Δημόσια διαβούλευση για τις τιμές αναφοράς διαιτητικής πρόσληψης για τη βιταμίνη B6

Δημόσια διαβούλευση για τις τιμές αναφοράς διαιτητικής πρόσληψης για τη βιταμίνη B6

Φεβρουάριος 10, 2016 - 20:00
0 σχόλια

Η EFSA έχει αναρτήσει προς δημόσια διαβούλευση το σχέδιο επιστημονικής γνωμοδότησης για τις Τιμές Αναφοράς Διαιτητικής Πρόσληψης βιταμίνης B6. Το κείμενο αυτό, το οποίο εκπονήθηκε από την Επιστημονική Ομάδα της EFSA για τα διαιτητικά προϊόντα, τη διατροφή και τις αλλεργίες (NDA Panel), προτείνει τιμές αναφοράς διαιτητικής πρόσληψης για τους ενήλικες, τα βρέφη και τα παιδιά, τις εγκύους και  τις θηλάζουσες γυναίκες.

Η δημόσια διαβούλευση αυτή στοχεύει στη συλλογή σχολίων από την επιστημονική κοινότητα και τους εταίρους του κλάδου και διενεργείται στα πλαίσια της πολιτικής της EFSA για τη διαφάνεια και τον ανοικτό χαρακτήρα του οργανισμού.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να υποβάλλουν γραπτά σχόλια μέχρι τις 16 Μαρτίου 2016. Για την υποβολή των σχολίων οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική φόρμα που έχει ετοιμάσει η EFSA και να κάνουν αναφορά στη γραμμή και τη σελίδα του σχεδίου γνωμοδότησης στις οποίες αφορούν το σχόλιό τους. Η υποβολή από τους ενδιαφερόμενους επιπρόσθετων δεδομένων προς υποστήριξη των σχολίων τους είναι εφικτή.

Η EFSA δε θα κάνει δεκτά σχόλια που έχουν υποβληθεί εκπρόθεσμα,  σχόλια που δεν αφορούν στο περιεχόμενο του προς διαβούλευση κειμένου, περιέχουν καταγγελίες έναντι οργανισμών ή προσώπων, περιέχουν άσχετες ή προσβλητικές δηλώσεις ή υλικό ή αφορούν σε θέματα πολιτικής ή διαχείρισης της επικινδυνότητας που, ως τέτοια, είναι εκτός του πεδίου δραστηριότητας της EFSA.

Η EFSA θα εξετάσει όλα τα σχόλια από τα ενδιαφερόμενα μέρη που θα υποβληθούν σύμφωνα με παραπάνω κριτήρια. Τα συναφή με το αντικείμενο σχόλια θα ληφθούν υπόψη από την Επιστημονική Ομάδα της EFSA.

Όλα τα σχόλια που θα υποβληθούν θα δημοσιευτούν. Όσα σχόλια υποβληθούν από φυσικά πρόσωπα δρώντας ως τέτοια, θα δημοσιευτούν ανώνυμα. Τα σχόλια που θα υποβληθούν επίσημα εκ μέρους οργανισμών θα δημοσιευτούν με το όνομα του οργανισμού που τα υπέβαλε.

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.efsa.europa.eu/en/consultations/call/160203

Ο ΕΦΕΤ είναι το Εστιακό Σημείο της EFSA στην Ελλάδα. Στα πλαίσια αυτά, ο ΕΦΕΤ υποστηρίζει την επιστημονική συνεργασία και τη δικτύωση μεταξύ Ελληνικών φορέων και της EFSA ή/και φορέων από τα υπόλοιπα Κράτη Μέλη. Περισσότερες πληροφορίες για τον ρόλο του Εστιακού Σημείου υπάρχουν στη διεύθυνση:

http://www.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/efet/efsa/focal_point.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.