Έχασε την πρόκριση, κέρδισε το χειροκρότημα

Έχασε την πρόκριση, κέρδισε το χειροκρότημα

Νοέμβριος 26, 2015 - 21:55
0 σχόλια

Σπάρτα Πράγας-Αστέρας Τρίπολης 1-0

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν τα κατάφερε στην Πράγα γνωρίζοντας την ήττα από την Σπάρτα με 1-0 με το γκολ του Μπράμπετς από το 33’ και έτσι πέραν της ήττας σταμάτησε λκαι το όνειρο της πρόκρισης με τους Τσέχους να πανηγυρίζουν στο τέλος την συμμετοχή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η αρκαδική ομάδα μετά το τέλος του παιχνιδιού γνώρισε το θερμό χειροκρότημα από τους 200 φιλάθλους της που βρέθηκαν στο ‘’Generali Arena’’ αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσπάθεια που έγινε από τους ποδοσφαιριστές.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αστέρα Τρίπολης να μπαίνει πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 4ο λεπτό να έχει την μεγάλη ευκαιρία με το Νίκο Φερνάντες όταν στο σουτ που επιχείρησε από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Μπίσιτς με την Σπάρτα να απαντά και τρία λεπτά αργότερα να απειλεί με το τετ α τετ του Φατάι που ανάγκασε τον Θεοδωρόπουλο σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού στα πρώτα 25’ λεπτά συνέχισε να είναι πολύ γρήγορος με την Σπάρτα σταδιακά να φτάνει στην κιτρινομπλέ περιοχή και να απειλεί κυρίως με τα δυνατά μακρινά σουτ του Ντότσκαλ στο 16’ και το 22’. Στο 25’ η κεφαλιά του Ιγκλέσιας έφυγε άουτ ενώ στο 32’ μετά από σουτ του Μάρετσεκ και κόντρα στον Κουρμπέλη η μπάλα πέρασε κόρνερ από το οποίο προήλθε και το 1-0 με τον Μπράμπετς να νικά τους αμυντικούς της αρκαδικής ομάδας και να ανοίγει έτσι το σκορ για τους γηπεδούχους. Από κει και πέρα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με την Σπάρτα να έχει μία ακόμα καλή στιγμή όταν ο Φατάι στο 43’ έφυγε ταχύτατα από το κέντρο απέναντι από τον Θεοδωρόπουλο με τον Ζησόπουλο όμως να κάνει σωτήριο τάκλιν πριν ο επιθετικός της Σπάρτα σουτάρει.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο Αστέρας ξεκίνησε με μια κεφαλιά του Σανκαρέ μετά από φάουλ του Νίκο να περνά άουτ ψάχνοντας να μεταφέρει την πίεση προς τα καρέ της Σπάρτα με στόχο την ισοφάριση. Οι Τσέχοι από την πλευρά τους είχαν το σουτ του Ντότσκαλ στο 53’ που πέρασε άουτ ενώ στο 59’ η κεφαλιά του Λάφατα μετά από σέντρα του Μάρετσεκ από τα δεξιά σταμάτησε στον Θεοδωρόπουλο με τον υψηλόσωμο πορτιέρο να διώχνει πολύ ωραία σε κόρνερ με την πίεση των Τσέχων σταδιακά να ανεβαίνει.

Στην συνέχεια η Σπάρτα είχε τον έλεγχο του αγώνα με τον Αστέρα να προσπαθεί να απειλήσει κυρίως από στημένες φάσεις όπως στο 73’ με το απευθείας φάουλ του Νίκο που πέρασε άουτ με τους γηπεδούχους να δίνουν να προσπαθούν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα των ακραίων επιθετικών της. Στα τελευταία λεπτά η Σπάρτα έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές όταν ο Κρέτσι αποχώρησε με δεύτερη  κίτρινη κάρτα ωστόσο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τους Τσέχους να επικρατούν με αυτό το 1-0 και να πανηγυρίζουν την πρόκριση τους στην επόμενη φάση του Europa League παρά την πίεση του Αστέρα στα τελευταία λεπτά.

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ (Ζ. Σκάζνι): Μπίτσικ, Μαρέτσεκ, Μπράμπετς, Κόστα, Χιμπς, Φατάι, Ντότσκαλ (85' Χόλεκ), Βάκχα, Φρίντεκ (90'+2' Γιούλις), Κρέιτσι, Λαφάτα (81' Κονατέ).

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σ. Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (81' Παντελιάδης), Κουρμπέλης (66' Δημούτσος), Φούντας (77' Λανθαρότε), Νίκο Φερνάντες, Μάσα, Γιάννου.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.