Ανέγερση παρεκκλησίου στον προαύλιο χώρο του ΙΝ Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τρίπολης

Ανέγερση παρεκκλησίου στον προαύλιο χώρο του ΙΝ Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τρίπολης

Μάιος 05, 2016 - 14:33
1 σχόλια

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τρίπολης αποδέχτηκε τη δωρεά ενορίτη για ανέγερση παρεκκλησίου στον προαύλιο χώρο του Ναού, για την εξυπηρέτηση λειτουργικών αναγκών της ενορίας.

Πιο συγκεκριμένα, υποβλήθηκε πρόταση στη Δ/νση Τ.Υ.και Πολεοδομίας, τμ. Πολεοδομικών Εφαρμογών, σημειακής τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου Τρίπολης, στο Ο.Τ. 163, επί της ιδιοκτησίας Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Το ισχύον ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής έχει εγκριθεί με την υπ΄ αριθμ. 5134/3-11-2005 Απόφαση Νομάρχη Αρκαδίας, ΦΕΚ 1426/Δ/30-12-2005, με την οποία καθορίστηκε ως πράσινο ο προαύλιος χώρος της ιδιοκτησίας Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, πλην του Ιερού Ναού, του κωδωνοστασίου και των λοιπών εγκαταστάσεων που καθορίστηκαν ως δομήσιμοι χώροι.

Συγκεκριμένα με την υποβαλλόμενη πρόταση ζητείται η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου.

Κατόπιν το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης αποφάσισε ομόφωνα να συμπεριληφθεί στους οικοδομήσιμους χώρους το υφιστάμενο βοηθητικό κτίσμα αποθήκης, εμβαδού 12.68 τ.μ. και ένα τμήμα, εμβαδού 1,82 τ.μ., από το υφιστάμενο κτίσμα γραφείου – αποθήκης – WC. Τα κτίσματα αυτά εκ παραδρομής δεν είχαν συμπεριληφθεί στους οικοδομήσιμους χώρους που καθορίστηκαν με την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή που εγκρίθηκε με την υπ΄ αριθμ. 5134/3-11-2005 Απόφαση Νομάρχη Αρκαδίας, ΦΕΚ 1426/Δ/30-12-2005. Η ένταξη τους στους δομήσιμους χώρους ζητείται για την ρύθμιση αυτών με το Ν. 4178/2013, ώστε να υφίστανται νόμιμα και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του Ιερού Ναού, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Να αποχαρακτηριστεί από πράσινο ένα τμήμα, εμβαδού 115,94 τ.μ,. της ιδιοκτησίας Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, προκειμένου να κατασκευαστεί μικρό παρεκκλήσι εντός αυτού για την εξυπηρέτηση του Ιερού Ναού και την διευκόλυνση των λειτουργικών αναγκών και των δραστηριοτήτων που οργανώνονται από την Ενορία (κατηχητικό, κ.λ.π.)

Με την εν λόγω πρόταση δεν επέρχεται υπέρβαση ή παράβαση των Πολεοδομικών Μεγεθών και δεν επέρχεται παράβαση του Κτιριοδομικού Κανονισμού. Επίσης δεν δημιουργούνται μη άρτιες και μη οικοδομήσιμες ιδιοκτησίες και δεν επέρχεται αλλαγή στα όρια του Ο.Τ. 163, καθώς οι οικοδομικές γραμμές για τις οποίες ζητείται η τροποποίηση βρίσκονται όλες εσωτερικά της ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών με ΚΑΕΚ 032251138005.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.