Το πλήρωμα της Lufthansa απογειώνεται και φέτος για το Oktoberfest του Μονάχου φορώντας την παραδοσιακή Βαυαρική φορεσιά.

Ειδικότερα, όπως κάθε χρόνο, σε επιλεγμένες πτήσεις από το Μόναχο το πλήρωμα της Lufthansa θα φορά την παραδοσιακή Βαυαρική φορεσιά, αντί για την επίσημη στολή της εταιρείας. Επιπλέον, για πρώτη φορά στο κλίμα του Oktoberfest η Lufthansa θα προσφέρει στους επιβάτες φρέσκια, βαρελίσια μπύρα, ενώ ένα ειδικό μενού δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη Business Class. 

Φέτος, η πρώτη γιορτινή πτήση με παραδοσιακές φορεσιές της Lufthansa πραγματοποιήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου από την πρωτεύουσα της Βαυαρίας με προορισμό τη Νέα Υόρκη (Newark). Μία ακόμα ανάλογη πτήση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου από το Μόναχο προς τη Σιγκαπούρη. Τέλος, πριν τελειώσει επίσημα το Oktoberfest, οι επιβάτες που θα ταξιδεύουν από το Μόναχο στη Σαγκάη στις 6 Οκτωβρίου, θα απολαύσουν αυτή τη γιορτινή εμπειρία. Tα πληρώματα της Lufthansa θα φορέσουν την παραδοσιακή Βαυαρική φορεσιά και σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές πτήσεις.

Οι εργαζόμενοι στη Lufthansa φορούν την παραδοσιακή βαυαρική φορεσιά. 

Τις φετινές εμφανίσεις των πληρωμάτων για το Oktoberfest έχει σχεδιάσει ο ειδικός σχεδιαστής παραδοσιακών στολών Angermaier από το Μόναχο. Η παραδοσιακή ενδυμασία “Wiesndirndl” των γυναικών αεροσυνοδών είναι χρώματος σκούρο μπλε με γκρι-ασημί ποδιά. Οι άνδρες θα φορούν το παραδοσιακό παντελόνι“Lederhosen” με ένα σκούρο μπλε γιλέκο στο ίδιο ύφασμα με τις γυναικείες φορεσιές. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ο Angermaier ντύνει τα πληρώματα της Lufthansa στο πνεύμα της μεγαλύτερης γιορτής μπύρας στον κόσμο.  Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, οι επιβάτες της Lufthansa θα απολαύσουν τις παραδοσιακές ενδυμασίες και σε πτήσεις από το Μόναχο προς επιλεγμένους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου, ένα από τα πληρώματα της Lufthansa CityLine θα αντικαταστήσει την εταιρική στολή με παραδοσιακή φορεσιά. Οι προορισμοί που έχουν επιλεχθεί φέτος είναι το Βερολίνο, η Κολωνία/Βόννη, το Λουξεμβούργο, η Πίζα, η Γένοβα, το Άμστερνταμ, το Ρζεσζόφ, η Τιμισοάρα και το Κάλιαρι. Παραδοσιακές φορεσιές σε μπλε-ασημί και σε μαύρο-χρυσό συνδυασμό θα φορούν αντίστοιχα και οι εργαζόμενοι στο Passenger Service του Terminal 2 και στις Lufthansa Fist Class Lounges σε όλη τη διάρκεια του Oktoberfest.

Βαρελίσια μπύρα εν πτήσει και μενού Oktoberfest που επιμελήθηκαν τα πληρώματα της Lufthansa 

Η παράδοση που θέλει τους επιβάτες να απολαμβάνουν φρέσκια, βαρελίσια μπύρα σε πτήσεις της Lufthansa τις γιορτινές μέρες του Oktoberfest ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960. Την εποχή εκείνη προσφερόταν βαρελίσια μπύρα στα πλαίσια του «Lufthansa Senator Service». Φέτος για τις γιορτινές πτήσεις του Oktoberfest τα αεροσκάφη θα εφοδιαστούν και πάλι με βαρέλια μπύρας – ειδικά επιλεγμένα για την ασφαλή τους χρήση σε μεγάλο υψόμετρο. Σε αυτά τα ειδικά δοχεία η πίεση διοξειδίου του άνθρακα ρυθμίζεται με βαλβίδα. Αυτό εμποδίζει την αύξηση της πίεσης στο αεροσκάφος, έτσι ώστε η ροή να είναι κανονική ακόμη και σε υψόμετρο 10.000 μέτρων. Εκτός από τη φρέσκια μπύρα, οι επιβάτες στη Business Class θα μπορούν να απολαύσουν και το ειδικό μενού Oktoberfest. Για πρώτη φορά, το μενού αυτό επιμελήθηκαν τα πληρώματα της Lufthansa σε συνεργασία με τους ειδικούς της LSG Sky Chefs. Για τη σχεδίαση του μενού ελήφθησαν υπόψη οι ιδέες και οι εμπειρίες των πληρωμάτων σε προηγούμενες πτήσεις του Oktoberfest. Στις φετινές γευστικές επιλογές περιλαμβάνονται βοδινό ταρτάρ με τρούφα, ψάρι με σάλτσα Riesling και κρέμα Βαυαρίας με πέστο από φιστίκι. Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, οι επιβάτες της Lufthansa Business Class θα μπορούν να απολαμβάνουν το μενού Oktoberfest σε όλες τις διηπειρωτικές πτήσεις.

Oktoberfest στις Lufthansa Lounges

Οι Lufthansa Lounges στο αεροδρόμιο του Μονάχου είναι επίσης έτοιμες και ανάλογα διακοσμημένες για το Oktoberfest. Όπως και πέρυσι, περισσότερα από 4.000 κιλά παραδοσιακά “Leberkäse”, 38.000 κουλουράκια και περίπου 750 κιλά άσπρα λουκάνικα θα προσφερθούν στις δώδεκα lounges που βρίσκονται στο Terminal 2 και στο Satellite terminal. Το γιορτινό μενού στα εστιατόρια των First Class Lounges της Lufthansa, θα ξεκινά με σούπα Oktoberfest και θα συνοδεύεται από πάπια σε ρουστίκ στυλ. Για το επιδόρπιο η πρόταση είναι πουγκάκια με βερίκοκο και δαμάσκηνο με αφρό βανίλιας. Στους επισκέπτες των Senator και Business Lounges θα προσφέρεται παραδοσιακή σούπα γκούλας “Andechser” ή πουγκάκια με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος. Όλα τα πιάτα θα συνοδεύονται με παγωμένη μπύρα.

Oktoberfest κέρασμα για τους επιβάτες

Κέρασμα θα προσφέρεται και στους επιβάτες που θα προσγειώνονται στο Terminal 2 του Μονάχου κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου του Oktoberfest. Το κέρασμα θα αποτελείται από ένα πακέτο που θα περιέχει όλα όσα χρειάζεται κανείς σε μια γιορτή –  ένα ποτήρι μπύρας, ένα βιταμινούχο ποτό, αλμυρά κουλουράκια και γλυκά ζελεδάκια σε σχήμα ποτηριού μπύρας.