Ενεργειακή αναβάθμιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης

Ενεργειακή αναβάθμιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης

Φεβρουάριος 22, 2020 - 18:04
1 σχόλια

Ορισμός υπευθύνου της πράξης «Ενεργειακή αναβάθμιση Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Ηεισήγηση της Υποδιεύθυνσης Τεχνικού (Τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας), έχει ως εξής:

"Στο πλαίσιο της υπ’ αρ. πρωτ. οικ. 4144/29 – 5 – 2018 πρόσκλησης με κωδικό 10.4c.15.1-2 Α/Α ΟΠΣ: 2960 και των τροποποιήσεων αυτής, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.) 2014-2020 με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων - παραγωγή ενέργειας από μονάδες ΣΗΘΥΑ ή με χρήση ΑΠΕ σε Νοσοκομεία» υποβλήθηκε από το Νοσοκομείο μας στις 2412-2019 Τεχνικό Δελτίο Πράξης για ένταξη στο πρόγραμμα.

Η προτεινόμενη πράξη έχει τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης» συνολικού προϋπολογισμού 3.240.857,80 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Μέσω της ένταξης της πράξης αυτής και της υλοποίησής της επιδιώκεται η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου από τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

Ενεργειακή αναβάθμιση συστημάτων θέρμανσης / ψύξης / αερισμού και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, εγκατάσταση ηλιοθερμικών συστημάτων, αντικατάσταση λαμπτήρων φθορισμού με LED, εισαγωγή συστήματος διαχείρισης ενέργειας των κτιρίων, αντικατάσταση των δύο (2) αναλογικών ακτινολογικών μηχανημάτων με νέα ψηφιακά.

Με τις παρεμβάσεις αυτές αναμένεται η εξοικονόμηση θερμικής ενέργειας πετρελαίου κατά 49,3% και ηλεκτρικής ενέργειας κατά 11,3% και μία σημαντική εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας άνω του 17,5%. Επίσης αναβαθμίζεται ριζικά η ποιότητα και η αξιοπιστία των συστημάτων θέρμανσης / ψύξης / κλιματισμού. Τέλος, οι εκπομπές CO2 μειώνονται κατά 21,2%.

Για την αξιολόγηση της πρότασης του Νοσοκομείου από την Ειδική Υπηρεσία διαχείρισης του εν λόγω Επιχειρησιακού Προγράμματος, είναι απαραίτητος ο ορισμός με απόφαση του _Σ του Νοσοκομείου Υπευθύνου της Πράξης. Στο υποβληθέν Τεχνικό Δελτίο Πράξης είχε καταγραφεί ο κ. Απόστολος Λεβέντης, Μηχανολόγος Μηχανικός, ως Υπεύθυνος της Πράξης.

Μετά τα παραπάνω, παρακαλούμε για τον ορισμό του κ. Απόστολου Λεβέντη, Μηχανολόγου Μηχανικού, ως Υπευθύνου της Πράξης «Ενεργειακή αναβάθμιση Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης» συνολικού προϋπολογισμού 3.240.857,80 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, που υποβλήθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.) 2014-2020 με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων - παραγωγή ενέργειας από μονάδες ΣΗΘΥΑ ή με χρήση ΑΠΕ σε Νοσοκομεία»."

Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Νοσοκομείου, αφού έλαβε υπόψη του την ανωτέρω εισήγηση, καθώς και όλα τα αναφερόμενα σε αυτήν σχετικά έγγραφα, μετά από διαλογική συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα και ορίζει τον κ. Απόστολο Λεβέντη - ΠΕ Μηχανολόγο Μηχανικό, ως Υπεύθυνος της Πράξης «Ενεργειακή αναβάθμιση Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης» συνολικού προϋπολογισμού 3.240.857,80 €, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, που υποβλήθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.) 2014-2020 με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων - παραγωγή ενέργειας από μονάδες ΣΗΘΥΑ ή με χρήση ΑΠΕ σε Νοσοκομεία».

Παραγγέλλει δε, όπως η παρούσα να κοινοποιηθεί άμεσα στην την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του προαναφερόμενου Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Επίδομα;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.