Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Φονική κακοκαιρία. Μια γυναίκα νεκρή και πάνω από 50 επιχειρήσεις απεγκλωβισμού
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Φονική κακοκαιρία. Μια γυναίκα νεκρή και πάνω από 50 επιχειρήσεις απεγκλωβισμού

  του Πέτρου Καρσιώτη Φονική αποδεικνύεται και αυτή η κακοκαιρία, που πλήττει, ημέρες τώρα, όλη τη χώρα. Το απόγευμα του Σαββάτου οι φόβοι των στενών συγγενών ενός ανδρόγυνου από την Κερατέα, η τύχη του οποίου αγνοείτο μαζί με ενός 64χρονου φίλου τους, επιβεβαιώθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο. Η γυναίκα, ηλικίας 66 χρόνων, βρέθηκε από […]

 

του Πέτρου Καρσιώτη

Φονική αποδεικνύεται και αυτή η κακοκαιρία, που πλήττει, ημέρες τώρα, όλη τη χώρα. Το απόγευμα του Σαββάτου οι φόβοι των στενών συγγενών ενός ανδρόγυνου από την Κερατέα, η τύχη του οποίου αγνοείτο μαζί με ενός 64χρονου φίλου τους, επιβεβαιώθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο. Η γυναίκα, ηλικίας 66 χρόνων, βρέθηκε από την Πυροσβεστική νεκρή μέσα στο αυτοκίνητο του φίλου και γείτονα του ανδρόγυνου, ο οποίος είχε προσφερθεί να τους μεταφέρει στο Λαύριο για να ψωνίσουν.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες, που συνεχίζουν τις έρευνες, μέσα σε ρέμα, σκεπασμένο σχεδόν από τα νερά χειμάρρου, στην θέση Οβριόκαστρο Κερατέας. Όλα δείχνουν ότι ο θάνατος της γυναίκας προήλθε από πνιγμό. Η έρευνα των σωστικών συνεργείων συνεχιζόταν όλη τη νύχτα, καθώς εξακολουθούν να αγνοούνται ο σύζυγος της γυναίκας, 67 χρόνων και ο οδηγός του αυτοκινήτου, ηλικίας 64 χρόνων.

Πιθανότατα, όπως εκτιμάται από τους πυροσβέστες, στην προσπάθειά τους να απεγκλωβιστούν από το αυτοκίνητο όταν είδαν τα ορμητικά νερά να έρχονται, παρασύρθηκαν από ποτάμι και βρίσκονται σε άλλο σημείο. Οι επικεφαλής των σωστικών συνεργείων συνέχιζαν τις προσπάθειες με την ελπίδα, έστω και αμυδρή μετά την πρώτη αποκάλυψη, να τους βρουν εν ζωή.

Το θρίλερ με την εξαφάνιση του οδηγού του αυτοκινήτου και του ανδρόγυνου είχε ξεκινήσει από το μεσημέρι της Πέμπτης. Όλοι γνώριζαν ότι ο 64χρονος είχε επιβιβάσει στο αυτοκίνητο το ζευγάρι για να πάνε για ψώνια. Οι ώρες περνούσαν, οι άνθρωποι δεν έδιναν κανένα σημείο ζωής και ο γιος του ανδρόγυνου προχώρησε στην καταγγελία στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Από εκείνη τη στιγμή και με βάση τις πληροφορίες που υπήρχαν διαθέσιμες για την κατεύθυνση του αυτοκινήτου στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση. Είχε πέσει το σκοτάδι, όταν οι πυροσβέστες εντόπισαν το αυτοκίνητο του 64χρονου, σε ρέμα με ορμητικά νερά στη θέση Οβριόκαστρο Κερατέας. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου αντίκρισαν την γυναίκα, αλλά όχι τους δύο άντρες. Στο σημείο όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο οδηγεί χωματόδρομος, ο οποίος είναι παράλληλος με τη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, στο ύψος της περιοχής Δασκαλιό.

Ερωτηματικό αναπάντητο παραμένει το πώς το αυτοκίνητο βρέθηκε εκεί. Πιθανολογείται ότι ο οδηγός μπήκε στο χωματόδρομο είτε για να κόψει δρόμο και να ξαναβγεί στην άσφαλτο είτε -και το πιθανότερο- να βρήκε μεγάλη ποσότητα νερών μπροστά του και έστριψε για να τα αποφύγει. Εκεί όμως είχε δημιουργηθεί χείμαρρος που συμπαρέσυρε και φερτά υλικά, τα οποία ίσως ώθησαν το όχημα προς το ρέμα. Η έρευνα των σωστικών συνεργείων συνεχιζόταν όλη τη νύχτα και θα συνεχιστεί έως ότου εντοπιστούν και οι δύο άνδρες σε όποια ακτίνα από το σημείο της τραγωδίας χρειασθεί.

