Αναστολή υποχρέωσης πληρωμής στους οργανισμούς Πνευματικών και συγγενικών Δικαιωμάτων ζητεί το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Αναστολή υποχρέωσης πληρωμής στους οργανισμούς Πνευματικών και συγγενικών Δικαιωμάτων ζητεί το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Μάρτιος 20, 2020 - 10:52
1 σχόλια

Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας απέστειλαν επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού κα. Μενδώνη Λίνα με αίτημα την αναστολή της υποχρέωσης πληρωμής στους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών και συγγενικών Δικαιωμάτων για όλο το έτος, για όλες ανεξαρτήτως τις επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα:

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως εκπρόσωπος των επιχειρήσεων της Αρκαδίας και στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων που ήδη βάλλονται λόγω κλεισίματος της επιχείρησής τους,  από την πανδημία του Κορονοϊού, σας μεταφέρει την έντονη ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου τόσο αυτών που ανέστειλαν αναγκαστικά τη δραστηριότητά τους όσο και αυτών που λειτουργούν αλλά εμμέσως πλήττονται.

Θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας μία πρόταση για τη στήριξη των επιχειρήσεων, που άπτεται της αρμοδιότητάς σας και που προτείνουμε να εξετάσετε ως συμπληρωματικό μέτρο, στα ήδη ληφθέντα μέτρα της κυβέρνησης: την αναστολή της υποχρέωσης πληρωμής στους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών και συγγενικών Δικαιωμάτων για όλο το έτος, για όλες ανεξαρτήτως τις επιχειρήσεις.

Η ταχύτατη εξάπλωση του Κορονοϊού αναγκάζει όλους μας να αντιμετωπίσιμε πρωτόγνωρες συνθήκες.  Είμαστε βέβαιοι ότι θα το συμπεριλάβετε άμεσα στην επόμενη δέσμη μέτρων ή ως μεμονωμένο μέτρο για την προστασία της επιχειρηματικής κοινότητας που δεν λειτουργεί λόγω των επιβεβλημένων μέτρων.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Τώρα το θυμήθηκες πρόεδρε; Γιατί δεν μιλάς για την ασυδοσία με την οποία λειτουργούν αυτές οι ΑΕ; Για το τιμολόγιο τους που ειναι"οτι να ναι". Γιατί δεν μιλάς για τις τραμπουκιστικες τακτικές τους και τον ετσιθελισμο τους; Ποιο είναι το νομικό πλαίσιο λειτουργίας τους; Ποιος τις ελέγχει; Τι έσοδα έχουν και πως τα έχουν; Γιατί δεν μιλάς; Τώρα σε πήρε ο πόνος; Κι εσένα και όλους τους υπόλοιπους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.