Δυσκολίες στο να επαναλειτουργήσει το τρένο στην Τρίπολη - Δεσμεύσεις για τη λειτουργία του στο Ναύπλιο (pics,vid)

Δυσκολίες στο να επαναλειτουργήσει το τρένο στην Τρίπολη - Δεσμεύσεις για τη λειτουργία του στο Ναύπλιο (pics,vid)

Ιανουάριος 15, 2020 - 14:07
13 σχόλια

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα παρουσία του κ. Λαμπρόπουλου Χρήστου αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας και περιφερειακών συμβούλων, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. Φίλιππο Τσαλίδη την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στην Τρίπολη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επαναλειτουργία του τρένου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση ανέφερε ότι στόχος είναι να επαναλειτουργήσει σε πρώτο πλάνο η σιδηροδρομική γραμμή στο Ναύπλιο, δίνοντας και μια μικρή πιθανότητα για την επαναλειτουργία του τρένου στην Τρίπολη καθώς, όπως ανέφερε, αυτή αντιμετωπίζει περισσότερα προβλήματα.

Ο κ. Φίλιππος Τσαλίδης ανέφερε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. διακαώς επιθυμεί την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου, τονίζοντας ότι υπάρχει και πολιτική βούληση που διευκολύνει λίγο τα πράγματα προς ένα θετικό αποτέλεσμα.

Τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα για το κομμάτι «Κόρινθος – Ναύπλιο» και λίγο πιο δύσκολα μέχρι την Τρίπολη, είναι κάτι όμως που θα το δούμε

«Δεδομένης της πολιτικής βούλησης και της επιθυμίας της περιφέρειας να συνδράμει οικονομικά, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. θα βάλει το τρένο σε λειτουργία και σε αυτό μόνος μας αντίπαλος είναι ο χρόνος», είπε ο κ. Τσαλίδης.

Δεσμευόμαστε ότι από τη στιγμή που ο ΟΣΕ μας παραδώσει το έργο, εμείς σε έναν μήνα θα το λειτουργήσουμε

Να αναφέρουμε ότι πρόκειται να γίνει μία σύσκεψη στην Αθήνα για το θέμα και στόχος είναι να γίνει και μία μελέτη που θα αναδείξει τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Σημειώνεται ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. -η οποία από τον Σεπτέμβριο του 2017 ανήκει στην εταιρεία των κρατικών ιταλικών σιδηροδρόμων (Ferrovie dello Stato Italiane Group / FSI)- είναι ο βασικός πάροχος σιδηροδρομικής μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων στη χώρα μας.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνάντηση Παναγιώτη Νίκα με τον Φίλιππο Τσαλίδη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.


13 Σχόλια

Μπορείτε να μας γνωστοποίησετε τα ένσημα των κυρίων αυτών???

Τι παει να πει δυσκολιες για την επαναλειτουργια του τρενου; Οι Τριπολιτσιωτες απαιτουν την επαναλειτουργια του.

@17.51 μήπως ήταν Τριπολιτσιώτης αυτός που υπέγραψε το κλείσιμο της γραμμής Κορίνθου- Άργους-Τρίπολης-Καλαμάτας;

Όποιος δει το βίντεο θα επαληθεύσει τη ρήση: Κόψε φάτσες βγάλε συμπέρασμα!

Θεοφανόπουλος και πάσης Ελλάδος!!!! Αχ τι έχει περάσει η μαύρη Ελλάδα!!!

Πέτρος Τατούλης, 67 ετών. Έτοιμος για τους Ολυμπιακούς αγώνες με συμμετοχή στο δέκαθλο. Παναγιώτης Νίκας, 70 ετών. Γέρος, παππούλης, για απόσυρση κτλ. Ακόμα να το χωνέψετε;

Δεν προλαβαίναμε να κόβουμε εισιτήρια στο αεροδρόμιο του Τατούλη, τώρα νέες ουρές στο τραίνο του Νίκα μας περιμένουν. Άμα ο επόμενος φέρει και το Μετρό δε θα καθόμαστε στο σπίτι μας καθόλου όλο ταξίδια και βόλτες θα είμαστε

@07:56 ......Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ......Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.... ΔΥΣΤΥΧΩΣ , ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ .....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.