Περιοδεία του Απόστολου Κατσιφάρα σε Πάλαιρο, Μύτικα και Βόνιτσα

Με αναφορές στα έργα που η Περιφέρεια υλοποίησε στην περιοχή αλλά και στον έτοιμο, κοστολογημένο και πλήρη σχεδιασμό για την επόμενη μέρα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας, συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού του, επισκέφθηκε την Κυριακή την Πάλαιρο, τον Μύτικα και την Βόνιτσα.

Στις επαφές του ο κ. Κατσιφάρας εστίασε ιδιαίτερα στις παρεμβάσεις της Περιφέρεια με στόχο να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στην περιοχή και ν’ αναδειχθούν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

«Ανοίγουμε δρόμους για την επόμενη μέρα» τόνισε ο Περιφερειάρχης και αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα οδοποιίας που έχουν υλοποιηθεί, όπως για παράδειγμα η βελτίωση της οδού Κουβαράς–Φυτείες–Αστακός και Φυτείες–Κατούνα–Μύτικας, αλλά και η συνέχεια που δίνεται με τη συντήρηση της επαρχιακής οδού Μπαμπίνη–Αετός- Αρχοντοχώρι–Μύτικας.

 

«Δημιουργούμε υποδομές με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας μιλώντας για το Αποχετευτικό Δίκτυο και το Βιολογικό Καθαρισμό Παλαίρου που ολοκλήρωσε και παρέδωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας.

«Εγγύηση για το αύριο αποτελεί η μέχρι σήμερα αποτελεσματικότητά μας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης θυμίζοντας έργα που έχουν υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως η εφαρμογή ψηφιακών υπηρεσιών στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, το Εσωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Βόνιτσας Δήμου Ανακτορίου, η αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Κατούνα, καθώς και η αποκατάσταση στατικής επάρκειας του Γυμνασίου – Λυκείου Βόνιτσας.

«Δεν σταματάμε να σχεδιάζουμε, να διεκδικούμε πόρους και να υλοποιούμε έργα σε μία περιοχή με ιδιαίτερο φυσικό κάλος και με μεγάλες προοπτικές» δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας αναφερόμενος σε δρομολογημένες παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν τον τουριστικό χαρακτήρα των περιοχών, όπως η ανάπλαση της Παλαίρου, αλλά και η αναβάθμιση του κάστρου της Βόνιτσας.