Αρκαδία: Μέτρα και στα κολυμβητήρια για τον κορωνοϊό

Αρκαδία: Μέτρα και στα κολυμβητήρια για τον κορωνοϊό

Μάρτιος 09, 2020 - 11:40
0 σχόλια

Ενημερώνονται οι υπεύθυνοι λειτουργίας εγκαταστάσεων κολυμβητικών δεξαμενών για την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων αποφυγής διάδοσης του νέου κορωνοϊού (SARS-CoV-2)  στις εγκαταστάσεις των κολυμβητικών δεξαμενών για λόγους προστασίας και διασφάλισης της δημόσιας υγείας αλλά και της υγείας των λουόμενων σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αρίθμ. Δ1δ/Γ.Π.οικ 14947/04-03-2)   ΑΔΑ:ΨΦΓ3465ΦΥΟ-ΩΞΩ) εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας “λήψης μέτρων προστασίας της Δημόσιας υγείας στις κολυμβητικές δεξαμενές”

Ειδικότερα :
1.Την αυστηρή τήρηση όλων των όρων υγιεινής των χώρων των κολυμβητικών δεξαμενών, όπως αυτοί αναφέρονται στην ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία (εξώστες θεατών, αποδυτήρια, καταιονητήρες, αποδυτήρια, νιπτήρες, κρήνες)
2.Την αυστηρή διασφάλιση της ποιότητας του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών, η οποία θα βεβαιώνεται με τις απαιτούμενες δειγματοληψίες, η συχνότητα των οποίων συνιστάται να διπλασιασθεί για τη χρονική περίοδο των επόμενων 4 μηνών
3. Το σύστημα ανακυκλοφορίας του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών που θα πρέπει να ανανεώνεται συνεχώς καθ΄όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους, με ρυθμό που εξασφαλίζει την πλήρη ανανέωσή του σε χρόνο όχι μεγαλύτερο των 4 ωρών και σε ειδικές περιπτώσεις των 6 ωρών. Η ανανέωση πρέπει να επιτυγχάνεται είτε με συνεχή ροή νέου καθαρού νερού, είτε με ανακυκλοφορία του νερού των δεξαμενών μετά από προηγούμενο καθαρισμό και απολύμανση. Το σύστημα ανακυκλοφορίας- καθαρισμού-απολύμανσης του νερού θα λειτουργεί όλες τις ώρες χρησιμοποίησης των δεξαμενών και πέραν αυτών για τόσο χρόνο, όσος απαιτείται για την εξασφάλιση του νερού διαυγούς και κατάλληλου από μικροβιολογική άποψη.
4. Την απολύμανση του νερού σε αυτές, η οποία είναι υποχρεωτική σε όλες τις περιπτώσεις λειτουργίας κολυμβητικών δεξαμενών ως ρητά επιβάλλεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
5. Τη μέτρηση του υπολείμματος χλωρίου στο νερό των κολυμβητικών δεξαμενών η οποία θα γίνεται χρωματογραφικά με τη μέθοδο DPD Διαιθυλοπαραφαινυλοδιαμίνη) και θα κυμαίνεται αυστηρά μεταξύ 0,4 και 0,7 mg/l .
6. Την αυστηρή καθαριότητα και το σχολαστικό καθαρισμό των κολυμβητικών δεξαμενών.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ Π. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.