×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 918
aixmi-news.gr
Ανδρέας Αγγελόπουλος - Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ορ. Ναυπακτίας, Αντιπρόεδρος του νομού Αιτωλοακαρνανίας και Ιδιοκτήτης του Chalets XENIOS

Α. Αγγελόπουλος: Γιατί αξίζει να επισκεφτεί κανείς την Ορεινή Ναυπακτία

Συνέντευξη του Προέδρου του Συλλόγου Ξενοδόχων Ορ. Ναυπακτίας, Ανδρέα Αγγελόπουλο, στο Tourism.gr

Διαβάστηκε 4323 φορές
30/11/2015 - 10:54

O κύριος Ανδρέας Αγγελόπουλος σε συνέντευξή του στο Tourism.gr αναφέρει τους λόγους για τους οποίους αξίζει να επισκεφθούμε την Ορεινή Ναυπακτία.

 

Tourism.gr: Πείτε μας λίγα λόγια για την Ορεινή Ναυπακτία

Ανδρέας Αγγελόπουλος: Η Oρεινή Ναυπακτία είναι ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της Ελλάδας από περιβαλλοντικής κυρίως άποψης. Το πολυσχιδές τοπίο και η γεωλογική δομή των πετρωμάτων της Ναυπακτίας ευνοεί την πλούσια και ποικίλη χλωρίδα. Ο επισκέπτης μαγεύεται από μια αισθησιακή και απολαυστική διαδρομή μέσα στα όμορφα δάση όπου εναλλάσσονται η βελανιδιά, το έλατο, η οξιά, το πλατάνι, η καστανιά και σε κάποια σημεία υπάρχουν όλα μαζί, δίνοντας ένα ξεχωριστό και μοναδικό χρώμα. Σε πολλά σημεία υπάρχουν φυσικές πηγές στολισμένες με πετρόκτιστες βρύσες έτοιμες να δροσίσουν τους ταξιδιώτες.

Οι άριστες αυτές οικολογικές συνθήκες της περιοχής αποτελούν ιδανικό τόπο για την επιβίωση μεγάλων και μικρών θηλαστικών και πτηνών. Τα σημαντικότερα άγρια ζώα, πτηνά και ερπετά του οικοσυστήματος της περιοχής είναι αγριογούρουνα, ζαρκάδια, ελάφια, αλεπούδες, λύκοι, λίγκες, κουνάβια, λαγοί, σκαντζόχοιροι, σκίουροι κ.ά. Από πλευράς πτηνών υπάρχουν πέρδικες, φάσες, γύπες, κίσσες, κοτσίφια, βλαχοκυριαρίνες, τσαλαπετεινοί, δρυοκολάπτες, κουκουβάγιες και μερικά ζευγάρια βασιλαετών και χρυσαετών.

Η Ορεινή Ναυπακτία είναι ένας από τους ομορφότερους τόπους της Ελλάδας κατάλληλος για χειμερινές αλλά και για καλοκαιρινές αποδράσεις. Η περιοχή είναι γνωστή και με την ονομασία Κράβαρα.

Η Άνω-Χώρα βρίσκεται, σε απόσταση 52 χλμ. από τη Ναύπακτο και 270 χλμ από την Αθήνα. Βρίσκεται στη μέση ενός καταπληκτικού δάσους με έλατα και καστανιές που εισχωρούν μέχρι το χωριό. Είναι μια περιοχή πολύ ιδιαίτερη και μοναδική στην Ελλάδα και δίκαια έχει χαρακτηριστεί σαν τις «Άλπεις» της Ελλάδας.

 

Tourism.gr: Γιατί να έρθει ο επισκέπτης στην Ορεινή Ναυπακτία;

Ανδρέας Αγγελόπουλος: Ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη αίσθηση του ορεινού όγκου της Ναυπακτίας είναι να έρθετε σε άμεση επαφή με τη φύση, να περπατήσετε στα μονοπάτια των βουνών, να μιλήσετε με τους βοσκούς, να ξεδιψάσετε στις παγωμένες πηγές, να διανυκτερεύσετε σε ξενώνες της περιοχής.

 

Tourism.gr: Τι θα πρέπει να νοιώσει ο επισκέπτης στην Ορεινή Ναυπακτία;

Ανδρέας Αγγελόπουλος: Ο επισκέπτης μας, από την πρώτη στιγμή, θα πρέπει να νιώσει τρία πράγματα:

Πρώτον πόσο πολύ αγαπάμε τον τόπο μας. Δεύτερον να τον κάνουμε να λατρέψει και να γευτεί την ντόπια κουζίνα μας και να δοκιμάσει τα παραδοσιακά προϊόντα μας, τα γλυκά μας και να γευθεί το άρωμα των κρασιών μας και τρίτον για την ευχάριστη Φιλοξενία, ώστε στην επιστροφή του να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την περιοχή μας και να τον συστήσει σε φίλους του να μας επισκεφτούν.

Γιατί ο καλύτερος πελάτης είναι ο επαναλαμβανόμενος πελάτης μας.

Αυτό προϋποθέτει από μέρους μας ασφαλή πρόσβαση στον προορισμό, παντός καιρού, επαγγελματισμό και όχι την παραδοσιακή μιζέρια, να τηρούμε τα καλύτερα στάνταρ για την διαμονή του ,να προσφέρουμε πρωινό από παραδοσιακά ντόπια προϊόντα, μέλι, ντόπιο γιαούρτι και τυριά, παραδοσιακές πίτες και μαρμελάδες, τραχανά και παραδοσιακές τηγανίτες.

