Thumbnail
Ανακοίνωση και ψηφοδέλτιο για τις εκλογές ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας την Τετάρτη 5/12/2018

Συνάδελφοι,

Η κοινωνία παρακολουθεί τη συνεχή ιδεολογική μετάλλαξη των συγκυβερνώντων κομμάτων Σύριζα -ΑΝΕΛ, τον ασύλληπτο κυνισμό με τον οποίο κυβερνούν και την ανυπαρξία προόδου και ανάπτυξης, πράγματα τα οποία διαρκώς τάζουν. Για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους υπάρχουν μόνο περαιτέρω απώλειες, εξαιτίας των μνημονιακών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης για συρρίκνωση του εισοδήματός τους μέχρι το 2022. Στην κυβέρνηση των Σύριζα –ΑΝΕΛ απουσιάζει έστω και ο ελάχιστος ειλικρινής πολιτικός λόγος και παράλληλα δημιουργείται ο κίνδυνος να αποδέχεται στο εξής ο λαός τα πάντα, με τη λογική ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Η μνημονιακή κυβέρνηση κάθε τόσο ευαγγελίζεται το ξήλωμα του μνημονίου και κάθε τόσο εφαρμόζει πιο πιστά από οποιονδήποτε άλλον κάθε μνημονιακή ρύθμιση, αφού πρώτα  καθιέρωσε το Υπερταμείο που θα εκμεταλλεύεται για 99 χρόνια και για λογαριασμό των ξένων την κρατική περιουσία και  υλοποίησε τους «μισθούς Βουλγαρίας» στη χώρα μας. Στη ρητορική της είναι ακραία αριστερή, αλλά στην πράξη υπογράφει και υλοποιεί ότι πιο ακραία νεοφιλελεύθερο υπάρχει.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, η Κυβέρνηση έκανε  αυτεπάγγελτη τη δίωξη όσων εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς, δηλαδή αυτών με τους οποίους μέχρι το 2015 συμμετείχε στις διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών. Έκανε … προσφορά στον παγκόσμιο πολιτισμό τη λέξη kolotoumba,  δημιούργησε, όπως διεθνώς πλέον καταδεικνύεται, μια χώρα με «φτωχούς εργαζόμενους», φτωχοποιώντας τη μεσαία τάξη με αβάσταχτους φόρους που επιβάλλει στους πολίτες.

Ειδικά στην εκπαίδευση, ενώ έταζε διορισμούς και δεν έχει κάνει κανένα, τώρα τάζει διορισμούς από την επόμενη κυβέρνηση ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί παρενέργειες σε όλο το φάσμα των υπηρεσιακών μεταβολών: κατάργηση στην ουσία των μεταθέσεων, ελαχιστοποίηση των αποσπάσεων, παρατεταμένη αγωνία για το εργασιακό μέλλον των αναπληρωτών και μόνιμη οικονομική εξαθλίωση.

Από καιρού εις καιρό το Υπουργείο προχωρά σε εξαγγελίες χωρίς να διεξάγει κανένα ουσιαστικό διάλογο με την Ομοσπονδία, δείχνοντας την απαξίωσή του στους εκπαιδευτικούς. Απαξιώνει τα Γυμνάσια και τα ΓΕΛ, κοροϊδεύει για  την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, παίζοντας με τα νεύρα και τη νοημοσύνη παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Κλείνει ειδικότητες στα  ΕΠΑΛ και σπρώχνει  τους μαθητές  στα ΔΙΕΚ.

 Οι αλλαγές που προωθούνται στοχεύουν στην εξοικονόμηση προσωπικού και στην υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης: αυτονομία σχολικής μονάδας, αξιολόγηση εκπαιδευτικών, αλλαγές στο Λύκειο με μείωση των μαθημάτων και των ειδικοτήτων. 

Οι σχεδιαζόμενες και υλοποιούμενες  αλλαγές, επίσης, θα οδηγήσουν σε διαφοροποίηση των γνωστικών αντικειμένων και της διδακτέας ύλης από σχολείο σε σχολείο, με αποτέλεσμα την άνιση αντιμετώπιση σχολείων και μαθητών και την κατηγοριοποίησή τους.

Η επαναφορά της ιδέας της κ. Διαμαντοπούλου για «ομάδες όμορων σχολείων» τάχα για την επίλυση παιδαγωγικών ζητημάτων, καθιστά ευέλικτη τη μετακίνηση των μαθητών και επομένως και των καθηγητών, καθώς η διδασκαλία του συνόλου των μαθημάτων δεν θα χρειάζεται να γίνεται σε κάθε σχολείο αλλά σε μια ομάδα όμορων σχολείων.

Εισάγεται έντεχνα η αξιολόγηση στην εκπαίδευση, εμφανιζόμενη με τον όρο «αποτίμηση». Μέσα από το «αναβαθμισμένο» Σχολικό Συμβούλιο, στο οποίο θα μετέχουν και γονείς, τοπική αυτοδιοίκηση και μαθητές, θα υλοποιείται η «αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου». Έτσι, δίνονται αποφασιστικές αρμοδιότητες σε γονείς – μαθητές – τοπική αυτοδιοίκηση στη διοίκηση και αξιολόγηση του σχολείου. Αντί  «να είναι ο Σύλλογος το κυρίαρχο όργανο διοίκησης του σχολείου», πλέον τα σχολεία θα συν-διοικούνται από όλους αυτούς τους φορείς.

Βασικός στόχος τους είναι να οδηγήσουν την Παιδεία απέναντι στις αξίες του Ελληνικού πολιτισμού και της Ορθοδοξίας.

Ο λαός προσβάλλεται συστηματικά με την επαίσχυντη συμφωνία με τα Σκόπια, την πρωτοφανή ρήξη με την ομόδοξη Ρωσία, το σκύψιμο του κεφαλιού στις προκλήσεις –δολοφονίες από τους γείτονές μας και γενικά τη μετατροπή της χώρας σε γιουσουφάκι των διεθνών τοκογλύφων.

Δείτε σε μορφή xls το ψηφοδέλτιο

Η ΔΑΚΕ Δ.Ε. δηλώνει ότι θα αντιταχθεί στην καταστροφική εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΣΤΟ 3ο / 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ από 8:30π.μ. – 7:00μ.μ.

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ Ε.Σ.

ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

 

Πάτρα 17/11/2018, από την ΤΕ της ΔΑΚΕ ΔΕ Α΄ Αχαΐας ,  http://dakedeachaias.blogspot.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

georgiadis
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»
«Δεν έγινε ένα έγκλημα, όπως λένε από το πρωί έως το βράδυ. Ο Καραμανλής ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Ο Μητσοτάκης ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Άρα,...
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»