Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Ναι ή όχι; Η «τάση» της χορτοφαγίας στα παιδιά
ΥΓΕΙΑ

Ναι ή όχι; Η «τάση» της χορτοφαγίας στα παιδιά

Πολλά ερωτήματα υπάρχουν γύρω από το αν μπορούν τα παιδιά να είναι χορτοφάγοι και να έχουν φυσιολογική ανάπτυξη. Η «τάση» της χορτοφαγίας έχει περάσει και σε πολλά παιδιά που λένε «όχι» στο κρέας με τους γονείς να αντιδρούν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της DW, όλο και περισσότερα παιδιά και νέοι στη Γερμανία αποφασίζουν να κόψουν το […]

Πολλά ερωτήματα υπάρχουν γύρω από το αν μπορούν τα παιδιά να είναι χορτοφάγοι και να έχουν φυσιολογική ανάπτυξη.

Η «τάση» της χορτοφαγίας έχει περάσει και σε πολλά παιδιά που λένε «όχι» στο κρέας με τους γονείς να αντιδρούν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της DW, όλο και περισσότερα παιδιά και νέοι στη Γερμανία αποφασίζουν να κόψουν το κρέας, ώστε «να μην υποφέρουν τα ζώα».

«Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Παρατηρούμε ωστόσο ότι όλο και περισσότερα παιδιά και νέοι δεν καταναλώνουν καθόλου κρέας», αναφέρει η Βίμπκε Ούνγκερ, εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης ProVeg.

Διαβάστε ακόμα

Κι όμως: 1 στις 5 γυναίκες το αντιμετωπίζει

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι οι νέες γενιές στη Γερμανία, σε σχέση με προηγούμενες γενιές, είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προστασίας των ζώων.

Η διατροφή που ακολουθούν τα χορτοφάγα παιδιά ποικίλει ανά περίπτωση και για το λόγο αυτό οι ειδικοί δεν μπορούν να βγάλουν ακόμη οριστικά συμπεράσματα για το αν κάνει καλό ή καλό στην υγεία τους.

 

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα,«ακόμη και παιδιά με χορτοφαγική διατροφή μπορούν να έχουν κανονική ανάπτυξη, εάν λαμβάνουν κρίσιμα στοιχεία στις αναγκαίες δοσολογίες, όπως για παράδειγμα βιταμίνη Β12» καθώς είναι κρίσιμης σημασίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις