Thumbnail
Εσπερινό ΓΕΛ Αιγάλεω

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω στα πλαίσια του διεθνούς εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ /Δράση ΚΑ229 /Στρατηγικές Συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων, με τίτλο  “Make Europe Great Again”, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ρώμη της Ιταλίας από τις 25 Φεβρουαρίου έως και 1 Μαρτίου 2019.

Το «Make Europe Great Again» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από 6 ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Βέλγιο, Ελλάδα, Ισπανία,  Ιταλία,  και Σουηδία) και συντονίζεται από το σχολείο της Γερμανίας. Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα διαφορετικότητας και πολιτιστικής ποικιλομορφίας καθώς και η αντιμετώπιση προκαταλήψεων και στερεοτύπων που οδηγούν σε κοινωνικό αποκλεισμό.

Στη συνάντηση, που διοργάνωσε με επιτυχία το σχολείο Istituto Istruzione Superiore  Statale «Charles Darwin», συμμετείχαν μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί (Κουνδουράκη Ε. και Ευαγγέλου Χ.) του σχολείου μας και κατά τη διάρκεια της είχαν την ευκαιρία να:

-συμμετέχουν σε παρουσιάσεις και ομιλίες σχετικές με το θέμα « Tolerance, respect and E.U. citizenship»

-παρακολουθήσουν σεμινάριο σχετικό με το θέμα

-πάρουν ενεργά μέρος σε δημιουργικά εργαστήρια

-συμμετέχουν σε παιχνίδι ρόλων αλλά και σε συζητήσεις για εξεύρεση λύσεων σε πρακτικά προβλήματα που σχετίζονται με τον σεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας

-επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στην μεσαιωνική πόλη Orvieto, στην αρχαία Ostia, στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, στο Colosseum και την αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά καθώς και στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου αλλά και το Μουσείο του Βατικανό.

Η διοργάνωση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και οι στόχοι της δραστηριότητας εκπληρώθηκαν στο ακέραιο. Το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν θερμό και φιλικό. Οι μαθητές μας δήλωσαν κατενθουσιασμένοι  από τη φιλοξενία αλλά και από το γεγονός ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα διαδραστικό, συνεργατικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον μάθησης με πολλαπλά οφέλη.

Η εμπειρία για τους μαθητές όλων των συμμετεχόντων σχολείων ήταν ιδιαίτερα σημαντική, αφού γνώρισαν την κουλτούρα και τον πολιτισμό της φιλοξενούμενης χώρας και περιοχής, αντάλλαξαν εμπειρίες, απόψεις, ιδέες και προβληματισμούς σχετικά με το θέμα του project.

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω  ευχαριστεί θερμά όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος και είναι έτοιμο να συνεχίσει το Ευρωπαϊκό του ταξίδι, στα πλαίσια του προγράμματος «Make Europe Great Again», με επόμενο σταθμό το Αμβούργο, στις 23 Σεπτέμβρη 2019.

08.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ALFAVITA.GR

Μόρια αναπληρωτών: Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως ECDL - Πιστοποίηση γνώσεων χειρισμού Η/Υ

Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως Ασύγχρονο Σεμινάριο στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης (Σεμινάριο 400 ωρών - Παν.Πελοποννήσου): Αιτήσεις έως Παρασκευη

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυνομια ρεθυμνου
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!
Η όλη επιχείρηση στήθηκε για να… βρεθεί ποιος ευθύνεται  για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη στις 25 Μάρτη!
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!