Εκπαιδευτική ημερίδα για τα τροχαία ατυχήματα στη Μεγαλόπολη (pics)

Εκπαιδευτική ημερίδα για τα τροχαία ατυχήματα στη Μεγαλόπολη (pics)

Μάιος 07, 2019 - 11:25
0 σχόλια

Εκπαιδευτική ημερίδα διοργάνωσαν από κοινού η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Μεγαλόπολης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Μεγαλόπολης με θέμα "Κάντο σωστά".

Η ημερίδα που παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του ΓΕΛ Μεγαλόπολης και του ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τα τροχαία ατυχήματα, τους παράγοντες κινδύνου και να δουν μέσα από προσομοίωση τις επιπτώσεις των τροχαίων.

Στον χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγελης Γιαννακούρας μεταξύ άλλων επεσήμανε πως είμαστε από τις τυχερές γενιές, αφού έχει σημειωθεί τεράστια εξέλιξη στις επιστήμες και στην τεχνολογία καθώς και στην ιατρική.

"Όμως η εξέλιξη, έχει και παρενέργειες, όπως στην περίπτωση του αυτοκινήτου, που λόγω της κακής χρήσης από τους οδηγούς αλλά και άλλων παραγόντων έχουμε ατυχήματα, που αρκετές φορές οδηγούν στο θάνατο, αλλά και στην αναπηρία. Δεν θα ξεχάσω, ως γιατρός, που μία νέα κοπέλα, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από σοβαρό τροχαίο, μου έλεγε λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή πως δεν θέλει να πεθάνει...

Η ευχή μου σε όλα τα παιδιά είναι να έχουν πάντα υγεία και να είναι γερά και όταν πάρουν στα χέρια τους τιμόνι να είναι προσεκτικά και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, χωρίς να υπερεκτιμούν ούτε τον εαυτό τους ούτε τις δυνατότητες του αυτοκινήτου.

Συγχαρητήρια στο Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας για την εξαιρετική δουλειά που κάνει καθώς και στον Σύλλογο Γονέων για την ξεχωριστή πρωτοβουλία τους."


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.