Ανακαλύπτοντας τα αρχοντικά του Λεωνιδίου (photos+video)

Ανακαλύπτοντας τα αρχοντικά του Λεωνιδίου (photos+video)

Ιούλιος 06, 2015 - 10:28
0 σχόλια

Για δέκατη χρονιά το Μελιτζάzz Λεωνιδίου έκλεισε τις πύλες του ανανεώνοντας το ραντεβού του για του χρόνου το καλοκαίρι. Εφέτος, παράτις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες, οι Τσάκωνες τίμησαν τις παραδόσεις κάνοντας πλέον το φεστιβάλ Μελιτζάνας θεσμό, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Μπάμπης Λυσίκατος.

Εφέτος δόθηκε βαρύτητα στο δυνατό σημείο της περιοχής, εκείνο της αρχιτεκτονικής. Έτσι, οι Τσάκωνες άνοιξαν τις αυλές τους για να γνωρίσουν οι επισκέπτες την ιδιαίτερη και αρχοντική αρχιτεκτονική του Λεωνιδίου.

Σουλατσάρουμε σε αυλές και καθόμαστε στις αστικές γειτονίες της περιοχής.

Κάπως έτσι έγινε και με το Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη στο οποίο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Παραδοσιακή αρχιτεκτονική των πυργόσπιτων της Πελοποννήσου», την οποία παρουσίασε ο κ. Μπάμπης Παυλόπουλος, συγγραφέας, ο οποίος έχει εκδώσει το βιβλίο «Πύργοι και Οχυρές Κατοικίες της Πελοποννήσου, 15ος – 19ος αιώνας».

Πρόκειταιγια μια μελέτη–φωτογραφικό λεύκωμα με 284 έγχρωμες φωτογραφίες για τους πύργους και τα πυργόσπιτα της Πελοποννήσου, τα οποία αποτελούν ουσιαστικά μια ξεχωριστή ενότητα στην ελληνική παραδοσιακή αρχιτεκτονική την οποία και παρουσίασε στο κοινό που βρέθηκε το Σάββατο 4 Ιουλίου στο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη.

Ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. ΜπάμπηςΛυσίκατος βρέθηκε στην εκδήλωση και σε δηλώσεις του μίλησε για το Μελιτζάzz, αναφέροντας ότι με αφορμή τις ομορφιές του Λεωνιδίου και των οικισμών του γίνονται μουσικές εκδηλώσεις , γευστικές γωνίες και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ανακαλύπτοντας τα αρχοντικά του Λεωνιδίου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.