνια της δυτικής Ελλάδας μέσω Ιταλίας στη Γερμανία.

«Μετά το, σε μεγάλο βαθμό επιτυχές, κλείσιμο της “Βαλκανικής Οδού” συμμορίες λαθρεμπόρων προσπαθούν όλο και περισσότερο να μεταφέρουν μετανάστες μέσω πλοίων στην Ιταλία, από όπου προχωρούν κυρίως στη Γερμανία» αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα, σημειώνοντας ότι τα 49 μέλη της σπείρας έβαζαν τους μετανάστες σε κενούς χώρους φορτηγών ή Ι.Χ.

«Λέγεται ότι για το ταξίδι με πλοίο για την Ιταλία και στη συνέχεια για την κεντρική Ευρώπη οι μετανάστες πλήρωναν από 4000 εως 5000 ευρώ», αναφέρει η Die Presse παρατηρώντας: «Τα λιμάνια της δυτικής Ελλάδας, Πάτρα και Ηγουμενίτσα, είναι εδώ και είκοσι χρόνια κόμβοι παράνομης μετανάστευσης στη διαδρομή Τουρκία-Ελλάδα-Ιταλία. Από εκεί υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια για τα ιταλικά λιμάνια Μπρίντιζι, Μπάρι, Ανκόνα, Βενετία και Τεργέστη. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκονται 70.000 πρόσφυγες και μετανάστες, που θέλουν στην πραγματικότητα να φτάσουν στην κεντρική και δυτική Ευρώπη».

presse.jpg

tempo24.news