Ένας γύρος Α' Αρκαδίας

Ένας γύρος Α' Αρκαδίας

Ιανουάριος 30, 2019 - 11:08
0 σχόλια

Συναρπαστικό, αγωνιώδες, ενδιαφέρον και άκρως ανταγωνιστικό μοιάζει να είναι το εφετινό πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας με την ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής που σηματοδότησε και το τέλος του πρώτου γύρου.

Με το φινάλε λοιπόν του πρώτου γύρου η ΑΕΚ Τρίπολης είναι η ομάδα που έκοψε πρώτη το νήμα παίρνοντας τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα με το Λεωνίδιο να ακολουθεί κατά πόδας σε μια κούρσα όλα δείχνουν πως θα πάει μέχρι το τέλος για να δούμε τελικά ποιος από τους δύο μονομάχους θα πάρει τον τίτλο.

Εκτός όμως από την μάχη της κορυφής τρομερό ενδιαφέρον υπάρχει και στο θέμα της παραμονής καθώς βάση βαθμολογίας αυτή την στιγμή έξι ομάδες φαίνεται να αποτελούν το γκρουπ αυτών που θα παλέψουν για να μείνουν στην κατηγορία στην μία ομάδα που υποβιβάζεται μετά την αποχώρηση του Νικηταρά Δολιανών.

Πιάνοντας τα πράγματα από πάνω προς τα κάτω η ΑΕΚ Τρίπολης με απολογισμό 12 νικών και 1 ήττας (στο ντέρμπι με το Λεωνίδιο) έχει 33 βαθμούς όντας μακράν η πιο παραγωγική επίθεση με 38 συνολικά τέρματα και πλουραλισμό στο σκοράρισμα και η τρίτη καλύτερη άμυνα με 9 γκολ παθητικό πίσω από Λεωνίδιο και Δόξα Μεγαλόπολης.

Το Λεωνίδιο που ανέβηκε για μία φορά στην κορυφή μετά την νίκη του επί των κιτρινόμαυρων στο ντέρμπι είναι στο -2 από την πρώτη ΑΕΚ Τρίπολης με 31 βαθμούς έχοντας 10 νίκες, 1 ήττα από τον Πανθυρεατικό στο ντέρμπι της Κυνουρίας και 1 ισοπαλία από τον συμπολίτη Ολυμπιακό που μέχρι στιγμής παίζει τον ρόλο της ενώ είναι η καλύτερη άμυνα με 6 τέρματα παθητικό και η δεύτερη καλύτερη επίθεση με 22 γκολ ενεργητικό.

Αν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τις "σταθερές" του πρωταθλήματος τότε αυτόματα η Δόξα Μεγαλόπολης που είναι στην τρίτη θέση με 20 βαθμούς και 5 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες και με απολογισμό 18 γκολ υπέρ και 7 κατά (δεύτερη καλύτερη άμυνα) είναι μία από αυτές όπως και ο ανεβασμένος τις τελευταίες αγωνιστικές Πανθυρεατικός από την 5η θέση με τους 19 βαθμούς τις 5 νίκες, τις 4 ισοπαλίες και τις 2 ήττες με απολογισμό 21 γκολ υπέρ και 14 κατά.

Οι μεγάλες εκπλήξεις μέχρι στιγμής δεν είναι άλλες από το Κορακοβούνι και τον Ορχομενό. Οι Κυνουριάτες ισοβαθμούν με τους Λεβιδιώτες στην 5η θέση έχοντας έκαστος από 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες με τους πρώτους να έχουν 16 γκολ υπέρ και 13 κατά και τους δεύτερους 17 γκολ υπέρ και 11 κατά.

Λίγο πιο κάτω είναι η Τεγέα με 16 βαθμούς έχοντας 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες σε μια απόλυτη ισορροπία αποτελεσμάτων με απολογισμό 15 γκολ υπέρ και 14 κατά με τον Ερμή να ακολουθεί από την 8η θέση με 14 βαθμούς έχοντας 3 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες με 16 γκολ υπέρ και 15 κατά με την ομάδα της Μελιγούς να μην εκπληρώνει τις υψηλές προσδοκίες που είχε βάση και του ρόστερ που διαθέτει.

Στην 9η θέση τερμάτισε στον πρώτο γύρο ο Απόλλωνας Τυρού η αλλιώς η ομάδα της ισοπαλίας έχοντας 13 βαθμούς με 2 νίκες, 7 ισοπαλίες (τις περισσότερες στο πρωτάθλημα) και 3 ήττες με 16 γκολ υπέρ και 23 κατά ενώ έναν πόντο πιο κάτω είναι ο Μαντινειακός με 12 βαθμούς στην 10 θέση έχοντας 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες και 12 γκολ ενεργητικό και 14 παθητικό.

Λίγο πάνω από την ζώνη συναντάμε τον Ολυμπιακό Λεωνιδίου στους 10 βαθμούς με 2 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες έχοντας 11 γκολ υπέρ και 25 κατά (χειρότερη άμυνα) με τις Βρασιές να είναι κάτω από την ζώνη όντας η μοναδική ομάδα με μονοψήφιο αριθμό πόντων έχοντας 8 βαθμούς έχοντας 1 νίκη, 5 ισοπαλίες και 6 ήττες και με 8 τέρματα ενεργητικό (χειρότερη επίθεση) και 19 παθητικό.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι με το τέλος του πρώτου γύρου ο Γιώργος Αρδάμης της ΑΕΚ Τρίπολης τερμάτισε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με 7 γκολ όπου και εδώ γίνεται πραγματική μάχη καθώς 4 ακόμα ποδοσφαιριστές (Τσαλγιτζόπουλος, Κολιόπουλος, Βερβεσός, Καραμπέτσος, Λάγκας, Ραφτόπουλος, Δήμος) τον ακολουθούν σε απόσταση ενός και δύο τερμάτων.

Οι αριθμοί ίσως να μην αποτυπώνουν την πραγματικότητα σε κάποιες περιπτώσεις αλλά σίγουρα αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο που ακτινογραφεί και περιγράφει σε κάποιο βαθμό την πορεία και την αγωνιστική εικόνα των ομάδων της Α' Αρκαδίας στον πρώτο γύρο αφήνοντας σημάδια προς διερεύνηση για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Είναι σίγουρο λοιπόν πως παρακολουθούμε ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα με τις αποστάσεις μεταξύ των περισσότερων ομάδων να είναι πολύ μικρές και αυτό να έχει αντίκτυπο από τα αποτελέσματα και τις εκπλήξεις που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής στην πρώτη κατηγορία που σαφώς το αγωνιστικό επίπεδο είναι και βαλτωμένο και έχει ανέβει από τις μεγάλες και αξιέπαινες προσπάθειες των ανθρώπων των διοικήσεων των ομάδων που σε τόσο δύσκολα οικονομικά καιρούς δηλώνουν κυριολεκτικά παρών για το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του νομού μας.

Όλα λοιπόν δείχνουν πως και ο δεύτερος γύρος αναμένεται να είναι το ίδιο συναρπαστικός τόσο σε ότι έχει να κάνει με την διεκδίκηση του τίτλου από ΑΕΚ Τρίπολης και Λεωνίδιο όσο και στο κομμάτι της παραμονής αλλά και σε αυτό του καλύτερου πλασαρίσματος που θα επιδιώξουν οι ομάδες.

Η βαθμολογία με της Α' Αρκαδίας με το τέλος του πρώτου γύρου

1. ΑΕΚ Τρίπολης 33

2. Λεωνίδιο 31

3. Δόξα Μεγαλόπολης 20

4. Πανθυρεατικός 19

5. Κορακοβούνι 18

6. Ορχομενός 18

7. Τεγέα 16

8. Ερμής Μελιγούς 14

9.  Απόλλωνας Τυρού 13

10. Μαντινειακός 12

11. Ολυμπιακός Λεωνιδίου 10

12. Βρασιές 8

13. Νικηταράς -

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.