Thumbnail
ΣΕΠΕ Σαλαμίνας

Η απεργία της 11ης Γενάρη ήταν μόνο η αρχή: Αγώνας μέχρι τη νίκη!
Όλοι κι όλες στη νέα 24ωρη απεργία  τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή στις 15:00. 


   Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, που διαδήλωσαν την Παρασκευή 11 Γενάρη στο κέντρο της Αθήνας, στο μεγαλύτερο και μαχητικότερο συλλαλητήριο των τελευταίων χρόνων. Χαιρετίζουμε τη νέα ανάταση του εκπαιδευτικού κινήματος, τη ζωντάνια και τη μαχητικότητα του συλλαλητηρίου, την αποφασιστικότητα και τον αγώνα των χιλιάδων διαδηλωτών. Η απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στο κέντρο της Αθήνας ήταν από τις πιο μαζικές και μαχητικές των τελευταίων χρόνων. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων, διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου και του προσοντολογίου, μόνιμη και  σταθερή εργασία. Η απεργία και η μαζικότατη συγκέντρωση με συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα κυρίως των ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση απέδειξε ότι οι χιλιάδες αναπληρωτές είναι διατεθειμένοι να υπερασπιστούν το δημόσιο σχολείο, τη δουλειά και τη ζωή τους.

   Καταγγέλλουμε την κρατική καταστολή, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα που επιστράτευσε η κυβέρνηση για να σταματήσει την ορμή των εκπαιδευτικών μπροστά στη Βουλή αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου. Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές δυνάμεις που πετούσαν χειροβομβίδες κρότου – λάμψης πάνω από τις αστυνομικές κλούβες μέσα στην συγκέντρωση,  στα κεφάλια των εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν η Θεοδώρα Δριμάλα μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και αρκετοί διαδηλωτές να έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Οι δηλώσεις της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για «απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης», μόνο ως υποκριτικές μπορούν να χαρακτηριστούν.

    Σήμερα, το εκπαιδευτικό κίνημα απέδειξε ότι έχει και τη μαζικότητα και τη δυναμική που απαιτείται για να ανατρέψει το νομοσχέδιο για το προσοντολόγιο – έκτρωμα, να απαντήσει με το πείσμα και το αγωνιστικό του φρόνημα στην καταστολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και να βάλει τις παρακαταθήκες μιας νικηφόρας πορείας. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασισμένοι μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου. 
Δηλώνουμε τη στήριξή μας στους συναδέλφους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που αυτή τη στιγμή και τις επόμενες ημέρες θα βρίσκονται στο κτήριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ-το οποίο από το πρωί της Παρασκευής βρίσκεται υπό κατάληψη-, προτάσσοντας τον ανυποχώρητο αγώνα τους ενάντια στο προσοντολόγιο – έκτρωμα που απολύει χιλιάδες συναδέλφους μας.
Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας το Σάββατο 12 Γενάρη 12:00 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Π. Κανελλοπούλου 4, Τ.Κ. 101 77, Αθήνα).
Όλοι στην απεργία της Δευτέρας 14 Γενάρη και την πορεία στη Βουλή, 3 μ.μ. Να μη λείψει κανείς! Να μην ανοίξει κανένα σχολείο!

Μπορούμε να αγωνιστούμε – μπορούμε να νικήσουμε!

ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΩΡΑ 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού