Απάντηση του προέδρου του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου σε πρόταση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Απάντηση του προέδρου του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου σε πρόταση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Μάρτιος 28, 2020 - 12:41
0 σχόλια

Τοποθέτηση Προέδρου Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Κ. Μαρινάκου σε κατατεθείσα πρόταση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Αξ/με κε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Αξ/μα μέλη,

Οι δύσκολοι καιροί που βιώνουμε συνολικά ως κοινωνία, επιτάσσει την υπέρβαση όλων μας και την αναζήτηση, από κοινού, λύσεων και προτάσεων αντιμετώπισης των δυσάρεστων συνεπειών που απορρέουν, από τις πρωτοφανείς συνθήκες που διαμορφώνονται με βάση την παγκόσμια επιδημιολογική κρίση που ζούμε.

Ευθύς, με τη λήψη της προτάσεώς σας περί  αξιοποίησης ξενοδοχείων και καταλυμάτων για την χρήση τους ως μονάδες φιλοξενίας ασθενών με ήπια συμπτώματα Κορωνοϊού,  την διαβιβάσαμε προς όλες τις επιμέρους Ενώσεις–Συλλόγους Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων που εκπροσωπούμε στην Πελοπόννησο και συγκαλέσαμε έκτακτη τηλεδιάσκεψη προκειμένου να έχουμε τις απόψεις τους.

Κε Πρόεδρε, άποψή μας είναι ότι οι προτάσεις προκειμένου να είναι ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες δεν θα πρέπει να λαμβάνονται ΄΄εν θερμώ΄΄ και ΄΄εν τη παρορμήσει΄΄καθότι συχνά φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα, αλλά  θα πρέπει να υπηρετούν ένα σαφή σχεδιασμό, εκτίμηση των πραγματικών διαθεσίμων ανθρωπίνων και υλικών πόρων, των κατάλληλων εγκαταστάσεων και κυρίως την έγκριση των αρμοδίων φορέων, ειδικώς όταν αφορά σε μια επιδημιολογική κρίση η οποία όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα, είναι άκρως επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.

Ο Τουρισμός κάθε φορά που εκλήθη να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο το έχει πράξει  με το παραπάνω όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης,΄΄στηρίζοντας όρθια την οικονομία και την κοινωνία της Χώρας και θα το πράξει και τούτη τη στιγμή εφόσον κριθεί αναγκαίο από την Πολιτεία.

Κάτι τέτοιο λοιπόν΄, συνεπάγεται όχι απλά τη βούληση τη δική μας, καθόλα αναρμοδίων  άλλωστε να αποφασίσουμε κάτι τέτοιο, αλλά και την έγκριση των αρμοδίων αρχών του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και εν προκειμένω την σύμφωνη άποψη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και την έγκριση του Υπουργείου Τουρισμού.

Σε κάθε περίπτωση, αναρμοδίως μιλώντας, και στην προσπάθειά μας να ανταποκριθούμε στη σκέψη σας, μια πρώτη αντανακλαστική άποψη,, με γνώμονα τη  προστασία της δημόσιας υγείας, θα ήταν να χρησιμοποιηθούν για την φιλοξενία ανάλογων περιπτώσεων εγκαταστάσεις πιο εξειδικευμένες, όπως ιδιωτικές κλινικές, κέντρα αποκατάστασης και άλλου είδους υγειονομικές εγκαταστάσεις , που διαθέτουν την τεχνογνωσία, την κατάλληλη υλικοτεχνική υποστήριξη, σωστά εκπαιδευμένο προσωπικό (διότι ακόμα και μια καθαρίστρια μη κατάλληλα εκπαιδευμένη θα μπορούσε να επιδεινώσει πολλαπλασιαστικά το πρόβλημα) και που επαρκώς υπάρχουν σε μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου και αποτελούν μέλη σας. Και φυσικά  εφόσονδεν επαρκούν αυτού του είδους οι ανωδομές θα μπορούσαν να  χρησιμοποιηθούν, κάτω από ειδικές προϋποθέσεις (διασφάλισης του κατάλληλου προσωπικού, επαυξημένων συνθηκών υγιεινής και ασφάλεια κ.λπ.)  τα ήδη ενεργοποιηθένταξενοδοχεία ΄΄ειδικού σκοπού΄΄(όχι ΄΄ξενοδοχεία αναφοράς΄΄που απευθύνονται σε όλο το κοινό και που διατηρείται ένα σε κάθε πρωτεύουσα Π.Ε.) τα οποία ήδη φιλοξενούν ειδικές κατηγορίες,  μεταξύ των οποίων πάσης φύσεως ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό η παρουσία  των οποίων θα συνείσφερε περαιτέρω.

Όλα αυτά,  υπό το πρίσμα της έγκρισης των αρμοδίων αρχών, τις κατευθύνσεις των οποίων οφείλουμε να ακολουθούμε με ευλάβεια και το πράττουμε παναξίως όταν καλούμεθα ως λαός και επαγγελματίες

Κε Πρόεδρε, επί τη ευκαιρία αναγνωρίζοντας το ένθερμο προσωπικό σας ενδιαφέρον  και το ενδιαφέρον των μελών σας για την υποστήριξη του συστήματος υγείας, σας καλούμε και αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση του Επιμελητηρίου σας και των ομολόγων Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου, όπως στηρίξετε και εσείς και τα μέλη σας, στο μέτρο που ο καθένας δύναται και επιθυμεί, την πρωτοβουλία που δρομολογούμε εντός των επόμενων ημερών ως Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου για την οικονομική στήριξη μέσω ειδικού λογαριασμού που θα ανοιχθεί  για τον σκοπό αυτό, υπέρ του Νοσοκομείου  Πατρών (Μονάδα Λοιμοξιολογίας και Έρευνας για την Πανδημία Κορωνοϊού υπό τον Καθ. Χαραλ. Γώγο) ,το οποίο αποτελεί και νοσοκομείο αναφοράς για κρούσματα κορωνοϊού στην Πελοπόννησο, και καθημερινά υλοποιεί ένα πολύ σημαντικό έργο, στην πρώτη γραμμή του πυρός, για την διάσωση συνανθρώπων μας από την ευρύτερη περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση παραμένουμε στη διάθεσή σας, για μια άμεση τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συζητηθούνπεραιτέρω οι όποιες απόψεις προτάσσονται από τους εμπλεκόμενου φορείς.

Με τιμή,

Για τον

Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου

 

Ο Πρόεδρος

Δρ. Κων/νος Μαρινάκος

Ο Γενικός Γραμματέας

Πέτρος Κουτσόπουλος

 

Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας

Δημήτριος Πολλάλης

Πρόεδρος Δ.Σ.

Ένωση Ξενοδόχων Άργους-Μυκηνών

Πέτρος Κουτσόπουλος

Πρόεδρος Δ.Σ.

Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας

Κων/νος Μαρινάκος

Πρόεδρος Δ.Σ.

Σύλλογος Ξενοδόχων Κορινθίας

Σοφία Φιλιππίδη

Πρόεδρος Δ.Σ.

 

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας

Δημήτριος Καραλής

Πρόεδρος Δ.Σ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.