Δήμος Τρίπολης: Κόψτε κλαδιά και χόρτα στα οικόπεδα και στα κτήματα

Δήμος Τρίπολης: Κόψτε κλαδιά και χόρτα στα οικόπεδα και στα κτήματα

Αύγουστος 17, 2018 - 19:03
4 σχόλια

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης μέσα Αυγούστου καλεί όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων καθώς και οι εκμεταλλευτές παρόδιων ακινήτων εντός δέκα ημερών να κόψουν τα κλαδιά και τα ξερά χόρτα που εξέχουν από τις παρόδιες ιδιοκτησίες τους. Στην ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι οι παραβάτες θα τιμωρηθούν. Σημειωτέον ότι πληροφορηθήκαμε, ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σ. Παπαδημητρίου, πως είναι η τρίτη προειδοποίηση του Δήμου προς τους προέδρους να συμμορφωθούν.

Το καλοκαίρι δεν είναι ακριβώς πίσω μας, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του έχει παρέλθει...

Η ειδοποίηση αναφέρει:

Σύμφωνα με το άρθρο 7 της αριθμ. 1/ΦΕΚ 1691/Β/22-8-2008 Αγρονομικής Διάταξης όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την απόφαση 1011/4/3στ/ΦΕΚ 993/Β/19-5-2009,

Καλούνται 

Οι ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές παρόδιων ακινήτων να προβούν, εντός 10 ημερών, στην κοπή των κλαδιών δέντρων και της αυτοφυούς βλάστησης που εξέχουν από τις παρόδιες ιδιοκτησίες τους (ιδιωτικά οικόπεδα και κτήματα που γειτονιάζουν με δρόμους) προς το αγροτικό, δημοτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, τα οποία παρεμποδίζουν τη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς και γενικώς εμποδίσουν την ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών. 

Βάσει του άρθρου 16 τις ως άνω περιγραφόμενης αγρονομικής διάταξης….«οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 43 ν.3585/2007 σε συνδυασμό με το άρθρο 458 Ποινικού Κώδικα… Η εφαρμογή της παρούσας ανατίθεται στο Προσωπικό της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ….”

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 


4 Σχόλια

περα απο το οτι κοντευουν χριστουγεννα και βγαλαν την ανακοινωση δεν μας λενε γιατι τα χορτα σε ολους τους δρομους κοντευουν να φτασουν επιπεδα τροπικου δασους?εκει που τρωγανε την γουρνοπουλα σε κανα πανηγυρι φοβηθηκαν απο οτι εγινε στο Ματι και σου λεει κατσε να γραψουμε δυο λεξεις για να στο χτυπησουν μετα...Διανοιες με πατεντα!!!

Υπάρχουν πολλά οικόπεδα μέσα στη πόλη που είναι γεμάτα ξερά χόρτα και κάθε είδους θάμνους. Βάλτε ένα συνεργείο και καθαρίστε τα. Αν αυτό βαριούνται να το κάνουν οι ιδιοκτήτες τους, ας πληρώσουν να το κάνει ο Δήμος. Ο χώρος του ΔΑΚ είναι γεμάτος και αυτός με φύλα και βελόνες πεύκων. Τι κάνουν τόσοι δημοτικοί υπάλληλοι, που χρυσοπληρώνουμε?

Είναι θετικό ότι ακούσαμε έστω και αργά για φέτος αυτό το πράγμα από μια δημοτική αρχή. Γιατί η Τρίπολη έχει γίνει ένα μεγάλο χωράφι γεμάτο κότες και ότι άλλο μπορεί κανεις να φανταστει. Ελπίζω και με τα παρανομα κοτέτσια να ασχοληθεί κάποια στιγμή κάποιος - ίσως το υγειονομικό. Τι περιμένετε να γίνει κάτι σοβαρό με κάποια αρρώστια και.μετά να τρέχετε;;

Να τα κόβει ο δήμος και να χρεώνει τον ιδιοκτήτη απευθείας με αντίστοιχο πόσο στα δημοτικά τέλη και στην εφορεία για να τα εισπράξει σίγουρα ο δήμος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.