Thumbnail
Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών Λέσβου - Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη

Η ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση  στις 14 Γενάρη, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, δίνει αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για την απόσυρση της τροπολογίας των «απολύσεων», για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για την πραγματοποίηση 30.000 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών. Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο το ψέμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί «διορισμών» και αποκαλύπτεται ότι στην ουσία μιλάμε για σχέδιο απολύσεων!

Εικόνες από τις κινητοποιήσεις στη Λέσβο:

λεσβος απεργια

Δεν μας φοβίζει, αντίθετα μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο, η κυβερνητική βία και καταστολή! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να βγάλει μέχρι τέλους τη «βρώμικη δουλειά» για την οποία «επιλέχθηκε» και για αυτό χρησιμοποιεί κάθε μέσο. 

Στη Λέσβο εκατοντάδες εκπαιδευτικοί απέργησαν και δεκάδες μόνιμοι και αναπληρωτές, με τη μαζική τους συμμετοχή στις δύο απεργιακές συγκεντρώσεις 11/1 και 14/1 στέλνουν το μήνυμα πως δεν δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση και την πολιτική της. Χρειάζεται τώρα οι εκπαιδευτικοί να καταδικάσουν μαζικά όλες τις πολιτικές και τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, που υπερασπίζονται την ελαστική εργασία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για πιο φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους. 

Αξιοποιούμε και πιέζουμε ώστε να πάρουν θετικές αποφάσεις οι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ για τον αγώνα μας, αλλά ταυτόχρονα δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις πλειοψηφίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, που με τη στάση τους και τις θέσεις τους, διευκολύνουν την κυβέρνηση.

Το πραγματικό κέντρο αγώνα είναι οι σύλλογοι Π.Ε., οι ΕΛΜΕ και οι επιτροπές αναπληρωτών, που σηκώνουν το βάρος της οργάνωσης του αγώνα. 

Καμία ανοχή σε όσους υπονομεύουν την ενότητα του κλάδου και τον αγώνα μας. Ειδικά η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου εκτίθεται όταν ασχολείται με πάθος ενάντια στους «λαθρομετανάστες», αλλά δεν ασχολείται ουσιαστικά με τους αναπληρωτές – τους εσωτερικούς μετανάστες της χώρας. Γραφειοκρατικά βγάζουν αποφάσεις για 3ωρες στάσεις - συμπληρωματικά προς την ΟΛΜΕ - αλλά δε τις στηρίζουν και δεν πάτησαν το πόδι τους ούτε σε μία κινητοποίηση μέχρι τώρα! Οι αναπληρωτές δε θα τους ξεχάσουν!

Δυναμώνουμε τα σωματεία μας και αντιμετωπίζουμε τα τεχνάσματα της πλειοψηφίας του κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, κινητοποιούμε τους συναδέλφους.

Να επιβάλλουμε να γίνουν ΓΣ για το θέμα των αναπληρωτών. 

Συνεχίζουμε πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, τις επόμενες ημέρες με συσκέψεις, ενημερώσεις στα σχολεία, αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, κινητοποιήσεις.

Αγωνιζόμαστε για την επιτυχία της απεργίας της 17/1, ώστε το σχέδιο λαιμητόμος να αποσυρθεί, να μη ψηφιστεί, να πάει στον κάλαθο των αχρήστων.  

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/1
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 17/1 ΣΤΙΣ 11.30 ΠΜ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡ. ΑΙΓΑΙΟΥ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
20160812_20pragm_arxaia_0.jpg
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;
Με τον όρο αρχαία ελληνική γλώσσα αναφερόμαστε τη μορφή της ελληνικής γλώσσας, που ομιλούνταν κατά τους αρχαϊκούς χρόνους και την κλασική αρχαιότητα...
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;