Thumbnail
Ανακοίνωση-Καταγγελία

Συνάδελφοι,

Με τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών το Νοέμβρη, ξαναπροσλήφθηκε στην Α΄ Πειραιά η Φαίη Ζερβού, εκλεγμένη από τον Ιούνιο του 2018 με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, για δύο χρόνια,  στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΕ Κορυδαλλού – Αγίας Βαρβάρας. 

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, που είναι εκλεγμένος με την Α.Σ.Ε., λίγο πριν τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών στα σχολεία ενημέρωσε τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας για τη συνδικαλιστική ιδιότητα της συναδέλφισσας, ζητώντας του να την τοποθετήσει εντός του χώρου ευθύνης του Σωματείου της, ώστε να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα για τα οποία εκλέχτηκε. Έτσι μόνο μπορεί να εξασφαλιστεί το δικαίωμα και η δυνατότητα συνδικαλιστικής δράσης και για τους αναπληρωτές (πρακτική που εφαρμόζεται και για τους μόνιμους) εφόσον ξαναπροσλαμβάνονται στην ίδια περιοχή, διαφορετικά το δικαίωμά τους να εκλέγονται θα έμενε χωρίς αντίκρισμα!

Κι όμως, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά στις 12-11-2018 τοποθέτησε τη συναδέλφισσά μας σε σχολείο του Πειραιά, αντί του Κορυδαλλού, δείχνοντάς της στην ουσία ...την πόρτα της εξόδου απ’ το Δ.Σ. του Συλλόγου μας! Να σημειώσουμε επίσης ότι τα σχολεία του Κορυδαλλού που είχαν κενά βρίσκονται σε μικρή απόσταση απ’ το σχολείο τοποθέτησης στον Πειραιά!

Μετά απ’ αυτό, η συναδέλφισσα έκανε αίτηση επανατοποθέτησης, επικαλούμενη τους αυτονόητους συνδικαλιστικούς λόγους. Η αίτησή της εξετάστηκε στις 15-11-2018 και απορρίφτηκε “με συνοπτικές διαδικασίες”! Εντύπωση προκαλεί και στον πιο ανυποψίαστο ότι, σε σύνολο οκτώ αιτήσεων, ήταν η μόνη που απορρίφτηκε! Εντύπωση επίσης προκαλεί η αιτιολογία της απόρριψης: «απορρίπτεται το αίτημα διότι οι τοποθετήσεις έγιναν με βάση τους πίνακες (κύριο -επικουρικό), τα κοινωνικά κριτήρια και τη σειρά πίνακα». Κι εμείς ρωτάμε, οι τοποθετήσεις των άλλων συναδέλφων, που πήραν βελτίωση θέσης - και ορθώς πήραν, δεν έγιναν με τον ίδιο τρόπο;

Συνάδελφοι, αυτή η στάση της Διοίκησης ούτε σαν αβλεψία ούτε σαν παράλειψη μπορεί να ερμηνευτεί, παρά μόνο σαν καθαρή περίπτωση συνδικαλιστικής δίωξης! Είναι άλλωστε πάμπολλα τα παραδείγματα, τον τελευταίο καιρό, που δείχνουν ότι ο κρατικός μηχανισμός, στις διάφορες μορφές του, έχει βάλει στο στόχαστρό του τη συνδικαλιστική δράση.

Αρωγός τους σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις στάθηκε δυστυχώς και η πλειοψηφία του Δ.Σ. στον ΣΕΠΕ Κορυδαλλού - Αγίας Βαρβάρας, οι παρατάξεις “Εμείς” και “Αυτόνομη Κίνηση Εκπαιδευτικών”. Μία βδομάδα αφότου τους ενημερώσαμε για το θέμα και ζητήσαμε να στηρίξει το Σωματείο τη συναδέλφισσα, μας απάντησαν τελικά ότι... αρνούνται να πάρουν θέση(!). 

Δυστυχώς ούτε το Δ.Σ. της ΔΟΕ πήρε θέση για το σοβαρό αυτό ζήτημα. ΔΗΣΥ και ΕΡΑ, αν και τοποθετήθηκαν θετικά, κρύφτηκαν πίσω από τη μη λήψη απόφασης του Συλλόγου. ΔΑΚΕ - ΑΕΕΚΕ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στην ουσία αρνήθηκαν ότι είναι δικαίωμα της συναδέλφισσας να συνεχίσει τη συνδικαλιστική της δράση στον Σύλλογο που είναι εκλεγμένη, με πρόσχημα τη δήθεν παραβίαση του πίνακα αναπληρωτών (κάτι που φυσικά δεν ισχύει). Φαίνεται η υποκρισία όλων αυτών των δυνάμεων, που το ζήτημα της εξίσωσης των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών το αντιμετωπίζουν αλά καρτ.

Ας βγάλουν οι συνάδελφοι τα συμπεράσματά τους για τον ρόλο που έχουν αναλάβει αυτές οι παρατάξεις στο κίνημα!

●  Καλούμε τα Σωματεία των Εκπαιδευτικών, τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ, να καταδικάσουν τη στάση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά!
● Απαιτούμε, εδώ και τώρα, την επανατοποθέτηση της συναδέλφισσάς μας σε σχολείο του Κορυδαλλού, ώστε να μπορέσει να ασκήσει τα συνδικαλιστικά της καθήκοντα!


Αγία Βαρβάρα Αττικής 26/11/2018
   

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πιερρακάκης
Αξιολόγηση: Νέα αγωγή του υπουργείου Παιδείας για την Απεργία - Αποχή της ΟΛΜΕ
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά από την ΑΔΕΔΥ να επαναπροκηρύξει την απεργία - αποχή για τους/τις εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά την εκδίκαση...
Αξιολόγηση: Νέα αγωγή του υπουργείου Παιδείας για την Απεργία - Αποχή της ΟΛΜΕ
epidoma paidiou mitera mitrotita
Επίδομα μητρότητας: Οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες
Ξεκινά η καταβολή του επιδόματος μητρότητας σε ελεύθερες επαγγελματίες
Επίδομα μητρότητας: Οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες