Αυτοψία στα κτίρια του πρώην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης μετά τις λεηλασίες

Αυτοψία στα κτίρια του πρώην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης μετά τις λεηλασίες

Απρίλιος 03, 2020 - 08:37
1 σχόλια

Τη φύλαξη αναλαμβάνει άμεσα η Περιφέρεια σε συνεργασία με την αστυνομία και με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης

Όπως είχε γράψει πρώτο το ArcadiaPortal στις 12 Μαρτίου σε ρεπορτάζ που είχε κάνει (Δείτε ΕΔΩ), τα κτίρια του παλιού Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης λεηλατήθηκαν από αγνώστους, με την Αστυνομία να ερευνά την υπόθεση μετά από μετά από μηνυση που κατέθεσε ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου (Δείτε ΕΔΩ).

Μετά από 20 ημέρες περίπου στον χώρο βρέθηκαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος για αυτοψία.

Αναλυτικά:

Αυτοψία στις εγκαταστάσεις του πρώην Ψυχιατρείου Τρίπολης, στον δρόμο προς το Βαλτέτσι, πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Αντικείμενο της σημερινής επίσκεψης αποτέλεσε η σύνταξη μελέτης από την Περιφέρεια για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο οποίο έχει παραχωρηθεί ο εν λόγω χώρος από το υπουργείο Υγείας.

Συμφωνήθηκε να υποβληθεί από το Πανεπιστήμιο αίτημα -συνοδευόμενο με κτηριολογική μελέτη από την Τεχνική του Υπηρεσία-, ώστε η Περιφέρεια να αναθέσει ή να χρηματοδοτήσει τη μελέτη ανακατασκευής των κτηρίων, τα οποία δυστυχώς έχουν βανδαλιστεί ή συλληθεί, καθώς δεν υπάρχει καμία φύλαξη.

Το έργο της φύλαξης του πιο πάνω χώρου, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, αναλαμβάνει άμεσα η Περιφέρεια σε συνεργασία με την αστυνομία και με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, προκειμένου να περισωθεί ίσως ό,τι έχει απομείνει.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ας ψάξει η αστυνομία τις ανακυκλώσεις της πόλης και των γύρω περιοχών, εκεί θα έχουν καταλήξει τα αλουμίνια και να αποδοθούν ευθύνες.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.