Thumbnail
Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 19ης Δεκεμβρίου για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας

Κάνοντας μια αποτίμηση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 19 ης  Δεκεμβρίου για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ, χαιρετίζουμε όσους συναδέλφους στήριξαν με την ψήφο τους την Α.Ρ.ΠΑ. Οι δύο έδρες που έδωσε ο κλάδος στην παράταξή μας επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την έμπρακτη συμβολή μας στη δυναμική-ενωτική λειτουργία του Δ.Σ. και τον πρωτεύοντα ρόλο που καλείται αυτή να παίξει στη διαμόρφωση ενός ισχυρού, ακηδεμόνευτου και ασυμβίβαστου σωματείου που θα συμβάλει άμεσα στην ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, Ε.Ε και ΟΟΣΑ.

Αποτελέσματα  εκλογών στην ΕΛΜΕ Ηλείας  για το Δ.Σ

 

 

2018

 

2017

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

ψήφοι

ποσοστά

έδρες

ψήφοι

ποσοστά

έδρες

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΉ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (Α.Ρ.ΠΑ)

102

24,70%

2

108

28,20%

2

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΠΑΜΕ)

152

36,80%

2

108

28,20%

2

ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΕΑΚ)

96

23,24

2

91

23,76%

2

ΔΑΚΕ

63

15,25

1

76

19,84%

1

Λευκά - Άκυρα

12

 

 

14

 

 

ΕΓΚΥΡΑ

413

 

 

383

 

 

Σύνολο ψηφισάντων

425

 

 

397

 

 

 

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (152 ψήφους, 36.80 % και 2 έδρες) αναδείχτηκε πρώτη δύναμη, γεγονός που ίσως δείχνει πως ένα σημαντικό κομμάτι του κλάδου μας νιώθει την ανάγκη της συστράτευσης πίσω από κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό κηδεμόνα ο οποίος  υπόσχεται την οργάνωση των αγώνων. Εδώ όμως χρειάζεται προσοχή γιατί αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υποχωρεί η  συλλογικότητα, η κινηματική λογική και εντείνεται μια στάση αναζήτησης "σωτήρων", την οποία προωθεί το ΚΚΕ. Εμείς πάντοτε προτάσσουμε την ενδυνάμωση του κινήματος που θα ελέγχει τους πολιτικούς φορείς και δεν θα ποδηγετείται από αυτούς.   Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να καταγγείλουμε την απρεπή στάση μελών της συγκεκριμένης παράταξης που, που εν γνώσει τους, τελευταία στιγμή προσπάθησαν να θέσουν ζήτημα συμμετοχής συναδέλφωναπό το ΣΔΕ και το βοηθητικό προσωπικό της Ειδικής Αγωγής, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί ποιοι από αυτούς έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν, ποιοι δηλαδή δεν ήταν εγγεγραμμένοι σε άλλα σωματεία. Αλγεινή δε εντύπωση προκάλεσε στέλεχος της παράταξης που καλούσε συναδέλφισσα να αγνοήσει τον οικονομικό έλεγχο που γινόταν από μέλη της ΕΛΜΕ και να πάει να ψηφίσει, ενώ η ίδια έλεγε ότι έχει ψηφίσει αλλού. Η ψηφοθηρία έχει και κάποια όρια.Μην έχοντας ενημερώσει σωστά τους εν λόγω συναδέλφους στοχοποιούσαν την Α.Ρ.ΠΑ ως υπεύθυνη για το μπέρδεμα που δημιουργήθηκε. Το ζήτημα αυτό είναι μια εκκρεμότητα που βαραίνει όλους μας και πρέπει να ξεδιαλύνει. Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους του ΠΑΜΕ ότι η ΕΛΜΕ έχει ανάγκη να διατηρηθεί ένα επίπεδο συνεννόησης για να συνεχίζει η ΕΛΜΕ να πρωτοστατεί σε αγώνες. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει χωρίς την συμβολή της Α.Ρ.ΠΑ, όπως έδειξε και η πείρα της προηγούμενης συνδικαλιστικής χρονιάς.  Η αυτοπροβολή του ΠΑΜΕ «ως οργανωτή και εμψυχωτή του αγώνα ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να γίνει το αντίπαλο δέος σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική»(Δελτίο Τύπου ΠΑΜΕ,20-12-18), παραποιεί εσκεμμένα την πραγματικότητα καθώς . τον τελευταίο χρόνο όλες οι αποφάσεις ήταν κοινές και ισομοιρασμένο χρονικά το προεδρείο του σωματείου και δεν συμβάλλει στο κλίμα συνεννόησης που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του σωματείου.

