ΕΛΜΕ Φωκίδας: Καταγγελίες για παρεμπόδιση ενημέρωσης
Η Αριστερή Ενωτική Μετωπική Παρέμβαση καταγγέλει
  1. Το μέλος της  ΑΝ.Α.ΦΟΡΑ, υποψήφιο στις εκλογές για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας και Διευθυντή του Γυμνασίου Ιτέας, που αυταρχικά και επανειλημμένα  αρνήθηκε την προώθηση των ανακοινώσεων της ΑΡ.ΕΝ.ΜΕΤΩΠΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στους συναδέλφους του σχολείου αρμοδιότητάς του που αφορούσαν συνδικαλιστική ενημέρωση για το ΠΥΣΔΕ και την ΕΛΜΕ Φωκίδας, λέγοντας πως μόνο ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ & ΟΛΜΕ επιτρέπει!!!  
  2.  Το μέλος της ΑΝ.Α.ΦΟΡΑ, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας - διεκδικεί και τη θέση του Προέδρου της ΕΛΜΕ - που απαίτησε αυταρχικά και αναιτιολόγητα από τον Διευθυντή της ΔΔΕ Φωκίδας να δώσει  εντολή στους Δ/ντές των σχολείων της Φωκίδας να μην προωθήσουν στους συναδέλφους ανακοίνωση  της ΑΡ.ΕΝ. ΜΕΤΩΠΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ που αφορούσε       α)  συνδικαλιστική ενημέρωση των αιρετών μας  στο ΠΥΣΔΕ Φωκίδας, επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα(;;;;) και

 β)    συνδικαλιστική ενημέρωση για τη συγκρότηση του Προεδρείου της ΕΛΜΕ Φωκίδας, επικαλούμενος παραπλανητικά αποσπασματική χρήση φράσεων του συνδικαλιστικού νόμου.

Ενημερώνουμε ότι και στις δύο περιπτώσεις– «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»- ο Δ/ντης ΔΕ Φωκίδας προχώρησε σε τηλεφωνική εντολή προς τους Δ/ντες των σχολείων χωρίς να έχει  καν διαβάσει τις  ανακοινώσεις μας, αλλά πολύ περισσότερο, και τον συνδικαλιστικό νόμο που επικαλείται «ο απαιτών». 

Από πότε ο Προϊστάμενος  εντέλλεται από εργαζόμενο;

Στο σχετικό αίτημά μας προς τον Δ.Δ.Ε. Φωκίδας για  έγγραφη απάντησή του  «…βάση ποιας αιτιολογίας & ποιας νομοθεσίας προέβητε σε αυτή την ενέργεια»   καθώς και για την προσκόμιση της σχετικής αυτής νομοθεσίας ….. απάντηση δεν έχουμε πάρει.     

  1. Το μέλος της Δ.Α.Κ.Ε. Φωκίδας, μέλος  του ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας  - διεκδικεί επίσης τη θέση του Προέδρου της ΕΛΜΕ - και Διευθυντή του ΕΠΑΛ  Άμφισσας που μας επισήμανε, μέσω διαδικτυακής απαντητικής  επιστολής του στο mail της παράταξής μας, ότι «δεν είναι υποχρεωμένος» να προωθήσει στους συναδέλφους του σχολείου αρμοδιότητάς του τις συνδικαλιστικές ανακοινώσεις της ΑΡ.ΕΝ.ΜΕΤΩΠΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ. Η επιστολή υπογράφεται  «Εκ της Διευθύνσεως» και η ερώτησή  μας «ποιος ονομαστικά υπογράφει» δεν απαντήθηκε ποτέ. Άραγε δεν είχε το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων του ή κάποιος άλλος , που επίσης δεν του άρεσε η ανακοίνωσή μας, απάντησε εκ μέρους του;

Αυτοί, ΑΝ.Α.ΦΟΡΑ & Δ.Α.Κ.Ε., που κόπτονται για την διαφάνεια, την αξιοκρατία, την ισότητα, την ενημέρωση και την λειτουργία δήθεν της ΕΛΜΕ … είναι οι ίδιοι που κατάφορα παραβιάζουν και παρεμποδίζουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και προσπαθούν να φιμώσουν τους συνδικαλιστές- μέλη της  ΑΡ.ΕΝ.ΜΕΤΩΠΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ  που οι ίδιοι οι συνάδελφοι έχουν εκλέξει στις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου μας, επινοώντας τεχνάσματα γκεμπελικού ύφους  προκειμένου πάση θυσία να μην φτάσουν στα αυτιά των συναδέλφων όσα  συμβαίνουν  στην ΕΛΜΕ και στο ΠΥΣΔΕ και, κυρίως, να μην μάθουν για την στάση των ίδιων  απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος.

