Thumbnail
Πρωτοβουλία αναπληρωτών – ελαστικά εργαζόμενων και άνεργων εκπαιδευτικών Λέσβου

Ανακοίνωση για την απεργία και τη συγκέντρωση στις 11/1 στη Μυτιλήνη
Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες απεργούς εκπαιδευτικούς της 11/1 στη Λέσβο. Χαιρετίζουμε τους δεκάδες αναπληρωτές και μόνιμους συναδέλφους που συμμετείχαν στην Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.

Απαιτούμε:

  • Να πάρει η κυβέρνηση πίσω το νομοσχέδιο, που στην ουσία οδηγεί σε απολύσεις αναπληρωτές και να μονιμοποιήσει εδώ και τώρα όλους τους αναπληρωτές.
  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμπαίζει προεκλογικά τους ταλαιπωρημένους  για πολλά χρόνια αναπληρωτές και υπόσχεται δήθεν μονιμοποιήσεις εκτός της κυβερνητικής θητείας της – ενώ αυτό που σίγουρα θα μείνει η αλλαγή στους πίνακες αναπληρωτών! Να μη περάσει και η ανθρωποφαγία μεταξύ μας! Όλοι ανεξάρτητα από την περίπτωσή τους μαζί στον αγώνα. Όχι υπάνθρωποι εκπαιδευτικοί!

Τα κριτήρια της κυβέρνησης δεν είναι ούτε δίκαια, ούτε «αξιοκρατικά» - είναι κριτήρια με βαθύ ταξικό χαρακτήρα, αφού απαιτούν προσόντα που απαιτούν οικονομική άνεση για να αποκτηθούν. 

Αν η κυβέρνηση ήθελε να αντιμετωπίσει νομικά κωλύματα όπως ισχυρίζεται, με μια κίνηση – π.χ. κατάργηση ν.3848 - θα νομοθετούσε και θα τα έλυνε.

Οι αιρετοί των κυβερνητικών ΣΥΝΕΚ ανέλαβαν επικουρικό ρόλο προς το υπουργείο. 

Π.χ. Κορδής: Επικαλείται το δημογραφικό πρόβλημα για το μέλλον – ότι το 2030 οι μαθητές θα μειωθούν και θα είναι τόσοι (…). Αν δε μπορεί η κυβέρνηση να αντιστρέψει την πορεία του δημογραφικού καλύτερα ας παραιτηθεί. 

Π.χ. Βούγιας: Σε μέρες απεργίας σαν δημοσιογράφος μας ενημερώνει δήθεν από ενδιαφέρον πόσο κοστίζει στον αναπληρωτή η απεργία. Δε μπαίνει στον κόπο να κάνει τη σύγκριση τι διακυβεύεται για τον αναπληρωτή με το νομοσχέδιο. Άξιος ο μισθός σας κύριοι αιρετοί, αλλά δε θα πάρουμε! Δε θα σου ζητήσουμε δανεικά κε Βούγια!
Η ΝΔ από την άλλη δε συμπαραστέκεται στους αναπληρωτές και εξαγγέλλει ότι αν γίνει κυβέρνηση θα κάνει νέο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Έτσι εξηγείται που η ΔΑΚΕ δε βγαίνει στα κάγκελα και με το ζόρι ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ βγάζουν αποφάσεις σε ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ και στέλνουν και από κανένα εκλεγμένο στις συγκεντρώσεις, για να μη πάρουν απουσία. Οι αναπληρωτές ας τα σημειώνουν αυτά. 

Ο υπουργός είπε ότι οι αναπληρωτές με επιτυχίες ΑΣΕΠ και όσοι έτρεχαν στα δυσπρόσιτα είναι εξοφλημένοι. Οι αναπληρωτές δεν είναι ξοφλημένοι κε υπουργέ και σύντομα θα καταλάβετε ότι ανοίξατε νέους λογαριασμούς προς εξόφληση!

Καταγγέλλουμε τη σημερινή επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους διαδηλωτές εκπαιδευτικούς στην Αθήνα, που προκάλεσαν τους γνωστούς τραυματισμούς των εκπαιδευτικών (Γ.Δελή βουλευτή του ΚΚΕ και της συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ Θ. Δριμάλα) και του φοιτητή –μέλους ΔΣ της Φιλοσοφικής. Χαμογελάμε κατά μέσα, όπως έγραψε ο Γ. Ρίτσος! Αν νομίζετε ότι έτσι θα μας λυγίσετε. Σπίθες για τον αγώνα είναι αυτές οι επιθέσεις. Σπίθες που φωτίζουν μυαλά και αποκαλύπτουν το ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, βγάζοντας από πάνω της και τα τελευταία πέπλα αθωότητας.

Δίνουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας τη Δευτέρα 14 Γενάρη.
ΕΔΩ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΣΤΙΣ 12:00 ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/1
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ.
ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.

Υποσχόμαστε ότι ακόμα και αν η κυβέρνηση τελικά περάσει το νόμο από τη Βουλή, θα μας βρούνε μπροστά τους, με πολύμορφες δράσεις και οργάνωση του αγώνα μας σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Θα εισπράξουν το πολιτικό κόστος από την αντιλαϊκή πολιτική τους. 
Ήδη έχουν δηλωθεί συμμετοχές αναπληρωτών από τη Λέσβο για κάθοδο στην Αθήνα τη Δευτέρα 14/1. 
Στην πρωτοβάθμια ο ΣΕΠΕ καλύπτει τα έξοδα εισιτηρίων. Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτεί και η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ, να καλύψει τα έξοδα; 
Τη Δευτέρα 14/1 θα είμαστε και στην Περιφερειακή Διεύθυνση και στην Αθήνα!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...