Έλεγχος για την τήρηση των κανόνων στο δήμο Τρίπολης

Έλεγχος για την τήρηση των κανόνων στο δήμο Τρίπολης

Ιούλιος 06, 2015 - 12:01
1 σχόλια

Το 28ο θέμα ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 2 Ιουλίου του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης αφορούσε στον καθορισμό αρμοδιοτήτων οι οποίες έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργεία της Τρίπολης. Οι προβλέψεις αυτές έχουν να κάνουν με:

_ Τον έλεγχο της τήρησης των όρων που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία και τις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις για τη χρήση των αλσών, των κήπων, των πλατειών, των παιδικών χαρών και των λοιπών κοινόχρηστων χώρων.

_ Τον έλεγχο της χρήσης των δημοτικών αγορών, των πανηγυριών, των χριστουγεννιάτικων αγορών και γενικά όλων των αγορών και των υπαίθριων δραστηριοτήτων.

_ Τον έλεγχο της τοποθέτησης διαφημιστικών πλαισίων.

_ Τον έλεγχο των κανόνων που προβλέπονται από τη γενικότερη τήρηση των κανόνων και τις κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδουν οι δημοτικές αρχές για την αναβάθμιση της αισθητικής των πόλεων.

_ Τον έλεγχο της τήρησης μέτρων για την πρόβλεψη πυρκαγιών στους κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους.

_ Τον έλεγχο στάθμευσης σε πλατείες και δρόμους.

_ Τον έλεγχο της λειτουργίας των παιδικών χαρών.

_ Τον έλεγχο των εγκαταλειμμένων οχημάτων.

_ Τον έλεγχο της τήρησης των διατάξεων που αφορούν στη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για τα τραπεζοκαθίσματα.

_ Τέλος, τον έλεγχο της τήρησης των διατάξεων περί ηχορύπανσης και ωραρίου λειτουργίας.

Οι παραπάνω αρμοδιότητες θα αποτυπωθούν στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρίπολης, όπου εντάχθηκαν οι 4 δημοτικοί αστυνομικοί. Σημειωτέον ότι ακόμα ένας έρχεται από την Αθήνα, όπως είπε ο δήμαρχος, για την ομάδα η οποία θα συσταθεί.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.