Δεν είναι υποχρεωτική αργία, είναι απεργία, λέει η ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά

Δεν είναι υποχρεωτική αργία, είναι απεργία, λέει η ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά

Απρίλιος 25, 2017 - 18:30
2 σχόλια

Απεργία για τη Δευτέρα 1η Μαΐου εξήγγειλε η ΓΣΕΕ

Η κυβέρνηση, με τροπολογία της, μετατρέπει την πρωτομαγιάτικη απεργία σε υποχρεωτική αργία.

Όπως υποστηρίζει η Συνομοσπονδία, έτσι επιχειρείται να σβήσει από τη μνήμη των εργαζομένων η ταξικότητα αυτής της ημέρας. «Οι εργαζόμενοι όμως, με τη δράση και τον αγώνα τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σε όσους τις εφαρμόζουν, θα υπενθυμίσουν για ακόμη μία φορά ότι η 1η Μάη είναι απεργία και όχι αργία, όπως χρόνια πριν οι πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς υποστήριζαν ίσως, γιατί δεν…κυβερνούσαν» προσθέτει.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η οποία προκήρυξε 24ωρη γενική απεργία τη Δευτέρα 1η Μαΐου, η φετινή απεργία της Πρωτομαγιάς και οι απεργιακές συγκεντρώσεις, αποκτούν ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, «με δεδομένο το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση νέα μνημονιακά μέτρα». Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ξεκάθαρη ενωτική και αγωνιστική, σημειώνει και καλεί στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων και στην Αθήνα στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Οπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, την προσεχή Πέμπτη 27 Απριλίου, θα προκληθεί σύσκεψη της ΓΣΕΕ με Κοινωνικούς και Επιστημονικούς φορείς, ώστε να διαμορφωθεί κοινό μέτωπο «κατά των νέων σκληρών και άδικων μέτρων που ετοιμάζεται να ψηφίσει και να υλοποιήσει η κυβέρνηση». Παράλληλα, η Συνομοσπονδία έλαβε απόφαση για σύγκληση της Ολομέλειας του Διοικητικού της Συμβουλίου, την ερχόμενη Τρίτη 2 Μαΐου, προκειμένου να αποφασίσει νέα 24ωρη απεργία το αμέσως προσεχές διάστημα, την ακριβή ημερομηνία της οποίας θα καθορίσει η Ολομέλεια.


2 Σχόλια

Εντάξει. Πείτε σε όσους δουλεύουν να επιστρέψουν στους εργοδότες το 75% που θα πληρωθούν παραπάνω. Η μνήμη θα σβήσει αν πούμε ότι είναι αργία ενώ αν πούμε απεργία δεν σβήνει. Εσείς καταντήσατε την Ελλάδα εδώ που ειναι.

Απεργία;; Στην κυβέρνηση της αριστερας; Πως τολματε; αλήθεια έχετε κάνει καμία απεργία όσο κυβερνούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;; Αγωνιστές του γλυκού νερού! Αν κυβερνούσε η ΝΔ η το ΠΑΣΟΚ και έπαιρναν αυτά τα μέτρα, την Αθηνα θα την ειχατε κάνει Παλμυρα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.