Ένα γήπεδο για όλες τις ομάδες στην Τρίπολη (pics)

Ένα γήπεδο για όλες τις ομάδες στην Τρίπολη (pics)

Αύγουστος 23, 2017 - 11:30
2 σχόλια

Το θέμα «γήπεδο» ίσως να αποτελεί ένα από τα πιο «καυτά» ζητήματα του αρκαδικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια για αρκετές από τις ομάδες των τοπικών κατηγοριών ποδοσφαίρου.

Η έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιτίας και του γεγονότος ότι πολλά γήπεδα και ιδιαίτερα στους Δήμους Τρίπολης και Γορτυνίας είναι αναξιοποίητα και παραμένουν ακόμα χωμάτινα, είναι ένας από τους λόγους για τον οποίον δεν καλύπτονται οι απαιτήσεις των ποδοσφαιρικών σωματείων.

Στην Τρίπολη τα πράγματα θα μπορούσε να πει κάποιος πως είναι ακόμα χειρότερα, αφού στην πρωτεύουσα του Νομού και σε ένα μεγάλο κομμάτι του Δήμου της το μοναδικό γήπεδο που είναι σε θέση να φιλοξενήσει αγώνες και εν μέρει να καλύψει τις ανάγκες μιας ομάδας είναι το Δημοτικό Γήπεδο Φιλικών στην Κάρτσοβα.

Το Δημοτικό Γήπεδο Φιλικών οπωσδήποτε δεν είναι το μόνο στον Δήμο Τρίπολης, αλλά δυστυχώς είναι το μοναδικό (μαζί με του Λεβιδίου) που τα τελευταία χρονιά έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν σε αυτό ποδοσφαιρικοί αγώνες κυρίως για τις τοπικές μας κατηγορίες αφού το ΔΑΚ Τρίπολης δεν είναι σε θέση και τα υπόλοιπα γήπεδα (Τεγέα-Νεστάνη-Αγίου Βασιλείου-Κανδήλας-Κάψια) δυστυχώς παραμένουν ακόμα ξερά.

Το γεγονός ότι ένα γήπεδο καλύπτει τις ανάγκες ενός μεγάλου Δήμου για ποδοσφαιρικές εκδηλώσεις δημιουργεί, όπως είναι λογικό, τα δικά του δεδομένα τόσο για τις ίδιες τις ομάδες όσο και στο κομμάτι της συντήρησής του, αφού η καθημερινή του χρήση τους περισσότερους μήνες του χρόνου δημιουργεί προβλήματα και αυξάνει την επικινδυνότητα τραυματισμών, με τα παράπονα να είναι πολλά και δικαιολογημένα παρά το γεγονός ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες από τους υπεύθυνους για συντήρηση του αγωνιστικού χώρου.

Το Δημοτικό Γήπεδο Φιλικών τα τελευταία χρόνια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «βιονικό» καθώς λαμβάνουν χώρα ποδοσφαιρικοί αγώνες για τις δύο τοπικές κατηγορίες, αγώνες για το γυναικείο ποδόσφαιρο, σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου, αγώνες παιδικού πρωταθλήματος, αγώνες ενόπλων δυνάμεων και ασφαλώς προπονήσεις αρκετών ομάδων.

Σε ότι έχει να κάνει τώρα με τις ομάδες... Απλά, χαμός. Το απόλυτο μπέρδεμα κυριαρχεί αφού δεν είναι λίγες οι φορές που υπάρχει πρόβλημα με τις ώρες προπονήσεων και τις ημέρες, ενώ συχνό είναι το φαινόμενο να πραγματοποιούν προπόνηση ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο δύο ομάδες, χωρίζοντας το γήπεδο μισό - μισό.

Ρίχνοντας λοιπόν μια πρόχειρη ματιά και τη νέα αγωνιστική σεζόν που ξεκίνησε, αν λάβουμε υπόψη μας τις προετοιμασίες που έχουν αρχίσει, το Δημοτικό Γήπεδο Φιλικών αναγκαστικά θα το χρειαστούν πάνω από 8 ομάδες για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν εκεί τις προπονήσεις και τους αγώνες τους, δηλώνοντάς το ως έδρα, πράγμα που σίγουρα διαιωνίζει όλα αυτά που αναφέρουμε πιο πάνω.

Ίσως είναι η ώρα γενναίων αποφάσεων από τους αρμόδιους φορείς για το παρόν και το μέλλον του αρκαδικού αθλητισμού και για τα ερασιτεχνικά σωματεία, ώστε να αναξιοποίητα γήπεδα να γίνουν πράσινα και να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν ομάδες, δίνοντας παράλληλα το κίνητρο και το σύνθημα και στην νέα γενιά για τον αθλητισμό.

Ας ελπίσουμε ότι το Δημοτικό Γήπεδο Φιλικών και φέτος, με τις προσπάθειες και των υπευθύνων, θα μπορέσει να φιλοξενήσει δίχως προβλήματα όλες αυτές τις ομάδες και τις ποδοσφαιρικές εκδηλώσεις που έρχονται στη χρονιά με την ευχή το θέμα «γήπεδο» για τα σωματεία και την περιοχή να λυθεί όσο πιο άμεσα γίνεται.

Αντώνης Χρονάκης


2 Σχόλια

Και εμάς τι μας το λές Αντωνάκη. Μήπως να πληρώσουν οι δημότες και για αυτά; Να μαζευτούν όλοι οι πρόεδροι των ομάδων που ενδιαφέρονται να βάλουν το χέρι στη τσέπη και να επιδιορθώσουν όποιο θέλουν με σύμβαση 5ετίεας που θα γίνεται παραχώρηση. Θες και λύση άμεση! Εδώ δεν υπάρχουν βασικά αγαθά στη πόλη τα γήπεδα μας έλειψαν.

Εγκρίθηκε ομόφωνα την Τετάρτη (19/04) από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης η πρόταση του δημάρχου Δημήτρη Παυλή να μετονομαστεί το γήπεδο της Κάρτσοβας - Φιλικών σε «Γήπεδο Τάσου Μουκάκη». ΔΕΝ ονομάζετε πλέον γήπεδο Φιλικών.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.