Απαλλαγή δημοτικών τελών και μείωση χρεώσεων μέχρι το τέλος του έτους ζητεί το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Απαλλαγή δημοτικών τελών και μείωση χρεώσεων μέχρι το τέλος του έτους ζητεί το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Μάρτιος 16, 2020 - 19:57
4 σχόλια

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας εν όψει των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση, με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων απέστειλε επιστολή στους Δήμους Αρκαδίας ζητώντας μεταξύ άλλων την απαλλαγή των Δημοτικών Τελών

 

Αξιότιμοι κ.κ. Δήμαρχοι,

                         

Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει μια σειρά επιχειρήσεις για να περιορισθούν οι συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού αν και επιβεβλημένη, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα επιβίωσης σε χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζομένους. Στο πλαίσιο αυτό οι Δήμοι Αρκαδίας σε συνεργασία με την Κυβέρνηση (Υπουργείο Εσωτερικών) θα πρέπει να εξειδικεύσουν τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που αναγκαστικά έκλεισαν.

Ο κρατικός μηχανισμός, κεντρικός και τοπικός, οφείλει να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στη στήριξη των επιχειρήσεων, ειδικά στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουν δεδομένης της αρνητικής οικονομικής κατάστασης της χώρας μας.

Ως εκ τούτου προτείνουμε την απαλλαγή δημοτικών τελών, σε όλες τις επιχειρήσεις, ειδικά της εστίασης και των επιχειρήσεων με άδεια καταλήψεως κοινοχρήστων χώρων για διάφορους σκοπούς μέχρι τέλους του έτους και τη μείωση των χρεώσεων σε ύδρευση, αποχέτευση και ΤΑΠ.

Επιπλέον oι αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας να βρίσκονται σε εγρήγορση σε ό,τι αφορά στον καθαρισμό και το πλύσιμο δρόμων, των κάδων απορριμμάτων, την εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων δημοτών, τις αποστειρώσεις.

Συγχαίρουμε δε τους Δημάρχους που άμεσα ανταποκρίθηκαν στην καθαριότητα και την  απολύμανση του δήμου τους.

Θεωρούμε ότι με τη δική σας καθοριστική βοήθεια θα βρεθούν τρόποι προστασίας των επιχειρήσεων και των πολιτών.

               Προτεραιότητά όλων μας αυτή τη στιγμή είναι  η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, η προστασία του κοινωνικού συνόλου, των οικογενειών μας και των οικογενειών των εργαζομένων μας.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ

 

 


4 Σχόλια

Επίσης πρέπει να απαλλαγούν από δημοτικά τέλη, λογαριασμούς ύδρευσης και: Οι ΑΠΟΛΥΘΕΝΤΕΣ εργαζόμενοι από αυτές τις επιχειρήσεις και φυσικά όλοι οι ΑΝΕΡΓΟΙ της πόλεως. Ετσι θα υπάρχει ΙΣΟΝΟΜΙΑ.

ρε θεατρα των σκιων ,δε το γραφω αλλιως γιατι ελπιζω ετσι να περασει,μονο οι της εστιασης σας ενδιαφερει να αποζημιωθουν-γλυτωσουν παλι χρηματα?οι υπολοιποι καταστηματαρχες ειτε εχει ο αλλος ρουχα-παπουτσια-κλπ κλπ τι ειναι ? δεν εχουν παθει αυτοι ζημια? τοσα εμπορευματα που εχουν παραγγελθει και μιας και το λιγοτερο για ενα μηνα δε θα κυκλοφορει ανθρωπος,που σημαινει οτι το μεγαλυτερο μερος εμπορευματων θα παει για εκπτωσεις,δε σας απασχολει?αυτοι οι ανθρωποι δεν ανηκουν στο επιμελητηριο?δε σας πληρωνουν συνδρομη? αυτοι να πεθανουν?για αυτους ποτε εχετε ζητησει κατι? ΠΟΤΕ

21.34@. Δεν έχεις καταλάβει σε αυτή την πόλη μόνο τα καφέ μας ενδιαφέρουν. Δεν πάνε να δούνε πόσα χρέη έχουν σε δευατ, δήμους, εφορίες, ΙΚΑ, κλπ. Και δούλευαν και τίποτα δεν πλήρωναν, θα εισπράξουν και από πάνω. Οι υπόλοιποι επαγγελματίες που πληρώνουμε εισφορές αλληλεγγύης και δεν οφείλουμε θα πάρουμε τα γκίωνια μας. Δυστυχώς 2 μέτρα 2 σταθμά.

ντροπή και ΑΙΣΧΟΣ που παίρνετε μέτρα για μια μόνο μερίδα επαγγαλματιών ,και δε σας νοιάζει για τους άλλους,η απόλυτη ΞΕΦΤΥΛΑ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.