Thumbnail
Αναλυτικά

Καταγγελία κατά της Ένωσης Γονέων Πετρούπολης πραγαμτοποίησε ο Δήμος. Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία του Δήμου και την απάντηση της Ένωσης Γονέων.

Η καταγγελία του Δήμου:

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ &  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Ευκαιρία δεν χάνει η Ένωση Γονέων  να εφευρίσκει αιχμές έναντι της Διοίκησης και των υπηρεσιών του Δήμου Πετρούπολης.

Αυτή τη φορά ξεπέρασε τα όρια, καταθέτοντας έγγραφη καταγγελία σχετικά με την νομιμότητα της διαδικασίας πρόσληψης των σχολικών καθαριστριών με σύμβαση μίσθωσης έργου.  Επιπλέον η εκπρόσωπος της Ένωσης στη Β/θμια σχολική επιτροπή , κα Ράικου Χρύσα, σε τοποθέτηση της  πριν την έναρξη  της συνεδρίασης,  ανέφερε  ότι:  πρέπει να προκηρύσσουμε κάθε χρόνο το σύνολο των θέσεων των σχολικών καθαριστριών και όχι να ανανεώνουμε  τις  ίδιες συμβάσεις. 

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ :

ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  ΤΩΝ ΗΔΗ  ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. 

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ  ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ  ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΒΑΡΥ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ  ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗΣ  ΑΞΙΑΣ. ΜΕ << ΑΠΟΔΟΧΕΣ  ΠΕΙΝΑΣ>> ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ , ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ  ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ (ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΕΙΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ  ΑΣΕΠ) ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΚΕΝΕΣ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ ή ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ.

ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΑ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ , ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ :

ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ. 

ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ' ΘΕΣΗ  ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ,  ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ  Β/ΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ  ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΤΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

Η απάντηση της Ένωσης Γονέων:

O ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ!

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΝ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ!

Όσο ο Δήμος Πετρούπολης μας δίνει την ευκαιρία, μέσα από ενέργειες και στάσεις που κάνει ή δεν κάνει, εμείς, οι εκπρόσωποι του γονεϊκού κινήματος έχουμε την υποχρέωση να αντιδρούμε και κυρίως να ενημερώνουμε, τουλάχιστον, τους γονείς. Είναι λοιπόν αυτονότητο πως η Δημοτική Αρχή θα μας βρίσκει απέναντι σε οτιδήποτε αρνητικό πράττει και αφορά τα σχολειά της Πετρούπολης. 

Δεν σκοπεύουμε να αναλωθούμε σε μία στείρα αντιπολίτευση κατά του Δήμου, γιατί κάτι τέτοιο ούτε μας ενδιαφέρει αλλά ούτε και μας αφορά και το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ως Ένωση Γονέων. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ενεργό ρόλο στην Ένωση και τη βγάλαμε από την αδράνεια, αυτό που πάντα κάνουμε είναι να αγωνιζόμαστε για μία ομαλότητα στην καθημερινότητα των σχολείων, να διεκδικούμε τα αυτονόητα για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και μέσα από την επιμονή μας και το πείσμα μας να το καταφέρνουμε. Ανέκαθεν υποστηρίζουμε πως οι μικροκομματικές αντιπαραθέσεις θα πρέπει να μένουν έξω από τα σχολειά κι ακόμα παραέξω οι φθηνοί πολιτικάντηδες που δεν διστάζουν να εκμεταλλευτούν την εκπαιδευτική κοινότητα για ευτελείς σκοπούς με στόχο την παραπλάνηση και τη συγκέντρωση ψήφων. 

Σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις της β/θμιας σχολικής επιτροπής, η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων κατέθεσε το παρακάτω κείμενο:

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΙΣ 29/6/2018

Για την Ένωση Γονέων της πόλης μας, που τα μέλη της είναι γονείς εργαζόμενοι, άνεργοι και επαγγελματίες, είναι αυτονόητη υποχρέωση η υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά με αξιοπρεπείς συνθήκες και μισθούς για όλους, με σταθερές εργασιακές σχέσεις.

Πάγια θέση μας είναι πως για όποιες θέσεις εργασίας προκύπτουν να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή δημοσιοποίηση, ώστε να μπορούν και να έχουν τη δυνατότητα όλοι όσοι έχουν ανάγκη να κάνουν αίτηση ενδιαφέροντος.

Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι έτσι αντιμετωπίζεται η ανεργία που οι ασκούμενες μνημονιακές πολιτικές έχουν επιβάλλει στον τόπο μας.

Απαιτούμε και διεκδικούμε όμως τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια απέναντι στους συμπολίτες μας!

Προφανώς οι αλήθειες που αναφέρθηκαν, σχετικά με το αίτημα για ισότιμη αντιμετώπιση των ανέργων στο δήμο μας, ενόχλησαν τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής που συμμετέχουν στις σχολικές επιτροπές, καθώς επίσης και την αντιδήμαρχο Παιδείας.

Γνωστή δε τακτική της Δημοτικής Αρχής είναι: ό,τι δεν μπορεί να “ελέγξει” να το καταγγέλλει! Εμείς ωστόσο δεν απεμπολούμε την υποχρέωση  και το καθήκον να ενημερώνουμε για ό,τι συμβαίνει και μας αφορά, κυρίως όταν αυτό γίνεται εις βάρος συμπολιτών μας-γονιών και φυσικά όταν δεν υπάρχει διαφάνεια!

Μέσα από τις θέσεις μας, τις ανακοινώσεις μας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά κυρίως από την παρουσία μας παντού στα σχολειά, ο κόσμος γνωρίζει πως οι σύλλογοι Γονέων και η Ένωση Γονέων έχει ενεργό και θετικό ρόλο στην πόλη.

Αντί λοιπόν η Δημοτική Αρχή να βγάζει καταγγελίες θα ήταν χρήσιμο να ασχοληθεί με σημαντικά θέματα, όπως της εύρεσης χώρων για νηπιαγωγεία που σαν Ένωση έχουμε αναδείξει και διεκδικούμε-για να μην μένουν εκτός νηπιαγωγείων τα προνήπια-, με τον αγώνα για την απομάκρυνση της χωματερής που μας πνίγει η μπόχα και οι κυβερνώντες σχεδιάζουν την επέκταση της, με την υπεράσπιση των κατοικιών συμπολιτών μας που τα σπίτια τους βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Άλλωστε σε έναν Δήμο που το μισό και πλέον προσωπικό είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας (δίμηνα, τρίμηνα, εξάμηνα κλπ) είναι κακόγουστο αστείο η υπεράσπιση του δικαιώματος της μόνιμης εργασίας (ό,τι δηλαδή κάνουν η κυβέρνηση και οι άλλοι Δήμοι Πανελλαδικά).       

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα σχολειά και την αξιοπρέπειά μας και καλούμε το Δήμο Πετρούπολης να σταθεί δίπλα μας, στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά μας, στον αγώνα για δημόσια δωρεάν παιδεία, για καλύτερες συνθήκες στη ζωή, για το μέλλον των παιδιών μας!

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΓΕΝΝΟΥΝ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ;

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;