Πάνω από 50 επιχειρήσεις απεγκλωβισμού στα χιόνια-Τι έγινε σε Πάρνηθα και Λέσβο

Άνθρωποι σε παραζάλη μέσα στα χιόνια να ψάχνουν τον προσανατολισμό τους και τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής να ακολουθούν υπό αντίξοες συνθήκες τα ίχνη τους για να τους βρουν σώους. Αίσιο τέλος τουλάχιστον είχαν δύο επιχειρήσεις, η μία στη χιονισμένη Πάρνηθα και η άλλη στη Γέρα της Λέσβου για τη διάσωση δύο ζευγαριών, Ελλήνων στην πρώτη περίπτωση και Γάλλων στη δεύτερη.

Ένας 78χρονος(!)και μία 53χρονη, που θεώρησαν βατές τις συνθήκες για αναρρίχηση και πεζοπορία στην χιονισμένη Πάρνηθα, προκάλεσαν τη μεγάλη κινητοποίηση των ανδρών της ΕΜΑΚ, όταν με το που έπεσε το σκοτάδι στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου έχασαν τον προσανατολισμό τους, με αποτέλεσμα να χαθούν και να φοβούνται για τη ζωή τους. Στην κατοχή τους είχαν κινητό τηλέφωνο, από το οποίο κάλεσαν στην Πυροσβεστική για βοήθεια, δίνοντας κατά προσέγγιση το σημείο όπου θεωρούσαν ότι είχαν αποκλειστεί.

Μία ώρα πριν από τα μεσάνυχτα, οι άνδρες της ΕΜΑΚ, οδηγούμενοι από τις πληροφορίες του ζεύγους σε ανοιχτή ακρόαση έφθασαν κοντά τους με ερπυστριοφόρο, στο οποίο τους επιβίβασαν και τους κατέβασαν σε ασφαλές σημείο. Εκείνο που γινόταν επιτακτικό ήταν η μεταφορά τους σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες λόγω της πολύωρης παραμονής τους σε πολικές θερμοκρασίες.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ατόμων που βρέθηκαν σε κίνδυνο έχουν ξεπεράσει τις πενήντα. Άλλοι κυκλοφορούν σε σημεία χιονόπτωσης χωρίς αλυσίδες και μένουν εγκλωβισμένοι, άλλοι θεωρούν ότι πρέπει να ανέβουν στα χιονισμένα βουνά για πεζοπορία και ενώ η κακοκαιρία συνεχίζεται. Για τον λόγο αυτό, οι Αρχές παρακαλούν άλλη μια φορά τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες και αχρείαστες μετακινήσεις έως ότου η κατάσταση ομαλοποιηθεί.

Η δεύτερη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής που είχε αίσιο τέλος αφορούσε πολύωρη αναζήτηση ζευγαριού Γάλλων, οι οποίοι είχαν χαθεί από το απόγευμα του Σαββάτου σε δάσος του ορεινού όγκου Καριώνας στη Γέρα της Λέσβου. Τους δύο Γάλλους εντόπισαν οι πυροσβέστες σε μία χαράδρα. Για τον εντοπισμό τους στήθηκε πολυπρόσωπη επιχείρηση από Αστυνομία και Πυροσβεστική με την βοήθεια ομάδων εθελοντών.

Οι Γάλλοι είχαν επισκεφθεί αγρόκτημα της περιοχής Τούμπα, όπου και γευμάτισαν. Είχαν όμως αφήσει το αυτοκίνητό τους αρκετά μακριά, κοντά στο χωριό Σκόπελος της Γέρας, επιλέγοντας να κάνουν πεζοπορία προς το αγρόκτημα. Κατά την επιστροφή τους όμως και λόγω του σκότους έχασαν τον προσανατολισμό τους. Ειδοποίησαν μέσω ενός φίλου τους την Αστυνομία. Το έργο όμως των διασωστών έγινε δύσκολο, αφού το τηλέφωνό τους έκλεισε. Οι διασωθέντες φέρεται να είναι καλά στην υγεία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κακοκαιρία: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, πού χρειάζεστε αλυσίδες

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις