in ,

Ήττα Μπουτάρη για τα τραπεζοκαθίσματα στην Αγίας Σοφίας

Ήττα Μπουτάρη για τα τραπεζοκαθίσματα στην Αγίας Σοφίας

Δεν εγκρίθηκε η πρόταση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης για κανονιστική ρύθμιση σχετικά με την οριοθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων στην Αγ. Σοφίας με τους δημοτικούς συμβούλους ακόμη και της συμπολίτευσης να εκφράζουν φόβους για μη δυνατότητα τήρησης του νόμου εκ μέρους των καταστηματαρχών αλλά και ελέγχου από πλευράς της δημοτικής αρχής. 

Γράφει η Σταυρούλα Πουλημένη για το stokokkino.gr

Η προτεινόμενη ρύθμιση για τις δύο ζώνες στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας μετά από εισήγηση της αρχαιολογικής υπηρεσίας και της εφορίας Νεότερων Μνημείων όριζε σε τρία σημεία χώρους 1,5 μέτρου μήκους και 5 πλάτους, για την τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων ενώ στις κάθετες οδούς (Γ. Σταύρου και Αγ.Θεοδώρας) η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων θα έπρεπε να περιοριστεί μόνο μπροστά από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να μην επικαλύπτουν τον αστικό εξοπλισμό.

Μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της διοίκησης Μπουτάρη που διαφοροποιήθηκαν από την εισήγηση του δημάρχου ο Α. Κουράκης ο οποίος τόνισε ότι το σχέδιο δεν είναι ώριμο, δεν θα τηρηθεί και ότι είναι προτιμότερο στον άξονα της Αγ. Σοφίας να μην δοθεί η δυνατότητα για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. 
 
Υπέρ της απρόσκοπτης διέλευσης στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας τάχθηκε και ο Κ. Ζέρβας ψηφίζοντας λευκό στην πρόταση. Λευκό ψήφισαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι  Θ.Παπαναστασίου, Π. Αβραμόπουλος και Γ.Αρβανίτης καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης (Μ.Αγαθαγγελίδου, Γ. Αβαρλής, Ρ. Καλφακάκου) τονίζοντας ότι το ενδεχόμενο παραβάσεων της ρύθμισης είναι μεγάλο, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου και τήρησής της και ότι ουσιαστικά η ρύθμιση καθίσταται ανεφάρμοστη.

Κατά ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης “Εντάξει” τονίζοντας ότι η ρύθμιση θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στους καταστηματάρχες αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης (Γ. Δελλής, Μ. Κωνσταντινίδης) και της δημοτικής παράταξης “Μένουμε Θεσσαλονίκη” Κ. Σεβρής και «Γειτονιές σε δράση» (M. Αιβαζόγλου) σημειώνοντας ότι ο δήμος αδυνατεί να βάλει φρένο στους καταστηματάρχες και ο κίνδυνος να γεμίσει τραπεζοκαθίσματα η Αγ. Σοφίας είναι μεγάλος. 
 
Ο Γ. Μπουτάρης στην τοποθέτηση του τόνισε ότι με την ρύθμιση αυτή, διασφαλίζεται η απρόσκοπτη διέλευση από τον μνημειακό άξονα, προστατεύονται οι επιχειρηματίες που ενοχλούνται από την συνεχή επιβολή προστίμων ενώ παράλληλα χαρακτήρισε υπερβολικές τις τοποθετήσεις ότι θα πλημμυρίσει η Αγ. Σοφίας με τραπεζοκαθίσματα, τοποθετήσεις που, όπως είπε, κακώς έγιναν και από δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης για την περίπτωση της Νέας παραλίας.
 
«Κάποιοι νομίζουν ότι ζούμε στα Σκόπια τη δεκαετία του `60, όπου όλη η πόλη ήταν ένα άδειο πεζοδρόμιο. Αν ψηφιστεί η ρύθμιση θα μπορούμε να εντοπίζουμε τους παραβάτες» δήλωσε μεταξύ άλλων.
 
«Να μην είμαστε φοβικοί με τα τραπεζοκαθίσματα. Είμαστε υποχρεωμένοι να τιθασεύσουμε την παραβατικότητα» είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

«Έκλεισε» η πώληση του Λιμανιού: Το σχήμα DIEP- CMA CGM – Σαββίδη πλειοδότης για το 67% του ΟΛΘ

Τρόμος στον δρόμο για τον Ασπρόπυργο