Μ.Τζελέπης: Αποφεύγει ο ΥΠΑΑΤ να έρθει στην Βουλή να απαντήσει για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει από την Βιολογική Κτηνοτροφία στον Ν. Σερρών

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης, παρ’ όλες  τις ενέργειες και ασκώντας κάθε μέσο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προκειμένου να λάβει απαντήσεις «για τα μεγάλα θέματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του Μέτρου 11 του ΠΑΑ 2014-2020 στην Βιολογική Κτηνοτροφία», ενημερώθηκε σήμερα από την Γραμματέα του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Ιωάννη Τσιρώνη ότι η υπ’ αριθμόν Α.Π.: 488/16-2-2017 Επίκαιρη Ερώτησή του δεν θα συζητηθεί λόγω Υπουργικού κωλύματος.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Βουλευτής προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δεν εκπλήσσομαι από την ασυνέπεια και την αδράνεια της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Είναι σύστοιχο χαρακτηριστικό της λειτουργίας του. Εκπλήσσομαι, όμως, ιδιαιτέρως από τα συνεχή ψέματα τους, όταν επικοινωνούν τηλεφωνικά οι συνεργάτες του Υπουργού και ενημερώνουν το πολιτικό μου γραφείο ότι καθυστέρησαν να λάβουν την Επίκαιρη Ερώτηση από την αρμόδια Υπηρεσία της Βουλής ενώ στην Υπηρεσία των Επίκαιρων Ερωτήσεων της Βουλής δηλώνουν κώλυμα λόγω του γεγονότος ότι καθυστέρησαν σημαντικά οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να συλλέξουν και να επεξεργαστούν τα στοιχεία για την προετοιμασία της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησής μου. Συνεπώς, γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ υπεκφεύγει, αρνείται να πάρει θέση για την τεράστια αδικία εις βάρος των εν δυνάμει Βιολογικών Κτηνοτρόφων του Ν. Σερρών, που η ίδια η δημιούργησε με τις αδιέξοδες πολιτικές.

Από την θέση ευθύνης που βρίσκομαι, δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να παρακολουθώ το ζήτημα αυτό και θα προβώ σ’ όλες τις Κοινοβουλευτικές ενέργειες προκειμένου να δοθεί μία απάντηση».