Πλησιάζουν τα εγκαίνια του Άκτιο – Βόνιτσα

Ένας από τους σημαντικότερους μήνες αναμένεται να είναι ο Νοέμβριος με την ατζέντα να είναι …γεμάτη. Πριν πάμε στον μήνα των γιορτών και της ολοκλήρωσης του 2018, έχουμε να περιμένουμε σημαντικές εξελίξεις.

Τις αμέσως επόμενες μέρες περιμένουμε την κύρωση από τη Βουλή του Θριάσιου Εμπορευματικού Κέντρου που θα κλείσει μία διαδικασία που χρειάστηκε συνολικά πάνω από 10 χρόνια για να υλοποιηθεί. Είναι μία μεγάλη στιγμή για τον κλάδο των Logistics που αποκτά το πρώτο μεγάλο terminal του είδους του στη χώρα.

Εξίσου σημαντικός μήνας είναι για την Αμβρακία Οδό. Τελευταία λεπτομέρεια για την απόδοση των πρώτων 15χλμ στο τμήμα Άκτιο-Βόνιτσα είναι η ηλεκτροδότηση με τα εγκαίνια να αναμένονται από την τοπική κοινωνία. Επίσης στις 22 Νοεμβρίου περιμένουμε την απόφαση για την προδικαστική προσφυγή κατά της εργολαβίας-σκούπας που είναι σε διαγωνιστική διαδικασία.

Τα σπουδαία αναμένονται και στο χώρο του Μετρό. Θα δούμε κατά πάσα πιθανότητα να λαμβάνεται μία βραχεία παράταση στην προθεσμία κατάθεσης τεχνικών και οικονομικών προσφορών για τη Γραμμή 4, ενώ θα κλειδώσουν οι ανάδοχοι για τις πρόδρομες εργασίες της Γραμμής 4 αλλά και του έργου σηματοδότησης της γραμμής.

Με μία μικρή επιφύλαξη, ίσως μία θετική έκπληξη να ήταν η ολοκλήρωση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σύμβασης παραχώρησης για το Αεροδρόμιο στο Καστέλι. Μιλώντας για το Ελεγκτικό Συνέδριο θα δούμε και την πορεία των εργολαβιών του Πάτρα-Πύργος αλλά και του Ε65 πριν φτάσουν στη Βουλή.

Μέσα στον Νοέμβριο θα έχουμε την υπογραφή του μεγάλου έργου για την Σιδηροδρομική Σήραγγα Σεπολίων, ενώ στις 7 Νοεμβρίου θα εγκαινιαστεί το έργο της ανισοπεδοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στη Μενεμένη.

Στο πεδίο των δημοπρατήσεων έχουμε την εργολαβία-σκούπα του Α/Κ 16 του Περιφερειακού Θεσσαλονίκης με 38,2εκατ.ευρώ, την οδική σύνδεση λιμένα Ηγουμενίτσας με Εγνατία Οδό, το νέο κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και δίκτυο αποχέτευσης στα Γλυκά Νερά.

Αυτό που δεν περιμένουμε μέσα στο Νοέμβριο είναι η ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής Λιανοκλάδι-Δομοκός που μετακινείται στο τέλος του έτους.

Νίκος Καραγιάννης – ypodomes.com