Εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου στην Λέσχη Αξιωματικών Τρίπολης (pics,vid)

Εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου στην Λέσχη Αξιωματικών Τρίπολης (pics,vid)

Οκτώβριος 27, 2016 - 21:18
1 σχόλια

Εκδήλωση με θέμα «Ο Φθόγγος και το Ήθος της Ελληνικής Ελευθερίας» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς στην Τρίπολη, την οποία και διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Αρκαδίας στα πλαίσια εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ομιλητής ήταν ο Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ανωτάτης Πανελληνίου Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών κ. Γρηγόριος Κωσταράς, ο οποίος και αναγορεύτηκε διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου και αποφοίτησε από τη «Σχολή Ψυχολογικής Αμύνης» του Οϊσκίρχεν.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Ιωάννης Σταματάκος πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Αρκαδίας, ο οποίος και μίλησε για τον ομιλητή αλλά και για την Ιστορική ημέρα της 28ηε Οκτωβρίου του 1940, η οποία είναι ημέρα που ο ελληνικός λαός αγωνίστηκε και υπερασπίστηκε τα ιδανικά και τα πιστεύω του.

Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα τιμής για όλους, ημέρα υπερηφάνειας

Έπειτα χαιρετισμό απεύθυνε ο Διοικητής της ΔΙΚΕ, Βασίλειος Δοκμετζόγλου ο οποίος μίλησε για την Υπηρεσία στην οποία υπηρετεί αλλά έκαναν και μία πρόταση στον κ. Κωσταρά έτσι ώστε να γίνει μια συνάντηση ενημερωτική όπου η υπηρεσία του θα παρουσιάσει το έργο που έχει επιτελέσει.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης απευθύνοντας χαιρετισμό μίλησε  για την αναζήτηση της σχέσης  Εθνικής συνέχισης της ατομικής συνείδησης και της συλλογικής Ευπραξίας ήταν οι ύψιστες αρχές της φιλοσοφίας διανόησης της κλασσικής Ελλάδας.

Λίγα λόγια ακόμα για τον ομιλητή κ. Γρηγόριο Κωσταρά

Εξελέγη επιμελητής του Εργαστηρίου Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εντεταλμένος υφηγητής, επίκουρος καθηγητής, αναπληρωτής και τέλος καθηγητής. Είναι εκλεγμένο μέλος πολλών ελληνικών και ξένων επιστημονικών Εταιρειών με ευρεία συμμετοχή σε διεθνείς εκπροσωπήσεις και επιστημονικά συνέδρια.

Διδακτικό έργο ασκεί όχι μόνο στη Φιλοσοφική, αλλά και σε άλλες Πανεπιστημιακές Σχολές, ενώ προσκεκλημένος έχει διδάξει σε πολλά Πανεπιστήμια της αλλοδαπής και έχει μετάσχει σε μεγάλα διεθνή ερευνητικά Κέντρα.

Στο συγγραφικό του έργο, εκτός από τα 46 πολυσέλιδα αυτοτελή βιβλία του, κεντρική θέση έχουν οι διατριβές, μελέτες και ανακοινώσεις - περισσότερες από 255-οι δημοσιευμένες σε έγκυρα ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Στα πλαίσια μιας εργώδους κοινωνικής, πολιτικής και εθνικής δραστηριότητας είδαν το φως της δημοσιότητας υπέρ τα 300 άρθρα από τις στήλες των μεγαλυτέρων εφημερίδων.

Το συγγραφικό του έργο-ξενόγλωσσο, ελληνιστί γραμμένο ή μεταφρασμένο-έχει μεγάλη απήχηση. Έτυχε, τέλος, πολλών τιμητικών διακρίσεων.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940 στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς


Υπάρχει 1 Σχόλιο

στο πιο ενδιαφέρον σημείο το κόψατε το βίντεο για να ακούμε τις ασυναρτησίες του τατούλη και πως πέρναγε το 79 στην φιλοσοφική ο γαλονάς. Ακούτε τι μοντάρετε ? έλεος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.