Δυνατότητες ανάδειξης της αγροτικής κληρονομιάς στη Δημητσάνα (pics)

Δυνατότητες ανάδειξης της αγροτικής κληρονομιάς στη Δημητσάνα (pics)

Ιούλιος 31, 2018 - 14:26
0 σχόλια

Το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018, ξεκίνησε τις εργασίες του το 1ο Θερινό Σχολείο για τον αγροτικό χώρο ως πολιτιστική κληρονομιά, που διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ( Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Γορτυνίας, το Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς – Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης.

Στον φιλόξενο χώρο του Συνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας, ο κ. Γιάννης Δρίνης, προϊστάμενος του Τμήματος Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς & Διαπολιτισμικών Θεμάτων ΔΙΝΕΠΟ-ΥΠΠΟΑ, καλωσόρισε τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες και παρουσίασε το πρόγραμμα του 1ου Θερινού Σχολείου. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Συνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας, κ. Κώστας Λάμπρου.

Στη συνέχεια η κ. Σταυρούλα Φωτοπούλου, Διευθύντρια Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΥΠΠΟΑ, παρουσίασε τη Σύμβαση για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ( UNESCO,2003) και τις δυνατότητες ανάδειξης της αγροτικής κληρονομιάς. Η πρώτη ημέρα των εργασιών, έκλεισε με την προβολή του φιλμ Cannibal Tours (1988), το οποίο σχολιάστηκε από τον κ. Σίλα Μιχάλακα, προκαλώντας καταιγισμό ιδεών και μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση στην ομάδα.

Συντονίστριες του Θερινού Σχολείου είναι οι κυρίες: Μαρία Φακιολά, Μαρία Σερέτη και Έλενα Μπαζίνη.

Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τις εργασίες του θερινού σχολείου, θα συμβάλλουν στη βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη του τόπου μας.

Περισσότερες πληροφορίες για το 1ο Θερινό Σχολείο στην διεύθυνση: ayla.culture.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.