Εμπρός δυνατά για τις εκλογές η παράταξη του Παναγιώτη Μαντά στη Βόρεια Κυνουρία (pics,vid)

Εμπρός δυνατά για τις εκλογές η παράταξη του Παναγιώτη Μαντά στη Βόρεια Κυνουρία (pics,vid)

Φεβρουάριος 16, 2019 - 21:10
6 σχόλια

Την πρώτη επίσημη συνάντηση για το 2019 πραγματοποίησαν τα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης του δήμου Βόρειας Κυνουρίας το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στο Άστρος.

Τα παλιά μέλη, ο πυρήνας της παράταξης ήταν εκεί καθώς επίσης το παρών έδωσαν και αρκετά  νέα μέλη, αλλά και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι βρέθηκαν στην πολιτική εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και συζήτησαν με στόχο την διαμόρφωση του νέου αυτοδιοικητικού πλαισίου δράσης της παράταξης με φόντο τις επικείμενες εκλογές.

μαντάς πιτα

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας και επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική κίνηση Πολιτών» αφού έκοψε την πίτα και ευχήθηκε για καλή χρονιά, έκανε ένα μικρό απολογισμό της θητείας τηςπαράταξης και μίλησε για την αποτελεσματικότητα με την οποία ενέργησαν σαν δημοτική αρχή αλλά και για την οικονομική κατάσταση  και τη λειτουργία του Δήμου έτσι όπως έχει διαμορφωθεί αυτή τη τελευταία πενταετία.

Ο κ. Μαντάς μίλησε για την σκανδαλώδη οικονομική λειτουργία του δήμου την οποία και ανέτρεψαν, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας παραμένει ο δήμος με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη στην Πελοπόννησο και είναι ένας δήμος με τα χαμηλότερα στην Ελλάδα.

πιτας-μαντας

Από την πρώτη ημέρα που αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τη διαχείριση του Δήμου, από την πρώτη ημέρα που βρεθήκαμε στη Δημοτική αρχή  είχαμε την   αντίληψη και λογική μακριά από ιδεοληψίες, κόμματα και κομματάρχες, μακριά από λούμπεν πρακτικές χαλιναγώγησης της κοινής γνώμης, μακριά από ψέματα, κραυγές, λάσπη και κουτοπονηριές, που ανθούσαν στο Δήμο και τον τόπο μας

Ο κ. Μαντάς έκανε ευρεία αναφορά στην διάκριση του δήμου Βόρειας Κυνουρίας σε πανελλήνιο επίπεδο το Δείκτη Αποτελεσματικότητας ταυ Δήμου σου επιστήμονες αυτού του επιπέδου.

Επίσης μίλησε για την διαχείριση των απορριμμάτων και πως η παράταξη έχει δράσει προκειμένου ο δήμος να είναι πρότυπο

Όπως αποκάλυψε η δημοτική αρχή έχει ως στόχο την απομάκρυνση υπολείμματος πρωτοπορώντας πανελληνίως για άλλη μια φορά και σε συνεργασία με ΧΑΛΥΨ.Α.Ε. θα δώσει λύση και σε αυτό το ζήτημα. Για το υπόλειμμα και για το πώς αυτό θα το διαχειριστεί ο δήμος ο κ. Μαντάς προσέθεσε ότι αυτό θα γίνει σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στην σχέση της παράταξης  με την κεντρική πολιτική σκηνή, σημειώνοντας ότι  έχουν αναπτυχθεί σχέσεις εκτίμησης και εμπιστοσύνης με στελέχη και μηχανισμούς όλου του πολιτικού φάσματος.

Οκτώ χρόνια αργότερα, μονομερείς δηλώσεις στήριξης στην παράταξη μας από όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους στη βάση της νέας αντίληψης για την αυτοδιοίκηση της συνεργασίας και της συμμετοχής που επιβάλλει πλέον ο νέος νόμος, όπως εμείς πρωτοεφαρμόσαμε από το 2010

Η εκδήλωση έκλεισε τονίζοντας ότι η παράταξη του είναι ανοιχτή στις συνεργασίες, αφήνοντας αιχμές για την αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας.

Εμείς μιλάμε με την κοινωνία, με τους ανθρώπους με αυτούς που 9 χρόνια τώρα τους κοιτάζουμε στα μάτια

Έφη Καστραντά

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες φωτογραφίες  

Κοινό ρεπορτάζ ArcadiaPortal.gr - ΑstrosNews.gr

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνάντηση και κοπή πίτας για την παράταξη Μαντά


6 Σχόλια

Ναι ! Μεγαλο εργο ! Στο ορεινο χωριο μου οχι μονον δεν εφτιαξε τιποτα , αλλα οτι χαλασε δεν φτιαχτηκε ποτε !Ελπιζουμε στην επομενη δημοτικη αρχη !

Θα βγει σίγουρα. Γιατί είναι διαφορετικός από τους αλλους Αστρινους. Και αυτό το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι.

Φιλε των @0.22 Στο Δημο Βορειας Κυνουριας δεν ανηκει μονο το Αστρος και οι Αστρινοι υπαρχουν και αλλα χωρια στα οποια δεν εχει κανει απιλυτως τιποτα ! Αλλα και στο Παραλιο τιποτα δεν εκαναν Και το λιμανι η Περιφερεια το εκανε ! Τωρα κατι παλευουν με το προγραμμα Φιλοδημος .Δεν τρωμε ολοι κουτοχορτο !

Ότι είχε να δώσει το έδωσε η δημοτική αρχή . Ουαί κι αλίμονο τις κοινωνίες που θέλουν κατεστημένα να τις διοικούν . Όσο πιο πολύ μένει στην εξουσία κάποιος αρχίζει και μπερδεύεται το πράγμα . Πρέπει να καταψηφίζονται αυτά . Δε νομίζω να στέρεψε ο τόπος από ικανούς και δυναμικούς ανθρώπους .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.