Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων: Πρόεδρος ο Δήμαρχος Φλώρινας, αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης

Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων: Πρόεδρος ο Δήμαρχος Φλώρινας, αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης

Οκτώβριος 24, 2019 - 20:00
0 σχόλια

Την Τρίτης 22 Οκτωβρίου στο δημαρχείο Εορδαίας, έγινε η ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης  έγινε η εκλογή του νέου προέδρου του οργάνου,

Οι δήμαρχοι που εξελέγησαν μετά τις εκλογές του Μαΐου από τους δήμους Εορδαίας, Κοζάνης, Αμυνταίου, Μεγαλόπολης και Φλώρινας, συνεδρίασαν προκειμένου να παραλάβουν τα ηνία από την προηγούμενη διοίκηση, που είχε σαν πρόεδρο τον Σάββα Ζαμανίδη, από τη διαδικασία προέκυψε η εξής σύνθεση:

Πρόεδρος: δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης

Αντιπρόεδρος: δήμαρχος Μεγαλόπολης Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος

Στην συνεδρίαση όπως θα δείτε και στο σχετικό βίντεο έγινε μια σύντομη ενημέρωση από τον απερχόμενο πρόεδρο Σάββα Ζαμανίδη , για τις πωλήσεις λιγνιτικών μονάδων, τα δικαιώματα των ρύπων, για την δημιουργία του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και τονίστηκε ότι οι περιοχές της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να έχουν ώριμες προτάσεις για να μπορούν να τις καταθέσουν όταν θα ξεκινήσει η διαδικασία.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε κάποια σημεία της ενημέρωση , θα δείτε επίσης τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης να λέει ότι η Μεγαλόπολη μπήκε τελικά στις διαδικασίες της «Πλατφόρμας του Άνθρακα» στις 20 Σεπτεμβρίου 2019 , ενώ οι υπόλοιποι δήμοι της Δυτ. Μακεδονίας είχαν μπει από την αρχή. Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό θα σας παρουσιάσουμε σε νεώτερο άρθρο.

δείτε το σχετικό βίντεο από το ptolemaios.gr

 

Ειδήσεις: 
Video: 

Συνεδρίαση του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.