Έτσι μόνο θα βάλουμε τη Ναυπακτία στον ταξιδιωτικό χάρτη του υποψήφιου πελάτη μας και θα καταστήσουμε την Ναυπακτία brand name στον τουρισμό και must την περιοχή μας.

 

Tourism.gr: Τι μπορεί να κάνει ο επισκέπτης στην περιοχή σας;

Ανδρέας Αγγελόπουλος:

Ράφτινγκ στον Εύηνο, Κατάβαση ποταμού με φουσκωτά σκάφη. Μάθημα από έμπειρους οδηγούς, πλήρης εξοπλισμός.

Καγιάκ στον Εύηνο Εκπαίδευση, πλήρης εξοπλισμός.

Πεζοπορία στον Εύηνο, ιππασία και ραπέλ σε παραπόταμους και μονοπάτια του Εύηνου.

Αναρρίχηση στη Βαράσοβα. Στις πλαγιές της Βαράσοβας έχουν χαραχθεί μέχρι σήμερα περίπου 90 διαδρομές αναρρίχησης κλιμακούμενης δυσκολίας και υψομετρικής διαφοράς από 25 έως 400 μέτρα..

Πεζοπορία γύρω από την Άνω Χώρα. Έχει ανιχνευθεί και αποτυπωθεί ένα δίκτυο τεσσάρων πεζοπορικών διαδρομών που βασίζεται στον παλιό συνδετικό ιστό μονοπατιών ανάμεσα στα χωριά Aνω Χώρα, Κάτω Χώρα, Πόδος, Αμπελακιώτισσα και Κρυονέρια. Οι διαδρομές περνούν μέσα από δάση με έλατα, καστανιές και πλατάνια, ενώ η παραποτάμια βλάστηση εντυπωσιάζει. Αυτά τα μονοπάτια αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου δικτύου μονοπατιών που χρησιμοποιούνται από τα αρχαία χρόνια. Μολονότι ο ακριβής προσδιορισμός της ηλικίας τους δεν έχει γίνει, αρχαιολογικά ευρήματα υποδηλώνουν ότι η περιοχή κατοικείται από το 2500 π.Χ. και ότι η μορφολογία του εδάφους δεν έχει διαφοροποιηθεί σε βαθμό που να δικαιολογεί την εκ νέου χάραξη μονοπατιών.

Διαδρομές με τζίπ 4Χ4 στην ορεινή Ναυπακτία Οδηγώντας τα «σιδερένια θηρία σας» σε χωμάτινους δασικούς δρόμους, που περνάνε μέσα από δασικά ονειρικά τοπία και διασχίζοντας ποτάμια και μικρά χωριουδάκια της ορεινής Ναυπακτίας, θα ανακαλύψετε διαδρομές που είναι φτιαγμένες για να περάσετε αξέχαστα Σαββατοκύριακα.

 

Tourism.gr: Τι εκδηλώσεις γίνονται στην περιοχή σας;

Ανδρέας Αγγελόπουλος: Γιορτή Κάστανου: Στην Άνω Χώρα, στα μέσα Οκτωβρίου, διοργανώνεται η γιορτή κάστανου και τσίπουρου όπου γίνεται απόσταξη του τσίπουρου, ψήνονται κάστανα, σερβίρονται γλυκά (μπακλαβάδες, ραβανί, κουραμπιέδες,) γλυκά κου-ταλιού (κεράσι, κάστανο, καρύδι, κυδώνι), τοπικές πίτες και γίδα βραστή. Είναι μια περίοδος ξεχωριστή με πολλούς επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Γιορτή Τσιγαρίθρας: Μια ξεχωριστή γιορτή διοργανώνουν οι επαγγελματίες της Άνω Χώρας. Όσοι επισκεφθούν το χωριό της Ορεινής Ναυπακτίας την πρώτη εβδομάδα του Φλεβάρη, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη διαδικασία προετοιμασίας και φυσικά να δοκιμάσουν πεντανόστιμες τσιγαρίθρες, παραδοσιακή μπομπότα και φυσικά καλό κρασί.

Ποδηλατικοί Αγώνες: Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου η καρδιά της Ορεινής Ποδηλασίας χτυπά στην Άνω Χώρα. Εκατοντάδες ποδηλάτες απολαμβάνουν τα 40km μονοπατιών εκτός δρόμου, σε μια άρτια διοργάνωση που περιλαμβάνει πολλές παράλληλες εκδηλώσεις με επίκεντρο το ποδήλατο.

 

Tourism.gr: Από πότε λειτουργούν τα Chalets XENIOS;

Ανδρέας Αγγελόπουλος: Το συγκρότημα άρχισε να λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2001 με 9 chalets, σήμερα είναι 13 και ελπίζουμε να προσθέσουμε και άλλα στο μέλλον, είναι οικογενειακή επιχείρηση με μοναδικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επισκέπτη μας. Επίσης λειτουργεί εστιατόριο με παραδοσιακή κουζίνα, chef είναι η ΜΟΣΧΟΥΛΑ η οποία χρησιμοποιεί ντόπια και αγνά υλικά, οι τοπικές συνταγές (αγριογούρουνο στιφάδο, κόκορας κρασάτος, αρνάκι στη γάστρα, χοιρινό με πιπεριές, ντόπιο μοσχαράκι κοκκινιστό, κότσι χοιρινό σε λαδόκολα, διάφορες τηγανιές), οι πίτες με χειροποίητο φύλλο συνδυάζονται με εμπνευσμένα πιάτα και απογειώνουν τους ουρανίσκους. Ο ξενώνας διαθέτει μπάρ, καφέ, ιδιωτικό πάρκιγκ και λειτουργεί όλο τον χρόνο.

30/11/2015 - 11:29 Εκτύπωση