Thumbnail
ΝΤ Κεφαλονιάς-Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ 

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει απερίφραστα τους υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Παρίση, απέναντι στον εκπαιδευτικό κλάδο του Νομού και τα συνδικαλιστικά στελέχη της τοπικής ΕΛΜΕ. Η πεζοδρομιακή αυτή επίθεση, που ξεφεύγει από τα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης, αποκαλύπτει την ενόχληση της Δημοτικής Αρχής (ΝΔ) απέναντι στη σύγκρουση της ΕΛΜΕ με την κυρίαρχη πολιτική κυβερνήσεων – τοπικών διοικήσεων - κεφαλαίου, στις διεκδικήσεις για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, για σύγχρονες – ασφαλείς υποδομές. Η απαίτηση του λαού της Κεφαλονιάς να είναι επιλέξιμη δαπάνη η βελτίωση των όρων της εκπαιδευτικής διαδικασίας, να μην κάνουν οι μαθητές μάθημα σε κοντέινερς πέντε χρόνια μετά τους σεισμούς, δεν μπορεί να τιμωρείται και δεν είναι δυνατόν να διακωμωδείται και να εκχυδαΐζεται. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: "ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ"

Οι επιθέσεις, οι απειλές και οι διώξεις που έχει δεχθεί η ΕΛΜΕ διαχρονικά, από υπουργούς, όπως ο κ. Φίλης, που πρόταξε τα ΜΑΤ στις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας της Κεφαλονιάς στο Υπουργείο Παιδείας, από διοικητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Γκούσης που κάλεσε την αστυνομία να αποβάλλει τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ από το νέο σχολικό συγκρότημα στο Φαραώ, βρήκαν τη «φυσική» τους συνέχεια στο πρόσωπο του Δημάρχου. 

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αλληλεγγύη της στην ΕΛΜΕ-ΚΙ και απαιτεί να σταματήσουν οι χυδαίες επιθέσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών. Ο αγώνας για ένα σχολείο που να μορφώνει και να μην  εξοντώνει, για σχολικούς χώρους που δεν θα διακυβεύεται η ζωή των μαθητών θα συνεχιστεί. Η σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματα των πολλών για τα κέρδη των λίγων θα οξυνθεί, γιατί μόνο εκεί βρίσκεται η λύση. «Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή, μηδέ όσο στην κακοκαιριά λυγάει το κυπαρίσσι»!!!
Αργοστόλι 18/03/2019

Ο Πρόεδρος
Η Γραμματέας
Δημήτρης Μαντζουράτος
Σοφία Μισαηλίδου
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syllipsi.jpg
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο
Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για το περιστατικό – Τρίωρη στάση εργασίας αύριο για τους εκπαιδευτικούς
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο