Αναστασία (Άννα) Γαβρήλου: Η Τρίπολη μπορεί να γίνει πόλη - πρότυπο

Αναστασία (Άννα) Γαβρήλου: Η Τρίπολη μπορεί να γίνει πόλη - πρότυπο

Μάιος 22, 2019 - 14:31
1 σχόλια

Η κυρία Αναστασία (Άννα) Γαβρήλου, ελεύθερη επαγγελματίας, μητέρα δύο παιδιών, πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Γιάννη Σμυρνιώτη και την παράταξη «Νέα Τρίπολη».

Σε συνέντευξή της στο ArcadiaPortal.gr εξηγεί τους λόγους για τους οποίους συμπορεύεται με τον Γιάννη Σμυρνιώτη, δηλώνει ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα που άπτονται της σχολικής ζωής και αναφέρεται στις πολλές ανάγκες που πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε η Τρίπολη να πάει ξανά μπροστά:

Για πρώτη φορά διεκδικείτε μια θέση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης μέσω της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Τρίπολη». Πείτε μας για την απόφαση σας να συμμετέχετε στα κοινά, και για τους λόγους που εμπιστευτήκατε τον κ. Γιάννη Σμυρνιώτη.

Την απόφαση να συμμετέχω στις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου την έλαβα για διάφορους λόγους: κατ’ αρχάς, ως μητέρα δύο παιδιών θέλω να διαμορφώσω, σε συνεργασία με τον δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο, στο μέτρο που θα μου αναλογεί, όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη μας για τα παιδιά μας και για τους συμπολίτες μας.  Έπειτα, ως νέος άνθρωπος, εργαζόμενη και σε καθημερινή επικοινωνία με τους πολίτες αυτής της πόλης, γνωρίζω τα προβλήματά τους και επιθυμώ να προσπαθήσω να συμβάλω στην επίλυση  αυτών των προβλημάτων.

Οι λόγοι που με έκαναν να συνταχθώ με τον Γ. Σμυρνίωτη έχουν να κάνουν με την προηγούμενη δημαρχεία του, το 2010, όταν ξεκίνησε μια προσπάθεια ανάπλασης και αναδιαμόρφωση της πόλης μας. Θεωρώντας ότι η δημαρχία Παυλή ήταν μια ατυχής παρένθεσης, άνευ αποτελέσματος.

Εντάχτηκα στην ομάδα Σμυρνιώτη, γιατί νομίζω πως πρέπει να του δοθεί άλλη μία ευκαιρία για να ολοκληρώσει το έργο του.

Ως πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου γονέων – κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου γνωρίζετε καλά τις ανάγκες που έχουν τα σχολεία του δήμου μας. Ποιες είναι οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στα σχολικά κτίρια και πως οι σύλλογοι γονέων σε συνεργασία με τον δήμο θα μπορέσουν να αποφέρουν καλύτερα αποτελέσματα;

Ως πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου έχω πλήρη γνώση των αναγκών των σχολείων. Με αφορμή το κτίριο του σχολείου μας, το οποίο, όπως ίσως γνωρίζετε είναι κτίριο του 1868, η παλιά Ακαδημία, απευθυνθήκαμε πολλές φορές στον Δήμο (την τεχνική υπηρεσία) ο οποίος όμως αδυνατούσε να συντηρήσει το κτίριο και τελικά με εθελοντική εργασία του ΔΣ του Συλλόγου μας και τη βοήθεια κάποιον γονέων κάναμε πολλά έργα και δημιουργήσαμε ένα σχολικό περιβάλλον καλύτερο για τα παιδιά μας. Ένα έργο που θα πρέπει να γίνει από τον νέο δήμαρχο, είναι η εξασφάλιση ωραίων και καθαρών σχολικών κτιρίων, καθώς και ο εξοπλισμός τους με όλα τα αναγκαία υλικά για την μαθησιακή εκπαίδευση. Χωρίς χρήματα δεν γίνεται, άρα πάση θυσία πρέπει ο Δήμος να βρει πόρους για αυτό το σκοπό.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι εφόσον εκλεγείτε ;

Στόχος μου προσωπικός, εάν εκλεγώ, θα είναι πρωτίστως η ανάπλαση της πόλης μας η οποία, εβρισκόμενη στο κέντρο της Πελοποννήσου είναι προνομιούχος ενώ λόγω της εξαιρετικής φύσης της μπορεί να γίνει μια πόλη-πρότυπο, πόλος έλξης για νέους κατοίκους και τουρίστες. Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός πρέπει να αναβαθμιστούν κάποιες πλατείες, οι κοινόχρηστοι χώροι της πόλης, να συντηρηθούν τα ιστορικά κτίρια της πόλης, να αξιοποιηθούν τα πάρκα και το πράσινο, τα αλσύλλια, τα εξωκκλήσια και ό,τι έχει σχέση με την ιστορία και την παράδοση της πόλης.

Ως ελεύθερη επαγγελματίας επιθυμώ την ενίσχυση της τοπικής επιχείρησης, την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της μεσαίας επιχείρησης.

Εφόσον ο κ. Σμυρνιώτης εκλεγεί δήμαρχος Τρίπολης, ποιες είναι 3 άμεσες παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν στην Τρίπολη και ποια είναι τα λάθη της διοίκησης του κ. Παυλή τα οποία δεν θα θέλατε να γίνουν από τον επικεφαλής της δική σας παράταξης; 

Πρώτη παρέμβαση θα πρέπει να είναι η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, καθώς έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα με τους πεζούς και τους ποδηλάτες. Σε συνάφεια με αυτό το θέμα είναι ό,τι αφορά την καθημερινότητα των πολιτών (π.χ. χώροι  στάθμευσης, πολιτιστικές εκδηλώσεις, οδοποιία). Δεύτερη παρέμβαση είναι η σύνδεση των σχολείων με την κοινωνία (η εκπαίδευση πρέπει να είναι σε θέση να δώσει στους αυριανούς πολίτες την οικολογική συνείδηση, γνώση της τοπικής ιστορίας). Τα σχολεία εφόσον εντάσσονται στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει να συνδεθούν με τα προγράμματα Erasmus,  με τα διεθνή προγράμματα. Τρίτη παρέμβαση είναι ό,τι έχει σχέση με το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Η πόλη πρέπει να διεκδικήσει σχόλες, ο Δήμος να υποδέχεται τους φοιτητές και να τους διευκολύνει στην εγκατάστασή τους. Κατά τη γνώμη μου, η δημαρχία του κ. Παυλή ήταν ατελέσφορη και την διέκριναν η αδιαφορία και η απραξία.

Θεωρώντας ότι είμαι σε θέση να ανταποκριθώ στις επιθυμίες μου και στις δυνατότητές μου, ζητώ τη στήριξη σας και εκ των προτέρων σας ευχαριστώ.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.