Ασπίδα προστασίας των πολιτών ο συμπαραστάτης του πολίτη (video)

Ασπίδα προστασίας των πολιτών ο συμπαραστάτης του πολίτη (video)

Ιούλιος 27, 2015 - 19:52
0 σχόλια

Πολλά και διάφορα τα νέα δεδομένα τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες πολίτες τα τελευταία χρόνια. Οι δυσκολίες αυξάνονται καθημερινά και τα νέα δυσβάστακτα μέτρα πλήττουν ακόμα περισσότερο τους Έλληνες πολίτες. Οι καιροί επιτάσσουν αλληλεγγύη και στήριξη, η οποία μπορεί να έρθει μέσα από τους θεσμούς όπως αυτός του  Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.

Ο θεσμός αυτός εισήχθη στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής μεταξύ των θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων, αφενός και των νομικών προσώπων, επιχειρήσεων και υπηρεσιών της Περιφέρειας, αφετέρου.

Αποστολή του Συμπαραστάτη είναι:

α) η επίλυση των προβλημάτων που καταγγέλλονται εξαιτίας της κακοδιοίκησης των υπηρεσιών της Περιφέρειας, των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεών της 

β) ο έλεγχος των υπηρεσιών της περιφέρειας 

γ) ο έγκαιρος εντοπισμός και η αποτελεσματική αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης

 δ) η εποπτεία της ορθής εφαρμογής των νόμων

 ε) η διασφάλιση της αμεροληψίας των περιφερειακών αρχών και

στ) η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης σύμφωνα με τις αρχές της χρηστής και διαφανούς διοίκησης.

Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης αποτελεί έναν περιφερειακό θεσμό που επιβλέπει την ορθή και νομότυπη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών και λειτουργεί εμμέσως ως εσωτερικός ελεγκτικός μηχανισμός και ως διαμεσολαβητής στη σχέση των πολιτών και των επιχειρήσεων με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεών της, ενώ υποστηρίζεται διοικητικά από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Γιώργος Μπουλούκος μίλησε για τον στόχο της περιφέρειας Πελοποννήσου και για το ρόλο τον οποίο καλείται να δώσει προκειμένου να στηρίξει αυτούς που το έχουν ανάγκη.

 Όπως ανέφερε «σε αυτό το πλαίσιο που κινείται η χώρα και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν μπορούμε να στεκόμαστε άπραγοι και ο συμπαράστασης έχει αποδείξει ότι βρίσκεται δίπλα σε αυτούς που το έχουν ανάγκη». Όπως ανέφερε σε προηγούμενο χρόνο έχει βοηθήσει τους πολίτες με τα πυρόπληκτα και τα κόκκινα δάνεια με ενέργειες που έχουν κάνει.

Είμαστε πάντα σε εγρήγορση

Για τις ενέργειες που γίνονται αυτή τη στην περιφέρεια τόνισε ότι αυτή την περίοδο προσπαθεί να φέρει τα προβλήματα στο προσκήνιο τόσο με την αγροτική οικονομία βοηθώντας τους αγρότες να αντιμετωπίσουν αυτές τις αγροτικές δυσβάστακτες πολιτικές.

Θεωρεί ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπώντας τον θεσμό αυτό θα σταθεί δίπλα στον πολίτη, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Επίσης μίλησε για τις τροποποιήσεις  στον κώδικα πολιτικής δικονομίας και για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να τους αντιμετωπίσουν.

Τέλος, αναφέρθηκε στον  θεσμό του συμπαραστάτη ο οποίος στέκεται στον καθένα ξεχωριστά, κατευθύνοντας και βοηθώντας όσο γίνεται τους πολίτες, και ακόμα περισσότερο στο να βρεθούν διέξοδοι οι οποίοι μπορούν να αφορούν την ρευστότητα ,την χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα.

Ο θεσμός αυτός έχει δημιουργηθεί για τους πολίτες οι οποίοι επιθυμούν σήμερα περισσότερο από ποτέ αυτή την βοήθεια και την αλληλεγγύη στην δύσκολη αυτή μάχη που καλούνται να  δώσουν καθημερινά.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ασπίδα προστασίας των πολιτών ο συμπαραστάτης του πολίτη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.