Δεν έχει δοθεί επισήμως παράταση για το κτηματολόγιο στην Αρκαδία

Δεν έχει δοθεί επισήμως παράταση για το κτηματολόγιο στην Αρκαδία

Ιούνιος 06, 2019 - 13:05
2 σχόλια

Καμία παράταση δεν έχει επιβεβαιωθεί και δεν υπάρχει καμία υπουργική απόφαση ή επίσημη ανακοίνωση για νέα παράταση

Η προθεσμία λήγει την Τρίτη 18-6-2019

Σύγχυση στους ενδιαφερόμενους προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του κ. Ρουσιά Μαρίνου, υπεύθυνου σχεδιασμού, ανάπτυξης και υλοποίησης του ΦιλόΔημου, περί παράτασης του κτηματολογίου.

«Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την αποφυγή δημιουργίας σύγχυσης, σας ενημερώνουμε ότι η κτηματογράφηση στον νομό Αρκαδίας θα πάρει παράταση από 19 Ιουνίου έως 30 Αυγούστου 2019» ανέφερε σε δημοσίευσή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Το ArcadiaPortal.gr επικοινώνησε ξανά με τον κ. Γιάννη Λυμπεράκη, εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας που εκτελεί το έργο του κτηματολογίου στην Αρκαδία, για να σας πληροφορήσει για όλα τα επίσημα δεδομένα τα οποία υπάρχουν έως αυτή τη στιγμή.

Ο κ. Λυμπεράκης ξεκαθάρισε ότι καμία παράταση δεν έχει επιβεβαιωθεί και δεν υπάρχει καμία υπουργική απόφαση ή επίσημη ανακοίνωση για νέα παράταση.

Όπως τόνισε, αυτού του είδους οι ανακοινώσεις δεν ωφελούν ούτε το έργο ούτε τους πολίτες, αφού με ανάλογες δηλώσεις περί παρατάσεων, οι πολίτες δεν τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους με κίνδυνο να μείνουν εκτός στην περίπτωση που δεν υπάρξει παράταση.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι 2.000 πολίτες προσήλθαν στα γραφεία κτηματογράφησης ύστερα από την ενημέρωση ότι δεν δοθεί παράταση, (δείτε ΕΔΩ) ενώ με τις καθησυχαστικές ανεπίσημες δηλώσεις η προσέλευση στο γραφείο κτηματογράφησης ήταν μηδαμινή, καθώς επαναπαύτηκαν και με αυτόν τον τρόπο καθυστερεί η ολοκλήρωση του έργου.

Δείτε την ανακοίνωση από την ανάδοχο Κοινοπραξία

Η Ανάδοχος Κοινοπραξία του έργου «Κτηματογράφηση για την Δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στην Περιφερειακή Ενότητα της Αρκαδίας» ενημερώνει για τα εξής:

1. Η προθεσμία για την εμπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας από τους κατοίκους εσωτερικού για την Περιφερειακή Ενότητα της Αρκαδίας λήγει την Τρίτη 18-6-2019. Επειδή αναμένεται τις τελευταίες ημέρες πολύ μεγάλη προσέλευση στα Γραφεία Κτηματογράφησης είναι σκόπιμο όσοι έχουν ετοιμότητα για την υποβολή της δήλωσης να την υποβάλλουν άμεσα ώστε να αποφύγουν την μεγάλη ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών.

2. Όσοι έχουν εκκρεμότητες που καθιστούν αδύνατη την υποβολή της δήλωσης ως την 18-6-2019 πρέπει να προσέλθουν στα Γραφεία Κτηματογράφησης προκειμένου να τους χορηγηθεί πιστοποιητικό εμπρόθεσμης προσέλευσης και εύλογη προθεσμία για την οριστική υποβολή της δήλωσης.

3. Τα Περιφερειακά Γραφεία στο Λεωνίδιο, την Μελιγού, την Μεγαλόπολη και τα Λαγκάδια θα πάψουν να λειτουργούν και οι δηλώσεις θα παραλαμβάνονται μόνο στο Γραφείο Κτηματογράφησης Τρίπολης. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών για να αποφύγουν την μετακίνηση στην Τρίπολη πρέπει να αξιοποιήσουν τον υπολειπόμενο χρόνο λειτουργίας των γραφείων αυτών

Έφη Καστραντά


2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.