Τέτοιες ενέργειες αποτελούν ντροπή κι ευτελισμό για την εκπαιδευτική κοινότητα, είναι βαθιά αντιδημοκρατικές και αυταρχικές, καθώς οδηγούν ευθέως σε φίμωση και καταστολή κάθε δικαιώματος συνδικαλιστικής δράσης και αναδύουν ζοφερές μνήμες σκοταδισμού άλλων εποχών.  

 

Η χρονική στιγμή δεν είναι τυχαία…

….είναι εμφανής ο πανικός τους απέναντι στην απήχηση  και αποδοχή που έχει  η ΑΡ.ΕΝ. ΜΕΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στους συναδέλφους, όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών για το ΔΣ της ΕΛΜΕ αλλά και για το ΠΥΣΔΕ.

Χαλάμε τη σούπα γιατί αρθρώνουμε  ένα ξεκάθαρο, μαχητικό, διεκδικητικό λόγο κόντρα στις δυνάμεις της υποταγής και της αδράνειας;

Ταράζουμε τα λιμνάζοντα νερά της «ήσυχης και αγαπημένης οικογένειας» με τα χτυπήματα στην πλάτη και τις φιλοφρονήσεις;

Ενοχλούμε με τη συνεπή αγωνιστική και διεκδικητική μας στάση  και την τοποθέτησή μας απέναντι στα συνολικότερα  προβλήματα  που βιώνουμε καθημερινά μέσα σε αυτή την κατά παραγγελία «κανονικότητα» της διοίκησης, του υπουργείου, της κάθε κυβέρνησης, της Ε.Ε και των αντιεκπαιδευτικών  πολιτικών τους;

Εμείς θα συνεχίσουμε ! Γιατί η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων είναι καθήκον μας και όχι περιφερόμενα προεκλογικά λάφυρα «κατόπιν ενεργειών μας».

 Ακολουθούν κατά πόδας την κυβέρνηση της ΝΔ , που στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ, με νόμο καταργεί τον ίδιο τον συνδικαλισμό, το δικαίωμα να συζητάμε και να αποφασίζουμε συλλογικά, ελεύθερα και δημοκρατικά μέσα από τα σωματεία μας, στους χώρους δουλειάς και ταυτόχρονα ποινικοποιεί  τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στους αντιδραστικούς σχεδιασμούς στην εκπαίδευση και στην κοινωνία.  

Καταπατά  το πανεπιστημιακό άσυλο, χτυπά με τα ΜΑΤ τους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ και τους μαθητές που κινητοποιούνται …

 Η ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων μας  πάει χέρι- χέρι  με  το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, με τη φίμωση των αγωνιστικών φωνών, και οποιασδήποτε προσπάθειάς μας να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε συλλογικά ό,τι δικαιούμαστε.

Έχουμε υποχρέωση  να ενημερώνουμε τους συναδέλφους και να ενημερωνόμαστε από τους ίδιους για τα εκπαιδευτικά και εργασιακά τους προβλήματα.

 Αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

 Η θεσμικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική δράση, που προστατεύεται απόλυτα από το κράτος, δεν μπορεί να φιμωθεί ούτε και να χειραγωγηθεί από κανέναν και με κανέναν τρόπο.

Καλούμε να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τις συγκεκριμένες ενέργειες η  ΕΛΜΕ, η ΟΛΜΕ, η ΑΔΕΔΥ.

Η συνδικαλιστική ελευθερία και δράση προστατεύεται και ρυθμίζεται με το ν. 1264/1982 "Για τον εκδημοκρατισμό του Συνδικαλιστικού Κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων''(Α' 79)

 Άρθρο 14

  1. Τα όργανα του Κράτους έχουν την υποχρέωση να εφαρμόζουν τα απαραίτητα µέτρα για τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης άσκησης του δικαιώµατος για την ίδρυση και αυτόνοµη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
  2. Απαγορεύεται στους εργοδότες, σε πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασµό τους και σε οποιοδήποτε τρίτο να προβαίνουν σε οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη που κατατείνει στην παρακώλυση της άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωµάτων των εργαζοµένων και ιδιαίτερα:

α) ν’ ασκούν επιρροή στους εργαζοµένους, για την ίδρυση ή µη ίδρυση συνδικαλιστικής οργάνωσης,

β) να επιβάλλουν ή να παρεµποδίζουν µε οποιοδήποτε τρόπο ή µέσο την προσχώρηση εργαζοµένων σε ορισµένη συνδικαλιστική οργάνωση, ……κλπ

Οι συνδικαλιστικές ελευθερίες προστατεύονται τόσο από το ελληνικό  Σύνταγμα, στην παρ. 1 του άρθρου 23, καθορίζεται ότι:  …. « το Κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ' αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους ….»     όσο και από τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, στο άρθρο 12.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molyvi_tetradio.jpg
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας
ΣΥΝΕΚ Κέρκυρας: «Μένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι η αξιολόγηση πρέπει να καταργηθεί με αγώνα πανεκπαιδευτικό , συγκροτημένο μέσα από την ΟΛΜΕ και...
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας