Το Arcadia Portal στα γυρίσματα ταινίας στην Τρίπολη (pics)

Το Arcadia Portal στα γυρίσματα ταινίας στην Τρίπολη (pics)

Απρίλιος 19, 2019 - 21:00
0 σχόλια

Την Τρίπολη επέλεξε ο σκηνοθέτης Κανελλόπουλος Δημήτρης για τα γυρίσματα της ταινίας του. Ίσως μερικοί να έχετε προσέξει το κινηματογραφικό συνεργείο σε κάποια γωνιά της πόλης μας, αφού τα γυρίσματα γίνονται σε εξωτερικούς χώρους.

Μιλώντας για την ταινία ο κ. Κανελλόπουλος στο ArcadiaPortal.gr ανέφερε ότι η ταινία την οποία υπογράφει και σκηνοθετικά, αλλά και σεναριακά είναι ένα κοινωνικό δράμα με κάποια άλλα στοιχεία.

Πρόκειται για ένα μεγάλο καστ με αποτελούμενο μεταξύ άλλων από τον Άρη Σερβετάλη, Δημήτρη Λάλο, Γιάννη Βασιλώττο Δήμητρα Κούζα, Βιβή Πέτση, Δημήτρη Ξανθόπουλο, Λευτέρη Παλυχρόνη.

Τα γυρίσματα γίνονται στην Τρίπολη, αλλά και στην Αθήνα και στο δάσος της Φολόης.

Η ταινία θα είναι έτοιμη για να προβληθεί στους κινηματογράφους κοντά στα Χριστούγεννα και είναι μια παραγωγή της ΕΡΤ με συμπαραγωγή της Αλβανίας και της Σερβίας.

Όπως μας αποκάλυψε ο σκηνοθέτης, ο οποίος σημειωτέον είναι αρκαδικής καταγωγής και συγκεκριμένα Γορτύνιος από τη Δόξα, τα γυρίσματα ολοκληρώνονται στα μέσα Μαΐου.

Μερικοί από τους χώρους που έχουν επιλεγεί και γίνονται τα γυρίσματα είναι η κεντρική πλατεία Αγίου Βασιλείου, η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως η αφορμή για να επιλεγεί η Τρίπολη για τα γυρίσματα. Επίσης πολλά γυρίσματα έγιναν σε ιδιωτικούς χώρους, και επιχειρήσεις, όπως το κατάστημα «Αγροεφόδια Τρουπής» και το καφέ – μπαρ «Λυχνάρι» στην πλατεία Βαλτετσίου.

«Η Τρίπολη έχει πράγματα που με ενδιαφέρουν, οι δρόμοι, τα παλιά σπίτια, τα χρώματα» πρόσθεσε ο κ. Κανελλόπουλος, δείχνοντας τον ενθουσιασμό του για όσα η Τρίπολη μπορεί να προσφέρει στην ταινία του.

Η Τρίπολη, είναι μια πολύ όμορφη πόλη και οι Αρχές θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο έτσι ώστε να προσελκύσουν επισκέπτες. Στην Τρίπολη τα έχουν αφήσει τα πράγματα να γίνονται μόνα τους, οι αρχές, φορείς και ο κόσμος της Τρίπολης δεν εκμεταλλεύεται τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης.

Αρχικά το ενδιαφέρον τού είχε κεντρίσει και η Καρδίτσα, με την Τρίπολη να κερδίσει όμως τις εντυπώσεις και τελικώς τα γυρίσματα να γίνουν εδώ.

«Η Τρίπολη δεν έχει την προσοχή που της αξίζει, έχει ωραίο φαγητό, ωραίους χώρους, πάρκα, υπεροχή αρχιτεκτονική, είναι εύκολα προσβάσιμη, έχει κοντά της θάλασσα και βουνό και όλα αυτά δεν έχουν αξιοποιηθεί»,  ανέφερε ο κ. Κανελλόπουλος, θέλοντας να τονώσει το ενδιαφέρον των ντόπιων έτσι ώστε να αγαπήσουν την πόλη που ζουν και να την δουν μέσα από τα δικά του μάτια.

Έφη Καστραντά


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.