  • Η Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση (96 ψήφους, 23,24% και 2 έδρες) διατήρησε τις δυνάμεις της όπως διαμορφώθηκαν μετά την περσινή μεγάλη πτώση τους/ ---. Είναι η παράταξη που φανερά πλέον στεγάζει σκληροπυρηνικές απόψεις του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ και έχει μετατραπεί σε μια αναδυόμενη παράταξη κυβερνητικού παραγοντισμού, παρουσιάζοντας πλέον έτσι μεγάλη επιρροή στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια (187 ψήφους) την οποία όμως χάνει στις αρχαιρεσίες για το ΔΣ.
  •  Η ΔΑΚΕ (63 ψήφοι, 15,25%), όντας χρόνια μια παράταξη που προωθεί τον παραγοντισμό, παρέμεινε στα ίδια χαμηλά επίπεδα, τα οποία όμως είναι πολύ παραπάνω από ό,τι της αναλογούν καθώς για άλλη μια συνδικαλιστική χρονιά ο εκπρόσωπος της ήταν άφαντος από τα ΔΣ, δείχνοντας αδιαφορία και περιφρόνηση προς το σωματείο. Άλλωστε η ΔΑΚΕ έχει στηρίξει το ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε απόφαση πανελλαδικά, βάζοντας τροχοπέδη σε κάθε αγωνιστική προσπάθεια. Από την άλλη μεριά σε τοπικό επίπεδο φαίνεται να νοιάζεται για την προετοιμασία του νέου δικτύου στελεχών και το μοίρασμα του ρουσφετιού 
  • Το σημαντικό ποσοστό της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης (24,7 %, 102 ψήφους και 2 έδρες) αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την ενδυνάμωση του πρωτοβάθμιου σωματείου, με ακηδεμόνευτο τρόπο και με διάθεση ριζοσπαστικής ρήξης απέναντι στα μέτρα που πάρθηκαν αλλά και σε αυτά που έρχονται. Θα συνεχίσουμε να  διατηρούμε σε υψηλό επίπεδο την αγωνιστικότητα της ΕΛΜΕ, όπως συνέβαινε και τις προηγούμενες δεκαετίες, για να φτάσει το σωματείο αυτό να είναι το πιο δυναμικό στο νομό με μια ευρέως αναγνωρισμένη πανελλαδικά κινηματική δράση.

Βασική μας αρχή είναι ότι δεν αρκούμαστε σε μια συνδικαλιστική δράση που απλά καταγγέλλει γενικά και αόριστα αλλά επιδιώκουμε μια συνδικαλιστική δράση που αντιμετωπίζει δυναμικά, άμεσα και αγωνιστικά την υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών νομοθετημάτων και προσπαθεί να διαμορφώνει προτάσεις προς όφελος του κλάδου. Παλεύουμε για τα «μικρά» (τοπικά) και για τα «μεγάλα». Σκληραίνουμε τη στάση μας απέναντι στο υπάρχον Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, το οποίο με τη συνεργασία ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ κάνει «πλάτες» στην κυβέρνηση με άνευρες κινηματικές πρωτοβουλίες.

Όσον αφορά την συγκρότηση του σωματείου συνεχίζουμε να στηρίζουμε την άποψη για προγραμματικό προεδρείο με σαφή αντικυβερνητικό χαρακτήρα. Για εμάς η συγκρότηση δεν είναι απλά ένα «μοίρασμα θέσεων» αλλά πρώτιστα μια συμφωνία σε ένα πολιτικό πλαίσιο και σε ένα πλαίσιο δράσης και διεκδικήσεων.

Είμαστε παρόντες στη δράση και συνεπείς στις απόψεις μας χωρίς να ανεχόμαστε κανένα καπέλωμα!

 

08-01-2019

 

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική ΠΑρέμβαση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