Αυξήθηκαν τα ξενοδοχεία προς πώληση στην Αρκαδία εν μέσω πανδημίας

Αυξήθηκαν τα ξενοδοχεία προς πώληση στην Αρκαδία εν μέσω πανδημίας

Μάιος 06, 2020 - 12:20
0 σχόλια

Ο αντίκτυπος των συνεπειών της πανδημίας έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του και στην οικονομία των τοπικών κοινωνιών.

Το πλήγμα που θα υποστεί ο τουρισμός λόγω του κορωνοϊού είναι μεγάλο και ήδη εκατοντάδες οι ξενοδοχειακές μονάδες βγαίνουν στο σφυρί σε ολόκληρη την χώρα.

Ιδιοκτήτες έχουν ήδη βάλει τις τελευταίες ημέρες πωλητήριο στις ξενοδοχειακές μονάδες τους, υπό την πίεση της ρευστότητας, καθώς δεν επιθυμούν να ανοίξουν σε αυτή την ασφυκτικά μειωμένη τουριστική σεζόν και έτσι αναγκάζονται να αποχωριστούν τις περιουσίες τους θέλοντας έτσι να περιορίσουν τη ζημιά που θα προέλθει από τις χαμηλές πληρότητες.

Αντιμέτωπες με την οικονομική κρίση που προκαλείται από την πανδημία λόγω και του προσωρινού λουκέτου που μπήκε στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων, βρίσκονται και οι ξενοδοχειακές μονάδες της Αρκαδίας.
Βέβαια οι πωλήσεις δεν αυξήθηκαν μόνο εξαιτίας της πανδημίας, αλλά λόγω και την χαμηλής ζήτησης που υπάρχει στα καταλύματα την χειμερινή σεζόν.

Είναι γεγονός ότι την τελευταία δεκαετία πολλά είναι τα ξενοδοχεία τα οποία κατασκευάστηκαν στην ορεινή Αρκαδία και δυστυχώς οι ιδιοκτήτες τους δεν κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους.
Άξιο λόγου είναι ότι τον τελευταίο μήνα σε έγκυρες μεσιτικές ιστοσελίδες έχει γίνει ενημέρωση σε εννέα αγγελίες ξενοδοχείων της Αρκαδίας.

Σε έρευνα που έγινε σε ένα δείγμα μεσιτικών γραφείων, τον τελευταίο μήνα έχουν ήδη τεθεί προς πώληση ξενοδοχεία στην Βυτίνα, στο Ίσαρη, στο Ελληνικό, στον Καρδαρά, στην Μεγαλόπολη, στον Τυρό και στο Παράλιο Άστρος.

Οι τιμές των προς πώληση ξενοδοχείων, διαμορφώνονται σύμφωνα με την τοποθεσία, την παλαιότητα, τα τετραγωνικά αλλά και τα αστέρια που διαθέτουν.

Παραδείγματος χάριν, ένα ξενοδοχείο 1.500 τ.μ στη Βυτίνα πωλείται  3.800.000 ευρώ, ενώ σε μία άλλη περίπτωση το ποσό που ζητείται αγγίζει φτάνει τα  500.000 ευρώ για ξενοδοχείο 323 τ.μ.

Επίσης για  ξενοδοχείο 3 αστέρων, 936 τ.μ στην Βυτίνας ζητείται το ποσό των 1.150.000 ευρώ.

Ανάλογες είναι οι τιμές και στις υπόλοιπες αγγελίες. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι ο πραγματικός αριθμός των προς πώληση ξενοδοχείων δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτερος, και αυτό γιατί υπάρχουν αρκετοί διαδικτυακοί τόποι που διαθέτουν αγγελίες με το εν λόγω περιεχόμενο.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.