Ανέμελο, γλυκό καλοκαίρι στο Παράλιο Άστρος, 1960-1970 (pics)

Ανέμελο, γλυκό καλοκαίρι στο Παράλιο Άστρος, 1960-1970 (pics)

Αύγουστος 03, 2018 - 21:01
0 σχόλια

Ο εφετινός Ιούλιος μάς αποχαιρέτησε με μαύρες σαν κάρβουνο σκέψεις. Σε αντίθεση δε με τα άλλα, τα ζεστά καλοκαίρια, ετούτο το καλοκαίρι μοιάζει με φθινόπωρο, αφού στην Αρκαδία ο ήχος της βροχής και οι βροντές της καταιγίδας έχουν πάρει τη θέση του τραγουδιού του τζίτζικα.

Στον λογαριασμό Θυρεάτης Γη (Βόρεια Κυνουρία Παλιές και νέες φωτογραφίες) στο Facebook, δημοσιεύονται στιγμιότυπα από τα ζεστά καλοκαίρια στο Παράλιο Άστρος της δεκαετίας του 1960 και του 1970. Ανέμελα παιχνίδια στη θάλασσα, χαμηλά, πέτρινα σπίτια, το Κάστρο του Παραλίου Άστρους, ουζάκια πλάι στο κύμα, καλή παρέα και διακοπές αναψυχής, όχι μόνο διασκέδασης.

Οι φωτογραφίες, όπως αναφέρεται στον λογαριασμό, ανήκουν στο αρχείο του Nicholas Econopouly, κατα τη διάρκεια των ταξιδιών στην Ελλάδα από το 1963 έως το 1972. «Ο Nicholas Econopouly ήταν καθηγητής πανεπιστημίου στις Η.Π.Α. ελληνικής καταγωγής, από την Ζαραφώνα (Καλλιθέα) της Λακωνίας. Το πέρασμα του από τη Γη της Θυρέας μας χάρισε μερικές μοναδικές εικόνες της γεννέθλιας γης», σημειώνεται.

Απολαύστε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα και, ίσως, αν δώσετε προσοχή, μυρίσει και πάλι καλοκαίρι.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.