Thumbnail
Ανακοίνωση

Το Πέραμα σύμφωνα και με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ανήκει στους Δήμους όπου θα εφαρμοστεί από το σχολικό έτος 2018-2019 η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα νήπια γεννημένα το 2013 και το 2014 εγγράφονται υποχρεωτικά στο νηπιαγωγείο από τις 2 έως 18 Μάη.

Να θυμίσουμε βέβαια ότι το αίτημα για καθολική θεσμοθέτηση της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιείται από το νομοθέτημα της κυβέρνησης, αφού τελικά η Δίχρονη Π.Α. θα εφαρμοστεί σε 184 Δήμους από τους συνολικά 324 της χώρας. 

Αυτό συμβαίνει, γιατί το νομοσχέδιο προέβλεπε μηδενική δαπάνη και καμία πρόβλεψη για ενίσχυση των υποδομών, με αποτέλεσμα και τη σχολική χρονιά 2018-2019 η κυβέρνηση να αφήνει έξω από το δημόσιο νηπιαγωγείο τα προνήπια στην πλειοψηφία των μεγάλων αστικών κέντρων, ενώ όπου θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα δεν θα «κοστίσει», γιατί το πρόβλημα έχει λυθεί λόγω υπογεννητικότητας. 

Εδώ όμως τίθεται το ερώτημα; Ακόμα και αυτή η «κολοβή» θεσμοθέτηση της Δίχρονης Π.Α. διασφαλίζεται στους Δήμους που εντάχθηκαν σε αυτή;

Στο Δήμο Περάματος από την αρχή των εγγραφών με ευθύνη και εντολή της Δημοτικής Αρχής αναρτήθηκε έξω από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ανακοίνωση που καλούσε να εγγραφούν σε αυτούς και τα νήπια γεννημένα το 2014.

Επιπλέον, η ίδια η Αντιδήμαρχος Παιδείας σε προσωπικές της αναρτήσεις σε κοινωνικό διαδικτυακό μέσο καλούσε επίσης με την ίδια ανακοίνωση να εγγραφούν νήπια γεννημένα το 2014.

Βέβαια, η Δημοτική Αρχή στην επίσημη σελίδα του Δήμου καλεί να εγγραφούν παιδιά στα νηπιακά τμήματα γεννημένα το 2015.

Οι μεθοδεύσεις αυτές, «τα ήξεις-αφήξεις» έγιναν αντιληπτές και καταγγέλθηκαν στο Δ.Σ. του Συλλόγου και από νηπιαγωγούς του Περάματος. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Δ.Σ. με την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Καζάκου Μαργαρίτα στο ερώτημα μας γιατί αναφέρεται στην ανακοίνωση εγγραφών ότι δέχονται οι παιδικοί σταθμοί νήπια γεννημένα το 2014 απάντησε ότι περιμένει ενημέρωση από το ΕΣΠΑ για το τι θα κάνει με τα voucher.

O Σύλλογός μας απεύθυνε σχετικό ερώτημα για τα γεγονότα αυτά και στον Διευθυντή Εκπαίδευσης Πειραιά για το τι συμβαίνει τελικά στο Πέραμα και ζήτησε να ξεκαθαρίσει άμεσα το ζήτημα και να υπάρξει επίσημη ενημέρωση…

Είναι πραγματική πρόκληση, Κυβέρνηση και Δήμοι, να “παίζουν” στις πλάτες των παιδιών μας και να αφήνουν τους γονείς και τις Νηπιαγωγούς στην άγνοια ακόμα και λίγες μέρες πριν ολοκληρωθούν οι εγγραφές. Αναρωτιόμαστε τελικά, πόσο μεγάλη είναι η κοροϊδία της Κυβέρνησης με την Προσχολική Αγωγή.

Απαιτούμε να παρθούν όλα τα μέτρα και να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις για την άμεση εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής πανελλαδικά, ώστε τώρα όλα τα νήπια και τα προνήπια να εγγραφούν και να φοιτήσουν στο Νηπιαγωγείο.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Περάματος να απαντήσει επίσημα αν εγγράφει προνήπια γεννημένα το 2014 στους παιδικούς σταθμούς.

Δε δεχόμαστε στη Δημόσια Εκπαίδευση να επιβληθούν τροφεία και τμήμα της να παρέχεται μέσα από κουπόνια – voucher. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα